Απόδοση 30% από επενδύσεις σε ξένα funds υποσχόταν ο υπάλληλος που έψαχνε bitcoin στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ

bitcoin-keelpno

Νέες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που έστησαν την κομπίνα με το σύστημα δημιουργίας bitcoin στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ φέρνει στο φως το protothema.gr - Συνεκλήθη Δ.Σ από τον πρόεδρο του φορέα που τον ενδιέφερε να μάθει ποιος διέρρευσε το βιντεοσκοπημένο υλικό στο Πρώτο Θέμα

Η καταγγελία των ηλεκτρολόγων στο εργαστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Βάρη που αφορούσε στην τοποθέτηση ειδικών υπολογιστών στο μηχανοστάσιο για τον εντοπισμό bitcoin, ήταν πρωτοφανής. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στα υπόγεια ενός κτιρίου που ανήκει σε δημόσιο φορέα, κάποιοι και σε καθημερινή βάση επιδίδονταν σε ένα αληθινό κυνήγι θησαυρού εις βάρος των Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, οι συγκεκριμένοι υπολογιστές στην προσπάθεια τους να φτιάξουν bitcoin τρέχουν αλγορίθμους και λύνουν μαθηματικά προβλήματα ενώ απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ με αποτέλεσμα να καταναλώνουν πολύ ρεύμα και να εκλύουν μεγάλες ποσότητες θερμότητας.

Με απλά λόγια οι επιτήδιοι έκλεβαν ρεύμα απο το κτίριο της Βάρης προκειμένου να δουλέψουν τα μηχανήματα δημιουργίας bitcoin. Και θα έκλεβαν ρεύμα για πολύ καιρό ακόμη εάν δεν γίνονταν αντιληπτοί απο τους ηλεκτρολόγους του κτιρίου, όταν εκείνοι διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά στο μηχανοστάσιο...

Βλέπετε, ο θόρυβος απο την λειτουργία των μηχανημάτων ήταν εκκωφαντικός ενώ εξέπεμπαν μεγάλη ποσότητα θερμότητας θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Κεντρικού Εργαστηριου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), όπως κατήγγειλε η ομάδα των ηλεκτρολόγων.

Μετά την αποκάλυψη του Θέματος, συνεκλήθη Δ.Σ από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ,ενώ σήμερα νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις δραστηριότητες των προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

video placeholder


Σύμφωνα με το περιεχόμενο αγγελίας που αλιεύσαμε στον ιστότοπο Car.gr, ο δημιουργός της, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που έστησε τα μηχανήματα δημιουργίας bitcoin στο ΚΕΔΥ, υπόσχεται σε ενδιαφερόμενους μεγάλες αποδόσεις σε ετήσια βάση απο τη στιγμή που αποφασίσουν να επενδύσουν σε funds του εξωτερικού, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποια.


aggelianew


Στην αγγελία, στην οποία αναγράφεται ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου καθώς και το όνομα του, υπόσχεται “εγγυημένη απόδοση 30% το χρόνο” και “δυνατότητα καταβολής μηνιαίων δόσεων υπό μορφή μερίσματος ανά μήνα”.

Μάλιστα για να κάνει πιο δελεαστική την προσφορά του, υπόσχεται αφορολόγητα κέρδη μέχρι τις 100 χιλιάδες ευρώ.

“Οι επενδύσεις ξεκινούν από 1000 ευρώ - τιμή 1000 ευρώ” συμπληρώνεται στην αγγελία.

Στο ΔΣ που συνεκλήθη χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Κεελπνο στο Μαρούσι υπό τον πρόεδρο Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ ακούστηκαν απίστευτα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ φέρεται να κατηγόρησε τους ηλεκτρολόγους, ότι εκείνοι ήταν που τοποθέτησαν τα μηχανήματα δημιουργίας bitcoin “ για να σπιλώσουν την φήμη του φορέα”, ζητώντας να μάθει πως διέρρευσε το βιντεοσκοπημένο υλικό και η έγγραφη καταγγελία στο Πρώτο Θέμα.

“Δεν εντοπίσατε εγκαίρως τα μηχανήματα” κατηγόρησε ο πρόεδρος τους ηλεκτρολόγους, αναφέροντας ότι έχει ζητηθεί απο τον ίδιο η παρέμβαση του εισαγγελέα για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ (28)

kurkosdr

Αυτοί σε λίγο θα ξηλώνουν τα κουφώματα από τις εσωτερικές πόρτες των δημοσίων οργανισμών για να τα πουλήσουν στο eBay...

Γνώστης

To 2015 εκανα mining στο σπίτι και το σταμάτησα λόγω κόστους του ρευματος. Ξεκίνησα με τον επεξεργαστή, περασα στην κάρτα γραφικών, στην συνέχεια στα εξειδικευμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα και κατέληξα στα mining pools όπου πολλοί χρήστες μαζί επιτίθενται στον κύβο για να αρμέξουν το bitcoin και να μοιραστούν τα κέρδη. Επιμορφωτική εμπειρία, έμαθα πολλά πράγματα για το blockchain, για την κρυπτογράφηση, για τους αλγορίθμους, για το dark web και άλλα πολλά, όμως κερδος δεν είδα. Το συμπέρασμα μου είναι αν δεν κλέβεις ρευμα δεν συμφέρει. Αν ξυπνούσαν οι ρομά θα ειχαν γίνει ζαμπλουτοι αλλα ευτυχώς ενας στους δεκα ξερει γράμματα, πόσο μάλλον πληροφορική.

rataplan

δεν είναι οι μόνοι που κλέβουν ρεύμα ....... γίνεται χαμός με κλοπές ρεύματος από ρολόγια και με δημόσια κτίρια .....

wiravenger

" ... απίστευτα πράγματα ... ". " ... ήταν πρωτοφανής. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στα υπόγεια ενός κτιρίου που ανήκει σε δημόσιο φορέα, κάποιοι και σε καθημερινή βάση ... ". Ναι μωρέ, βέβαια! Πού να ψυλλιαστεί κάποιος το "τίμιο" και "άσπιλο" ελληνικό δημόσιο! Λες και τώρα τα τελευταία χρόνια ξεφύτρωσαν αυτά τα ζιζάνια! Τόσες δεκαετίες, όλα ήταν ... καλά και άγια!

β

Tζαμπα ρευμα για bitcoin σε όλα τα υπογεια Δημοσίων Οργανισμων

Vorinus

Πιθανώς τα ιδια κανανε και στο πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο και κάψανε το κτιριο.Τα αριστερά τρωκτικά οι αναρχομπαχαλακηδες κτλπ εκμεταλλεύονται το άσυλο και την απουσία αστυνόμευσης και έχουν στήσει ολόκληρες φάμπρικες για παραγωγή Bitcoin κάνοντας mining με κλεμμενο ρεύμα.Υπ οψην η παραγωγή Bitcoin στην Ελλάδα ΔΕΝ συμφέρει διότι η παραγωγή του απαιτεί τεράστιες ποσότητες ρεύματος που με τις τρέχουσες τιμές ξεπερνούν την αξία των παραγωμενων bitcoin.Γι αυτο τα τρωκτικά τρυπώνουν σε δημόσια κτήρια και στήνουν υπολογιστές για την παραγωγή bitcoin εκτινάσσοντας τους λογαριασμούς ρεύματος στα ύψη ενω παραλληλα βάζουν σε κίνδυνο τα κτίρια αφού λόγο της υπερφόρτωσης η πιθανότητα πυρκαγιάς είναι πολυ μεγάλη

Υπαλληλος κεελπνο

Παιδιά πανε να το πνίξουν το θέμα ....

ΣΥνεχιζε να ΡΙχνεις ΖΑρια

Πληρωνε μ@@@@ φορολογούμενε τα φιλαράκια του Πολακη για να φτιάχνουν bitcoin με δημοσιο ρευμα

ΞΕΦΤΥΛΑ...

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ....ΑΛΗΤΕΙΑ

Τετοιες διατάξεις υπολογιστών

κάνουν mining συνηθως δηλαδή συνεισφέρουν στο παγκόσμιο σύστημα κρυπτογράφησης για τα bitcoin. Η ζημιά είναι μόνο η κατανάλωση ρεύματος που είναι μικρότερη φυσικά από τα aircondition που ξεχνάνε ανοιχτά. Και φυσικά δεν εκλύουν θερμότητα σαν πυρηνικό αντιδραστήρα. Λίγο ρέυμα αφορά η κλοπή.

ΕΜΠ

Φιλε μου εισαι τελειως ασχετος οποτε καλυτερα μαθε πρωτα πριν πεταξεις αλλη κοτσανα. Οι συσκευες αυτες καταναλωνουν τρελλες ποσοτητες ρευματος και, ναι, εκλυουν μεγαλη θερμοτητα. Αν τα πραγματα ηταν οπως τα λες, ολη η Ελλαδα θα το ειχε ριξει στο cryprocoin mining

Kάνε ονειρα εσύ ασχετε

κοιτα τι σπατάλες γίνονται στο ΕΜΠ από τα προγράμματα που τρώτε τσάμπα και ασε την θεωρία.

sdf

μικρή κλοπή μεγάλη κλοπή...κλοπή παραμένει...

Δημήτρης

Ταξικά αδέρφια δηλαδή που συνεισφέρουν στην κοινωνία. Όχι κλέφτες που με τσάμπα ρεύμα ήθελαν να βγάλουν λεφτά.. για την ιστορία το κάθε μηχάνημα είναι 500 ευρώ ΔΕΗ τον μήνα

Kλέφτες είναι αλλά μην

υπερβάλουμε κιόλας

George

Η παγκόσμια κατανάλωση ρεύματος για bitcoin mining λέγεται ότι αντιστοιχούσε το 2017 στην κατανάλωση μιας χώρας σαν τη Βουλγαρία και είναι διαρκώς αυξανόμενη. Οπότε δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Αν συνυπολογίσεις και τη θερμότητα που πρέπει να απάγεις από τον χώρο χρησιμοποιώντας κλιματιστικά που καταναλώνουν ρεύμα, τότε είναι ακόμη χειρότερα. Σε μερικά χρόνια δεν θα επαρκεί η ηλ. ενέργεια όλου του πλανήτη για το mining με τον ρυθμό που ανεβαίνει η κατανάλωση, οπότε μιλάμε για αδιέξοδο. Όχι έναν, αλλά πολλούς πυρηνικούς αντιδραστήρες θα χρειάζεται που δεν θα είναι καμία κοινωνία διατεθειμένη να φτιάξει. Αν το δεις καθαρά οικονομικά, το συγκεκριμένο συμβάν είναι η απόδειξη ότι ήδη έχει πεθάνει η εξόρυξη, γιατί μόνο με κλοπή ρεύματος μπορεί να κερδίσει κάποιος από αυτήν. Αν το πλήρωνε θα έμπαινε μέσα. Οπότε δεν αφορά "λίγο ρεύμα" η κλοπή. Εδώ, πιθανότατα αφορά και τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν τα μηχανήματα.

Που λέγεται αυτό

σε κανένα μπλογκ τεχνοφρικιών?

είσαι στόκος...

Το παίζεις και έξυπνος ... 500W έκαστο Χ 4 = 2kW X 24h = 48kWh /μέρα, όλη αυτή ενέργεια γίνεται θερμότητα, δεν είναι και λίγη... αν όμως ο χώρος ψύχεται υπολόγισε και την κατανάλωση ενέργειας για ψύξη. Για να καταλάβεις μιλάμε για 1500kWh / μήνα, τα διπλάσια από όσο καίει ένα μέσο σπίτι, οπότε κάνε και τα υπόλοιπα μαθηματικά και θα καταλάβεις και το κόστος, αν είχε μόνο 4 μηχανάκια ο τύπος εκεί (αν μιλάμε για ψιλά, γιατί δεν τα έβαζε στο σπίτι του ?) ... όσο για τη "συνεισφορά" άστο καλύτερα, ξαναδιάβασε τα περί κρυπτονομισμάτων και ξαναέλα ...

Eίσαι βούρλο

μάθε να μετράς διότι δεν ξέρεις καν τι συσκευές έχει μέσα το ΚΕΔΥ

Που ξέρεις τα νούμερα?

εσύ εβαλες τα μηχανηματα και παραστάνεις τον αγανακτισμένο?

@

Τι λες βρε άσχετε ακου εκει λίγο ρεύμα αφορα η κλοπή!!!! Ξέρεις ποσες χιλιάδες ευρώ ρεύματος θες για να φτιάξεις εστω και ενα bitcoin?

Ti λες ρε άσχετε?

η κρυπτογράφηση δεν σημαίνει παραγωγή bitcoin , αντε στη στάνη σου τώρα.

Μαααλιστα

Και τοτε γιατι συμφωνα με μελετες το κοστος του ρευματος ξεπερνα το κερδος απο τα bitcoin σε αρκετες χωρες;

Aμα ήταν έτσι

θα είχαν εξαφανιστεί τα bitcoin

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diki-xrisis-angis-ena

Ο άνθρωπος που φέρεται να ενημέρωσε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στην καφετέρια απολογήθηκε σήμερα - Παραδέχθηκε το τηλεφώνημα αλλά υποστηρίζει πως αμέσως μετά πήγε σπίτι του και ξανακατέβηκε όταν άκουσε φωνές, μετά την δολοφονία