My style... trash: Υποχωρούν τα «Survivors», επελαύνουν τα b-realities φέτος στην tv

My style... trash: Υποχωρούν τα «Survivors», επελαύνουν τα b-realities φέτος στην tv

Η τηλεόραση γέμισε από ριάλιτι με όλων των ειδών τα κορίτσια που μπροστά στην υπέρμετρη φιλοδοξία τους δεν διστάζουν να ποζάρουν με στρινγκ, να βγάλουν τα περιττά κιλά φόρα παρτίδα και φυσικά να βγάλουν και γλώσσα θεωρώντας ότι έτσι θα προκαλέσουν και θα κάνουν αίσθηση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
my_style_trash_arthro
Επειδή από μούσκουλα χορτάσαμε πέρυσι, είπαν φέτος τα κανάλια να το γυρίσουν στο «φάτε μάτια ψάρια». Οπερ και εγένετο. Τα αθλήματα δεν πουλάνε πια, η επιβίωση στην τηλεοπτική εκδοχή της είναι μάλλον παιχνιδάκι που το είδαμε και το βαρεθήκαμε και η απόπειρα των παραγωγών να δημιουργήσουν κοινωνική προσομoίωση του βασανισμένου από τα μνημόνια λαού με όσους τσαλαβουτούν σε δομινικανές γούρνες προκειμένου να φάνε μπέργκερ με μπιφτέκι καρύδας κατάντησε αναμενόμενη και απεδείχθη ολίγον προσχεδιασμένη και αρκετά αφόρητη.

Κάπως έτσι γέμισε η τηλεόραση από ριάλιτι με όλων των ειδών τα κορίτσια που μπροστά στην υπέρμετρη φιλοδοξία τους δεν διστάζουν να ποζάρουν με στρινγκ, να βγάλουν τα περιττά κιλά φόρα παρτίδα σαν φλάμπουρα της διαφορετικότητας και φυσικά να βγάλουν και γλώσσα θεωρώντας ότι έτσι θα προκαλέσουν και θα κάνουν αίσθηση. Η μάστιγα των wannabe όλων των εκδοχών ήρθε για να μείνει. Και η κοινωνική αυταπάτη που θέλει κάθε όμορφη κοπέλα να διακτινίζεται με απίστευτη ευκολία από καφετέρια στο Μπουρνάζι στην πολυπόθητη πασαρέλα της Victoria’s Secret παρέσυρε πολλές στον ορυμαγδό των τηλεοπτικών ριάλιτι για να τις επιστρέψει εν ριπή οφθαλμού στην αφετηρία. Για μία ακόμη χρονιά η αδηφάγος τηλεόραση ετοιμάζεται να καταβροχθίσει τα κοριτσίστικα όνειρα τα οποία προσφέρονται στο πιάτο για μια θέση στον μαγικό κόσμο της σόουμπιζ. Τρεις τηλεοπτικοί γυναικωνίτες ονείρων κονταροχτυπιούνται φέτος, ενώ ετοιμάζεται κι ένας τέταρτος να μπει στην αρένα.

Η Queen Dina και η αυλή της

Γνωστό από την περασμένη σεζόν, το «My Style Rocks» ανανεώθηκε και ενθρόνισε την Queen Dina στον θρόνο της τηλεπαρουσίασης προκειμένου να τσιμπήσει νούμερα και εντυπώσεις. Η ανταμοιβή της κατά κόσμον Ντίνας για όλα όσα πέρασε σε λάσπες και καλύβες στον Αγιο Δομίνικο ήταν η θέση της παρουσιάστριας σε ένα ριάλιτι που πέρυσι συζητήθηκε πολύ. Γι’ αυτό άλλωστε και πολλές από τις φετινές υποψήφιες έσπευσαν να μιμηθούν την Μπάρμπι-Παναγιώταρου, τη ζοχάδα της Ραμόνας και φυσικά την εκρηκτική Τούνη, εξ ου και από την πασαρέλα της εκπομπής παρέλασαν και παρελαύνουν κακέκτυπα ή πιο εξελιγμένα μοντέλα των περσινών παικτριών. Και επειδή ριάλιτι δίχως πρωταγωνίστριες είναι σαν καλοκαίρι δίχως καρπούζι, ήδη τα πρώτα χαρισματικά κορίτσια φρόντισαν να ξεχωρίσουν.

