Έληξε η απεργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά

COSCO-GIGA-

Νωρίτερα, η απεργία είχε κριθεί παράνομη με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά - Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΒ καταγγέλει ότι «επιχειρείται από ολιγομελές κομματικό σωματείο μειοψηφίας η παρεμπόδιση λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά»

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη την απεργία τους, οι απεργοί αποφάσισαν να λήξουν την κινητοποίησή τους. Το εμπορικό λιμάνι άνοιξε και πάλι και αποκαθίσταται σταδιακά η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων και η λειτουργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Σύμφωνα με κύκλους της Cosco έχει ήδη αρχίσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για τη ΣΣΕ με το νέο σωματείο Εργαζομένων που ιδρύθηκε το 2018, το Συνδικάτο Εργαζομένων που δραστηριοποιείται στις προβλήτες ΙΙ&ΙΙΙ.

Tις κινητοποιήσεις προκάλεσε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ. «Βασικά τους αιτήματα είναι οι αυξήσεις μισθών -την ώρα που ο Νεφελούδης είπε πρόσφατα ότι είναι οι πιο καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα- και η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά που δεν είναι αρμοδιότητα της εταιρείας» επισημαίνουν κύκλοι της ΣΕΠ/PCT.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΒ τονίζει ότι «τις ημέρες αυτές επιχειρείται από ολιγομελές κομματικό σωματείο μειοψηφίας η παρεμπόδιση λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά».

Ο ΣΕΒ δηλώνει αντίθετος «σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ομαλής λειτουργίας της αγοράς, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο».

«Το αμφίβολης αντιπροσωπευτικότητας σωματείο αυτό, διοργανώνει κινητοποιήσεις και αποκλείει συστηματικά τον εμπορικό λιμένα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειές του παράνομες και καταχρηστικές. Παρεμποδίζεται έτσι η πρόσβαση στην εργασία, όχι μόνο της πλειοψηφίας των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και των εργαζόμενων σε όσες εταιρείες εδρεύουν στο λιμάνι ή συναλλάσσονται εντός αυτού», συμπληρώνει ο Σύνδεσμος.

Καταγγέλλει επίσης ότι παρεμποδίζεται η είσοδος και στους τελωνειακούς δημοσίους υπαλλήλους, δημιουργώντας ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, λόγω απώλειας φορολογικών εσόδων και καταβολής μισθών χωρίς ουδεμία παραγωγή έργου.

Όπως τονίζει ο ΣΕΒ, «οι εταιρείες που θίγονται από τις ενέργειες του ολιγομελούς σωματείου, απασχολούν περισσότερους από 1.500 εργαζομένους, ενώ συνολικά στο λιμάνι εργάζονται παραπάνω από 5.000 άτομα. Σημειωτέoν ότι τα μισθολογικά επίπεδα στις εταιρείες αυτές είναι υψηλότερα από το μέσο όρο του κλάδου, αλλά το σωματείο επιμένει να αξιώνει ανεδαφικές μισθολογικές αυξήσεις».

Ο ΣΕΒ σημειώνει επιπλέον ότι το συνολικό κόστος των κινητοποιήσεων αυτών για την ελληνική οικονομία (επιχειρήσεις και εργαζόμενους) είναι τεράστιο, αφού αφορά μια νευραλγική για την ανάπτυξη δραστηριότητα, τη στιγμή μάλιστα που το λιμάνι του Πειραιά κερδίζει διαρκώς έδαφος και αναδεικνύεται πρωταγωνιστής έναντι των ανταγωνιστών του σε όλη την Ευρώπη.

Ο ΣΕΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου «για τη σημαντική βλάβη που προκαλείται στην ελληνική οικονομία από τις αυθαίρετες δράσεις μιας μικρής μειοψηφίας συνδικαλιστών, αμφιβόλου αντιπροσωπευτικότητας και από την ολιγωρία των αρμόδιων αρχών που ανεχόμενοι τέτοιου είδους συμπεριφορές στέλνουν αρνητικά μηνύματα στις αγορές σχετικά με την ομαλή λειτουργία των θεσμών στη χώρα».

Καταλήγοντας, ζητεί την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών «προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Λιμανιού του Πειραιά».

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), όπου γίνεται η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) που βρίσκονται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με την κάλυψη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Λόγω της απεργίας αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη διακίνηση των κοντέινερ.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Οι

παμεδες το μακρυ χερι των κατεπαγγελμα συνδικαλ[η]στων που λιμαινονται τον τοπο χρονια τωρα............

Είναι τίτλος τιμής...

να βγάζουν τα παράσιτα που πλουτίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων ανακοίνωση κατά του ΠΑΜΕ. Ο μισθός εξετάζεται με τον βαθμό εκμετάλλευσης και όχι πόσα παίρνει ο δίπλα, όταν βγάζει η κάθε Cosco δις και οι εργαζόμενοι δέκα ψίχουλα πάνω από τον φτωχό, ο βαθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος από τον υπάλληλο του σουβλατζίδικου που παίρνει τα λίγα που νομοθετούν τα τσιράκια του ΣΕΒ, τα καπιταλιστικά κόμματα. Διαφορετικοί τζίροι αλλά καμώνονται πώς δεν το ξέρουν οι καρχαρίες του ΣΕΒ. Σιγά μη σας ρωτήσουμε κιόλας. Κράτη χωρίς εργάτες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, κράτη χωρίς καπιταλιστές ΥΠΗΡΞΑΝ και ΥΠΑΡΧΟΥΝ και θα τα ξανακάνουμε πράξη, σας αρέσει δεν σας αρέσει. Μπράβο στο ΚΚΕ, το μόνο που αντιστέκεται στην αληθινή εξουσία, την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Η ΜΟΝΗ πραγματική αντιπολίτευση μιας και όλοι μαζί το ίδιο αφεντικό (βλέπε ΣΕΒ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ) προσκυνάνε.-

tsirko

Άστε ρε τιμημένοι τον κόσμο να δουλέψει. Εσείς ούτως ή άλλως οικονομικό πρόβλημα δεν έχετε, σας βολεύει μια χαρά το κόμμα...

D

Ίδια ρισκα παιρνει η Cosco και ίδια το σουβλατζίδικο; ιδια τεχνολογια χρησιμοποιουν ; θες επειγόντως επιστροφή στα θρανια! Τα έμαθες πολυ κομμουνιστικά τα γραμματα .....

Γιάννης Γ

Μπλά μπλά μπλά. Δεν έχεις καταλάβει μάλλον ότι τώρα βρισκόμαστε στο έτος 2018 και όχι στην δεκαετία του 1980, Καλά πόσο κουτόχορτο σας ταϊζουν εκει στον Περισσό? ……. Για πες μου μεγάλε δυο πράγματα. Γιατί κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός σας οπου ειχε στυγνά επιβληθεί .Ακόμα και στην ίδια την Ρωσία ντε, Αφου ηταν το τέλειο σύστημα? Και γιατί οποιος ηταν αντίθετος ή διεκδικούσε τα στοιχειώδη δικαιώματά του στις χώρες του σοσιαλιστικού παραδείσου, εάν δεν τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι στην καλύτερη περίπτωση τον ΄εστελναν σε ψυχιατρείο ή σε στρατόπεδα συγκένρωσης τα γνωστά γκουλάγκ? .,,, Και το δεύτερο για πες μας, οπου τώρα έχει απομείνει ο κομμουνισμός οι εργάτες τρώνε με χρυσά κουτάλια, μπορουν να κάνουν απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις? Κάτι δηλαδή που είναι ο διακαής πόθος του ΚΚΕ και του βραχίονά του του ΠΑΜΕ εδώ στην Ελλάδα. ……..

Ιωάννης Μοσχ

Τρείς και ο κούκος που κάνουν κέφι πάντα είς βάρος όλων των άλλων.ταχα μου για τα δικαιώματα των εργαζομένων μια χούφτα τεμπέληδες και γκρινιάρηδες καταπατούν κάθε νόμο , προκαλούν οικονομικές ζημιές και ένα ολόκληρο μέρος δυσλειτουργει επειδή έτσι θέλουν.Αλλα ο Ριζοσπάστης σήμερα λέει ότι η απεργία είναι δίκαιη..δεν παν να λένε όλοι οι άλλοι και ο εισαγγελέας ότι είναι παράνομη , αυτοί τον χαβά τους

tsirko

Μα γιατί??? Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη... ΥΓ: Μαφιόζοι του κκε, το πτώμα σας βρωμάει εδώ και πολλά χρόνια, τι θέλετε και το περιφέρετε ακόμα? Πάτε να δουλέψετε κατσαπλιάδες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

start0

Αλλοθι για την αστυνομία μια ομάδα κουκουλοφόρων, προκειμένου να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, για να τρομοκρατηθούν και να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές - Ακραία στοιχεία και ακροδεξιούς είδε το Μαξίμου

26