Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές φοιτητών

vaseis

Η διαδικασία θα διαρκέσει για μία εβδομάδα και μέχρι τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου – Η εγγραφή θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 μετά τις 10 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 θα διαρκέσουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σύστημα υποχρεωτικής εγγραφής θα ισχύσει και φέτος, ενώ για την εγγραφή των φοιτητών δεν απαιτείται κατάθεση δικαιολογητικών ή μετάβαση στις σχολές και τα τμήματα που έχουν περάσει.

Πώς θα γίνεται η εγγραφή

Η εγγραφή των φοιτητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση
https://eregister.it.minedu.gov.gr .

Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Υποστήριξη για τη διαδικασία θα παρέχουν στους επιτυχόντες τα σχολεία, ενώ παράλληλα, θα βρίσκεται στη διάθεσή τους ένα αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Τι θα ισχύσει για όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι


Σε περίπτωση που οι φοιτητές έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Απαραίτητο το ΑΜΚΑ


Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Από την εφαρμογή στη... γραμματεία κάθε σχολής με ταυτότητα ή διαβατήριο

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε σχολής και τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη γραμματεία του τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Τι θα ισχύσει για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες, είτε από εξουσιοδοτημένα από αυτούς πρόσωπα.

Τι θα ισχύσει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, πραγματοποιείται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (10/09 έως 17/09/2018) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του τμήματος / σχολής επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από δήμο των ανωτέρω νομών.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Θραξ

2 σχολια: 1ον καλη δυναμη στα παιδια αλλα και στους γονεις ειδικα για αυτους που πανε μακρια απο τον τοπο κατοικια τους...(και ευχομαι οχι Κρητη καλυτερα να ξαναδωσεις διοτι πλεον δεν βρισκεις για να μεινεις και εαν βρεις θα ειναι στην καλυτερη μια τρυπα βρωμικη και να σου ζητανε τα μαλλιοκεφαλα..... και για μονο 7 μηνες δηλαδη διαστημα που φευγουν και ερχονται τουριστες ....θελουν την πιτα ολακερη και το σκυλο χορτατο.....καταργηστε τις σχολες της κρητης ή αφηστε τις μονο για να εισαγονται τα κρητικοπουλα) και 2ον οι μουσουλμανοι της θρακης δεν ειναι έλληνες! πειτε σκετο μουσουλμανοι της Θρακης.....τιποτα αλλο!!!!!!

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης ίναι ΕΛΛΗΝΕΣ με ΑΛΛΟ θρήσκευμα!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1996324

Για δραματικές αλλαγές στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης κάνουν λόγο μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αποδίδουν το συγκεκριμένο νομοθέτημα σε ψηφοθηρικούς λόγους – Η «τεχνητή» πανεπιστημιοποίηση υποβαθμίζει όλα τα διπλώματα αναφέρει στο protothema.gr o πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας - Για τελειωτικό χτύπημα στην Παιδεία κάνει λόγο η Νίκη Κεραμέως

19