Η Τάμτα Μαστοράκη, η οποία στην πραγματικότητα δεν λέγεται έτσι, καθώς κατάγεται από τη Γεωργία, αλλά απέκτησε ψευδώνυμο προκειμένου να πάρει μέρος στα Playmate, κλέβει την παράσταση στυλιστικά, με αποτέλεσμα οι συναγωνίστριες να αντιδρούν εντόνως και να γίνεται το απαραίτητο τηλεοπτικό σύστριγγλο. Είναι μία από τις πρώην 4.000 συντρόφους του Γιάννη Σπαλιάρα και έχει πάρει μέρος σε ξεχωριστούς και μη εξαιρετέους διαγωνισμούς, όπως αυτός για την ανάδειξη της «Μις Δωδεκάνησα», όπου στέμμα δεν κατάφερε να δει στο κεφάλι της. Οι κριτές υιοθετούν αυστηρό στυλ, πότε μπολιασμένο με τρυφερότητα και πότε με αιχμή ικανή να σηκώσει την τηλεθέαση και τα κορίτσια που παρακολουθούν από το σπίτι ονειρεύονται κι αυτά τη στιγμή που θα τους δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι γεννημένες και βαπτισμένες στην κολυμπήθρα του στυλ. Την παράσταση μέχρι στιγμής κλέβει η Μπέτυ Μαγγίρα, η οποία και τα λέει και διαθέτει περισσότερο στυλ απ’ όσο όλες οι διαγωνιζόμενες μαζί.
tamta_mastoraki_mesa
Η Τάμτα Μαστοράκη κλέβει την παράσταση στυλιστικά στο «My Style Rocks»

Κλείσιμο
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου απολαμβάνει τον ρόλο της, ποζάρει λίγο περισσότερο απ’ ό,τι οι διαγωνιζόμενες και σιγά-σιγά ανακτά τις εκφράσεις που νομίζαμε πως χάθηκαν στα νερά του Ειρηνικού, αλλά τελικά έκαναν την επανεμφάνισή τους στο πλατό του ατζουνοριάλιτι...
spyropoulou_mesa
Η παρουσιάστρια του ριάλιτι «My Style Rocks» Κωνσταντίνα Σπυροπούλου


Σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω

Αν μιλάμε για ριάλιτι που τα έχει όλα, τότε μιλάμε για το «Greece’s Next Top Model» στο STAR. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό προβολής του κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού είτε λόγω της ηδονοβλεπτικής τάσης που όλοι λίγο - πολύ κρύβουμε μέσα μας είτε λόγω έκπληξης μπροστά σε όσα λέγονται και γίνονται. Ποδαρικό δεν θα μπορούσε να κάνει άλλη παρά η Ιωάννα Μπέλλα. Το δίμετρο κορίτσι που έχει περάσει ή έχει επιθυμήσει να περάσει από τις περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές. Το κορίτσι που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ υποψηφιότητας μόλις εμφανίστηκε έγινε viral λόγω των προσβολών που δέχτηκε για τις πλαστικές επεμβάσεις σε χείλη και στήθος και τα τατουάζ στους μηρούς της. Εκλαψε ημίγυμνη μπροστά στην κριτική επιτροπή όσο οι τηλεθεάτριες έκλαιγαν πάνω από τα χαρτιά του διαιτολόγου αντικρίζοντας τη σιλουέτα της.

