Την ανάγκη να υπάρξει πρώτα επιμόρφωση πριν να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης οι άνω των 74 ετών ζήτησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Διαμαντής Ηλιάδης.
«Πρώτα πρέπει να υπάρξει επιμόρφωση. Πρέπει να πούμε στον γέροντα ότι τότε που πήρες το δίπλωμα πήγαινες στην Κόρινθο με 30-40χλμ. πίσω από το λεωφορείο με το Βουγιουκλάκη. Τώρα πρέπει να σεβαστείς τη ΛΕΑ, πρέπει να του εξηγήσεις ότι στο δρόμο αυτό τρέχουν μέχρι και με 130 χλμ. βάσει του οργίου ταχύτητας» είπε ο κ. Ηλιάδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει το μέτρο που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών για επανεξέταση ανά τριετία για τους άνω των 74 και ανά διετία για τους άνω των 80 οδηγών, «να έχει παιδευτικό χαρακτήρα για να εξηγήσουμε τα νέα αυτοκίνητα, τις αλλαγές στο οδόστρωμα, τις νέες προσθήκες στον ΚΟΚ».
«Εμείς δεν λέμε γιατί τους ελέγχεις; Εμείς ζητάμε το μέτρο να γίνει σωστά» συμπλήρωσε ο κ. Ηλιάδης.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.