ΠΟΜΙΔΑ για εξαγγελίες Τσίπρα: «Νεκρανάσταση» του εφιαλτικού σεναρίου της ΔΕΘ του 2014 περί ΕΝΦΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ για εξαγγελίες Τσίπρα: «Νεκρανάσταση» του εφιαλτικού σεναρίου της ΔΕΘ του 2014 περί ΕΝΦΙΑ

«Επανέρχεται το παράλογο σενάριο της μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε ΦΑΠ με εξαπλάσια δημοσιονομική απόδοση που θα οδηγήσει σε εισπρακτικό “Βατερλώ”» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας

akinita-athina
«Νεκρανάσταση» του εφιαλτικού σεναρίου της ΔΕΘ του 2014 περί ΕΝΦΙΑ συνιστούν οι χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι που είχε εκφράσει με επιστολή της προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει ότι «η μείωση του φόρου κατά 30-50%, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δεν θα αφορά τους μεσαίους ιδιοκτήτες, που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες θυσίες στα χρόνια της κρίσης. Αντίθετα, αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εσόδων από την “ελάφρυνση” των μικρότερων ιδιοκτησιών κατά έως και 70 ετησίως!».

Ωστόσο, κατά την ΠΟΜΙΔΑ, «το χειρότερο είναι ότι επανέρχεται το παράλογο και εφιαλτικό σενάριο της μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε ΦΑΠ με εξαπλάσια δημοσιονομική απόδοση, χρεώνοντας ποσά που δεν θα υπάρχει ούτε τρόπος, αλλά ούτε και λόγος πλέον να καταβληθούν, και που θα οδηγήσει σε εισπρακτικό “Βατερλώ”, με αποτέλεσμα την ανάγκη επιβολής και νέων φόρων».

«Ας πάψουν κάποιοι να φαντάζονται και να νομίζουν ότι μπορούν επ΄άπειρο να φορολογούν ανύπαρκτα εισοδήματα και απαξιωμένες περιουσίες…», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και στη συνέχεια επαναλαμβάνει τις θέσεις της για αναγκαία μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ «με στόχο την αποκατάσταση στοιχειώδους φορολογικής λογικής και αναπτυξιακής προοπτικής».

Ειδικότερα ζητεί:

Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50% του σημερινού, σε μια τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως.
Κλείσιμο
«Erga Omnes» μείωση του ΕΝΦΙΑ. «Όποια μείωση υιοθετηθεί, να είναι αληθινή και να αφορά εξ ίσου ποσοστιαία όλους τους φορολογουμένους, χωρίς αποκλεισμό ή δυσμενή μεταχείριση καμιάς κατηγορίας τους, και ιδιαίτερα εκείνων που πλήρωσαν τα περισσότερα κατά τα χρόνια της κρίσης», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.
Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και της σκανδαλώδους -όπως αναφέρει- φοροασυλίας της εκτός σχεδίου γης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης