«Φιλελεύθερος»: Κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού

«Φιλελεύθερος»: Κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού

Θα περάσουν τη νύχτα στο ΑΤ Εξαρχείων - Νωρίτερα, είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος - «Το αυτόφωρο ισχύει για όλους», τονίζουν κύκλοι του υπ. Δικαιοσύνης

again_main_mavrides_lampsias
Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων κρατούνται ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Νωρίτερα είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Fileleftheros 22/9/2018

Στη ΓΑΔΑ, οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal, αναζητώντας τους.

Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, (όπου επίσης μετέβησαν μόνοι τους) και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο διευθυντής του Φιλελεύθερου, Παναγιώτης Λάμψιας, καθώς του παίρνουν αποτυπώματα στο αστυνομικό τμήμα
Κλείσιμο


Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.

«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη... Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για να συλληφθούν».

Οι τρεις δημοσιογράφοι «παραδόθηκαν» στις Αρχές για να στηρίξουν αφενός την έρευνα που διεξήχθη για την κατάσταση στην Μόρια μέσα από τις στήλες της εφημερίδες αφ' ετέρου για να αποδείξουν, πέραν όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ότι η φάμπρικα των μηνύσεων κατά ΜΜΕ έχει μοναδικό σκοπό τη «φίμωση» του Τύπου η ελευθερία του οποίου τα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κατ' επανάληψη πληγεί.

Οι μηνύσεις είναι συνεχείς σε βάρος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που επικαλούνται την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης τις πράξεις τα λάθη της παραλείψεις και τις αδυναμίες της.

Αποτελούν δέ το ένα από τα δύο «όπλα» που χρησιμοποιούνται κατά των κατά την κρίση της κυβέρνησης αντιπάλων. Το δεύτερο είναι η στοχοποίηση και η δολοφονία χαρακτήρων.

Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε ότι «η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» διώκεται γιατί βγάλαμε στη φόρα το μεταναστευτικό. 1,6 δις ευρώ που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και έχουμε τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε όμως γιατί αναδείξαμε το θέμα».

Ερωτηθείς για το ποιά είναι εν συνεχεία η διαδικασία, από τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαυρίδης διευκρίνισε ότι «μας είπαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων γιατί εκεί είναι η δικογραφία. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αφού δεν μας βρήκαν στα σπίτια μας, εμάς». Και συμπλήρωσε: «όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό».

Κύκλοι υπουργείου Δικαιοσύνης: Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης σχολίασαν σχετικά με το αυτόφωρο για τα δημοσιεύματα:

«Η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων. Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες.

Στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης