Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον»

ieronimos

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

«Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον και τα τάλαντά μας να τα εναποθέτουμε στην κοινή τράπεζα, για όλους τους ανθρώπους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι «όποιος αυξήσει τα τάλαντά του με εγωισμό και με μοναδικό σκοπό τη δική του προβολή, επιτυχία και αναγνώριση είναι αιρετικός».

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι ο αγιασμός στη διεθνή ημερίδα, στο αμφιθέατρο «Κ. Δημόπουλος» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Την Ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Νικαίας αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παναγόπουλος, η διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μαίρη Πίνη, ακαδημαϊκοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και η συμμετοχή του στη διεθνή επιστημονική ημερίδα με την ιδιότητα του προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας, συνέπεσε με τη δρομολόγηση της νέας συνεργασίας του ΚΕΣΟ με τη Γ' Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών, που εδρεύει στο «ΓΠΝ Αττικό». Για την εν λόγω συνεργασία συνεργάστηκαν ο καθηγητής Ν. Βραχνής, η διευθύντρια της Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σοφία Καλανταρίδου, και η διευθύντρια του ΚΕΣΟ, Μαίρη Πίνη.

Μετά την Ακολουθία του αγιασμού, η κ. Καλανταρίδου και ο κ. Βραχνής απένειμαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στον Αρχιεπίσκοπο για το έργο, τις ευαισθησίες και τις παρεμβάσεις του στην κοινωνία, αλλά και στον επίσκοπο Θεσπιών για τη σημαντική συμβολή του στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ (9)

@

Ο ένας για τον άλλον, και ...όλοι μαζί για εσάς!!!

Δρ Μαρία

Σοφία Σειράχ 12,1: Εάν κάνεις ευεργεσίες, πρόσεχε σε ποιον τις κάνεις, και θα βρεις τότε ευχαρίστηση γι'αυτές. Σοφία Σειράχ 12,2: Ευεργέτησε τον ευσεβή, άνθρωπο δηλαδή που αξίζει να ευεργετηθεί, και θα βρεις από αυτόν ευγνώμονα ανταπόδοση. Αλλά και αν δεν βρεις από εκείνον, θα βρεις την ανταπόδοσιν του αγαθού από τον Θεό. Σοφία Σειράχ 12,:3 Δεν είναι ορθόν και δίκαιον να ευεργετείται άνθρωπος, ο οποίος ισχυρογνωμόνως επιμένει στο κακόν. Όπως επίσης και εκείνος, ο οποίος, ενώ μπορεί, δεν κάνει ποτέ ελεημοσύνη. Σοφία Σειράχ 12,4: Δώσε την ελεημοσύνην σου στον ευσεβή και μην έρχεσαι εις βοήθειαν του αμετανόητου αμαρτωλού. Σοφία Σειράχ 12,5: Ευεργέτησε τον ταπεινόν άνθρωπον και μη δώσεις την ευεργεσία σου στον πωρωμένο ασεβή. Κράτησε τους άρτους σου, μη τους δίνεις στον ασεβή, δια να μη σε καταδυναστεύσει εκείνος με αυτούς. Διότι θα εύρης από αυτόν όχι ευγνωμοσύνη, αλλά διπλάσια κακά από τα αγαθά, τα οποία του έκαμες. Σοφία Σειράχ 12,6: Διότι και αυτός ο ίδιος ο Ύψιστος μισεί και αποστρέφεται τους αμαρτωλούς. Και θα ανταποδώσει στους ασεβείς την δικαίαν τιμωρίαν. Σοφία Σειράχ 12,7: Πρόσφερε, λοιπόν, την βοήθειαν και ευεργεσίαν σου στον αγαθόν και μην έρχεσαι εις βοήθειαν του αμαρτωλού.

ΜΑΚΕΔΩΝ

Μακαριότατε πείτε κάτι και για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Αθανάσιος

Καλά υπάρχει και αυτό που λέμε Αρχιεπίσκοπος; Στα εθνικά θέματα όλη η Εκκλησία απούσα. Θα τρίζουν τα κόκαλα των παπάδων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

ΕΣΥ ΠΑΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ... ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ!

Αιρετικός

Πρέπει να είναι λοιπόν ο προστατευόμενος σου, ο καταληψιας που αυξησε τα ταλαντα του με εγωισμο και προβολή της τεράστιας παρουσίας του. Ο γνωστός τυπακος που τού κηδεψες τν μπαμπά, ο τσιπρακος, ο 44χρονος που καταστρέφει τη χωρα μας καθε βδομάδα. Κάντε ενα ευχέλαιο να τον εξορκισετε.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Αύξηση στον μισθό των Ιερέων εδώ και τώρα! Η υπομονή έχει και όρια...

θεσπρωτος

και μειωσεις στους μισθους του ποιμνιου ...( μεχρι να δουν τον Χριστο φανταρο απο την πεινα ....) εδω και τωρα .

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ;

Γιατί στο 8(5) μπαίνουν και τα ελληνικά σχολικά εγχειρίδα, ιστορικοί άτλαντες(!) υπό την αίρεση της κοινής επιτροπής αλυτρωτικών αναφορών; Θεωρείται αλυτρωτισμός η αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα, στους Μακεδονομάχους, στον Παύλο Μελά; Τι ακριβώς ενοχλεί από τα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια και πώς θα τροποποιηθούν «ιστορκοί» άτλαντες; Δεν αποτελεί παράδοση εθνικής κυριαρχίας, ακόμα και παραβίαση του Συντάγματος που μιλάει ρητά για την αποστολή της εθνικής παιδείας, να τίθεται το περιεχόμενο των ελληνικών σχολικών βιβλίν υπό την αίρεση επιτροπής όπου θα συμμετέχουν ξένοι; και μάλιστα αποκαλούμενοι «Μακεδόνες»;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης