Δώδεκα σχολεία της Αχαΐας περιμένουν ακόμη δάσκαλο

schoo

Σοβαρά προβλήματα από τα κενά - Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όπως πληροφορικής, γερμανικών, γαλλικών και εικαστικών - Αγανακτούν και διαγράφουν τα παιδιά τους από το ολοήμερο οι γονείς

Σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να προκαλούν τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Αχαΐας, ενώ  βρίσκονται στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας, οι ελλείψεις καταγράφονται ως εξής:

Σε 29 σχολεία απουσιάζουν εκπαιδευτικοί εικαστικών.
Σε 17 σχολεία απουσιάζουν εκπαιδευτικοί γερμανικής γλώσσας.
Σε 52 σχολεία δε διδάσκεται η Πληροφορική.
Σε 43 σχολεία δε διδάσκεται η γαλλική γλώσσα.

Τα κενά εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής εντοπίζονται σε περίπου 20 σχολεία και θα αυξηθούν με την επικείμενη απόσπαση ορισμένων γυμναστών σε διάφορες Ομοσπονδίες.

Κενά θεατρικής Αγωγής υπάρχουν σε 7 σχολεία.
Από τις 48 εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις έχουν καλυφθεί μόνο οι 12 με εκπαιδευτικό (το 75% των εγκεκριμένων στηρίξεων παραμένει ακάλυπτο).
Από τις 17 εγκεκριμένες θέσεις ΖΕΠ (Τάξεις Υποδοχής) οι 9 είναι κενές.

Τα κενά δασκάλων στον πρωινό κορμό των σχολείων ξεπερνούν τα 25 (ενδεικτικά σχολεία που απουσιάζει δάσκαλος/α: Λακκόπετρας, Φράγκα, Βελιτσών, Σαγεΐκων, Δάφνης, Ψωφίδας, Κλειτορίας, Δεμενίκων, 34ο Πατρών, 64ο Πατρών, 61ο Πατρών, Ματαράγκας, κ.λπ.)

Στο ολοήμερο σχολείο χάνονται εβδομαδιαίως πάνω από 600 εκπαιδευτικές ώρες, εφόσον παραμένουν κενές 418 ώρες δασκάλου και 194 ώρες ειδικοτήτων. Η δυσλειτουργία αφορά 42 από τα 114 σχολεία στα οποία λειτουργούν ολοήμερα τμήματα και σήμερα υπολειτουργούν. Για να υπάρξει πλήρης κάλυψη του ολοήμερου απαιτούνται 30 εκπαιδευτικοί ακόμη. Αποτέλεσμα τούτου είναι σε ορισμένα σχολεία το ολοήμερο να λειτουργεί μέχρι τις 3.00 μ.μ. αντί τις 4.00 μ.μ., σε άλλα να λειτουργεί ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, σε άλλα να λειτουργούν λιγότερα τμήματα από τα προβλεπόμενα και σε ορισμένα τμήματα να στοιβάζονται μέσα στις αίθουσες πάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό των 25 μαθητών.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που οι γονείς αγανακτούν και διαγράφουν τα παιδιά τους από το ολοήμερο.

Σε ορισμένα νηπιαγωγεία του Δήμου Πατρέων μικροί μαθητές μένουν εκτός του ολοήμερου νηπιαγωγείου ή αναγκάζονται να φοιτήσουν μακριά από τη γειτονιά τους ή βρίσκουν καταφύγιο σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, εφόσον δε διατίθενται επιπλέον εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παιδιών.

Από αυτά φαίνεται πως όσοι μιλούσαν την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία για μηδενικά κενά, σήμερα εκτίθενται. Για άλλη μια χρονιά έχουμε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, άνιση μεταχείριση των μαθητών και τεράστια δυσλειτουργία στα περισσότερα σχολεία.

Πηγή: patrastimes.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

αννα

29 σχολεία απουσιάζουν εκπαιδευτικοί εικαστικών. Σε 17 σχολεία απουσιάζουν εκπαιδευτικοί γερμανικής γλώσσας. Σε 52 σχολεία δε διδάσκεται η Πληροφορική. Σε 43 σχολεία δε διδάσκεται η γαλλική γλώσσα. με εξαιρεση το μαθημα της Πληροφορικης , η πλειοψηφια των καθηγητων των αλλων ειδικοτητων ειναι ΓΤΠ...εδω εχουμε βασικες ελλειψεις σε χρησιμες ειδικοτητες....

Ποντιος

Μαθημα Γραμματικης για ψηφοφορους, κλεινατε το Μπαχαλο του Κρατους σε ολες της κλησεις και μετα κλεινατε Οι Αχρηστοι Κρατικοι Λειτουργοι.

λαος

Ε, στην ελλαδα ειμαστε, μην περιμενετε θαυματα. κανενας εκαπιδευτικος δεν μπορει πια να αφησει την μονιμη κατοικια του και να παει με μια βαλιτσα σαν προσφυγας σε αλλο μερος και εκει με μηδεν μισθο να μην μπορει να εξασφαλισει ουτε το φαγητο του.. τελειωσαν πια ΟΛΑ!!! Και εγω εκπαιδευτικος ειμαι, αλλα απο τους τυχερους. Αν ημουν ατυχος φυσικα δεν θα συνεχιζα αλλο και θα προτιμουσα να δουλεψω στην επιχειρηση της οικογενειας μου παρα να ειμαι ομηρος των αλλων!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto-dolof

Κατά πληροφορίες τους είπε , μεταξύ άλλων, ότι ερεθιζόταν με τις γυναίκες και όταν η ορμή γινόταν έντονη, δεν μπορούσε να την κρατήσει και πως ήταν σαν να έμπαινε ο «διάβολος» μέσα του.

mati-ftoai

«Η πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου περιοχή, ένα χρόνο μετά, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα» αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει το συντονιστικό των κατοίκων