Αν και πανέμορφη, η κόρη του πιο ισχυρού μεγαλοβιομηχάνου κρέατος της Βόρειας Ελλάδας, με 200 και πλέον κρεοπωλεία, απορρίφθηκε, σκούπισε τα δάκρυά της και πέρασε στην επόμενη υποψηφιότητα. Στο μενού φυσικά υπήρχε υποψήφια με κιλά περισσότερα απ’ όσα προστάζει το μόντελινγκ που απαιτεί στεγνό και στα όρια της ανορεξίας κορμί, η οποία μίλησε και για το προσωπικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα να δέσει το γλυκό. Επόμενη κατηγορία, η «κοντή» για τα μέτρα και σταθμά της πασαρέλας, η οποία αν και με 1,55 μπόι, έφτανε και ξεπερνούσε τα δύο μέτρα με έναν απλό συμψηφισμό της «γλώσσας» της.
viki_kagia_mesa
Η διεθνής Βίκυ Καγιά λόγω της πείρας της έχει φροντίσει ήδη να κάνει έντονη την παρουσία της στην κριτική επιτροπή του «Greece’s Next Top Model»
Ενώπιον καμερών και κριτών εμφανίστηκε και νεαρό κορίτσι το οποίο είχε επισκεφτεί τον πλαστικό με τις ευλογίες της μαμάς της, η οποία και τη συνόδευσε υπερασπιζόμενη το νυστέρι. Αμήχανα πλάνα με ημίγυμνα κορίτσια να ακροβατούν σε 12ποντα φορώντας στρινγκ, να γυρίζουν με τα οπίσθια στην κάμερα προκειμένου να γίνει η κατάλληλη μέτρηση και το ζύγισμα και στη συνέχεια η κριτική που μπορεί να τα στείλει στα άστρα ή στα Τάρταρα να αποφαίνεται. Η κριτική επιτροπή ξεχώρισε λόγω της εντυπωσιακής εικόνας της Ηλιάννας Παπαγεωργίου, της βιτριολικής κριτικής του Αγγελου Μπράτη, της έντονης παρουσίας της Βίκυς Καγιά και των ιδιαίτερα σκληρών σχολίων του Δημήτρη Σκουλού. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ψωνίζω άρα υπάρχω

Εδώ δεν μετράει ούτε το ύψος, ούτε το βάρος, ούτε η ηλικία. Η διπλανή πόρτα ανοίγει και από αυτή ξεπροβάλλει η γυναίκα-φοιτήτρια, η γυναίκα-πωλήτρια, η γυναίκα-συνταξιούχος, η γυναίκα-νοικοκυρά. Το «Shopping Star» είναι η δικαίωση της απλής καθημερινής γυναίκας η οποία ονειρεύεται μια δωροεπιταγή προκειμένου να διαλέξει ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και μια βόλτα στην αυτοσχέδια πασαρέλα. Αλλωστε, όπως έχει πει γνωστός και έμπειρος τηλεοπτικός παραγωγός, «αν για κάθε φορά που πλήρωνες τον λογαριασμό της ΔΕΗ έδιναν δώρο γυναικεία παπούτσια, τα ληξιπρόσθεσμα θα μειώνονταν κατά 50%». Η shopping girl ή woman δεν θα κριθεί για τα κιλά της, ούτε γι’ αυτό που είναι, αλλά μόνο για το στυλ που θα επιλέξει.

Οταν, όμως, η ίδια θα κληθεί να κρίνει, τότε θα βγάλει τα απωθημένα της, θα δείξει τον χαρακτήρα της, θα ξεδιπλώσει άθελά της όλες τις αδυναμίες της.  Μία εκπομπή τηλεοπτική που έρχεται να δικαιώσει όχι την παρουσιάστρια αλλά την τηλεθεάτρια και να τη μεταμορφώσει σε τηλεοπτική Σταχτοπούτα με χρονόμετρο. Μπροστά στην προοπτική να βγει στο γυαλί και να τη δουν τα σόγια και η γειτονιά, θα τρέξει, θα ιδρώσει, θα αγχωθεί, αλλά τελικά θα βρεθεί ντυμένη και στολισμένη να κάνει πασαρέλα και να νιώθει ότι όλα τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα επάνω της.  Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο ριάλιτι μέχρι στιγμής κερδίζει κατά κράτος το ανταγωνιστικό «My Style Rocks» και ας προβάλλεται τρία χρόνια. Κάπως έτσι η Σπυροπούλου βλέπει την πλάτη της διεθνούς Καγιά και μάλλον θα τη βλέπει για πολύ ακόμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης