Υπόθεση Φλώρου: Παραδέχθηκε την πλαστογράφηση ο γιατρός, αλλά λέει ότι δεν δωροδοκήθηκε

florosv0

Υπό έλεγχο από την Εισαγγελία Διαφθοράς, εκτός από τους γιατρούς, και δικηγόροι που χειρίστηκαν το φάκελο της αποφυλάκισης Φλώρου - Η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλες περιπτώσεις αποφυλακίσεων με αναπηρίες

Προς κάθε κατεύθυνση με στόχο (και) να διερευνηθεί αν έχουν υπάρξει και άλλες αποφυλακίσεις αλά... Φλώρου, κινείται πλέον η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της υφ' όρων απόλυσης του 39χρονου επιχειρηματία με ποσοστό... αναπηρίας άνω του 67%.

Γιατροί δημόσιων νοσοκομείων αλλά και του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, δικηγόροι που υπέβαλαν το αίτημα της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, μέλη της υγειονομικής επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που πιστοποίησαν την... αναπηρία του και γενικότερα όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις σκανδαλώδεις, όπως αποδείχθηκε, διαδικασίες αποφυλάκισης του 39χρονου, μπαίνουν στη σειρά για να εξεταστούν από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που διενεργηθεί τη συγκεκριμένη έρευνα.

Βασικό ζητούμενο της έρευνας είναι να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων γύρω από τις συνθήκες αποφυλάκισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa τον περασμένο Αύγουστο και κυρίως γύρω από τα κίνητρα και τα τυχόν ανταλλάγματα όσων τον συνέδραμαν στη συλλογή, αλλά και στην τελική έγκριση των ιατρικών γνωματεύσεων που προσκόμισε.

Με στόχο λοιπόν να διαλευκανθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» από τον Αρ. Φλώρο και αυτό της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» από πρόσωπα που υπέγραψαν τις ιατρικές του γνωματεύσεις και που πιστοποίησαν την αναπηρία του, η Εισαγγελία ανοίγει το πεδίο της έρευνας της προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει κατασχεθεί από τις εισαγγελικές αρχές ο ιατρικός φάκελος του Αρ. Φλωρου ενώ ζητήθηκαν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις για τον 39χρονο, αλλά και από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα που «ψάχνει» η Εισαγγελία Διαφθοράς είναι: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή», αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου, καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Παραδέχθηκε την πλαστογράφηση

Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας καταθέτουν μάρτυρες, ενώ χθες εξηγήσεις έδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο γιατρός που καταγγέλθηκε ότι πλαστογράφησε ένα από τα πιστοποιητικά που είχε προσκομίσει ο 39χρονος, προκειμένου να πετύχει την υφ όρων αποφυλάκισή του με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, που κατέθεσε χθες ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας στην εισαγγελία, φέρεται να παραδέχθηκε εν μέρει την πλαστογράφηση του πιστοποιητικού υπνικής άπνοιας. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τη δωροδοκία, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου από την Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς και εξετάζονται εξονυχιστικά. Τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού κ. Σπύρου Ζακυνθινός, ο οποίος είχε καταγγείλει και τον γιατρό που κατέθεσε ως ύποπτος ότι βρίσκεται πίσω από την πλαστογραφία του πιστοποιητικού για την υπνική άπνοια.

Όπως τόνιζαν, δε, νομικοί κύκλοι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την περίπτωση του 39χρονου επιχειρηματία έχει ...μέλλον καθώς θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις κρατουμένων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρίας.

Δύο νέες αποκαλύψεις

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η τηλεόραση του Alpha έφερε στο φως δύο νέα στοιχεία, αυτή τη φορά για την ιδιωτική κλινική που διενήργησε την γνήσια αξονική τομογραφία σε έναν ηλικιωμένο ασθενή ο οποίος είχε το ίδιο όνομα: Αριστείδης Φλώρος. Το τηλεοπτικό κανάλι παρουσίασε για πρώτη φορά το πλαστογραφημένο έγγραφο αξονικής τομογραφίας που προσκόμισε ο 39χρονος Αριστείδης Φλώρος στην επιτροπή που κρίνει ποσοστά αναπηρίας. Το επίμαχο έγγραφο φέρει υπογραφή ιατρού πνευμονολόγου της κλινικής “Παναγία Οδηγήτρια”.

Στην κάμερα του Alpha μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας η γιατρός, η οποία έκανε λόγο για εξαπάτηση και είπε πως ποτέ δεν έβαλε την υπογραφή της σε εξέταση του κρατούμενου Φλώρου.Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός εμφάνισε έγγραφο του ΕΦΚΑ, με το οποίο ζητά από τη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική πληροφορίες για να διακριβωθεί πώς οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα δεδομένα ασθενών και να πλαστογραφήσουν, τελικά, τα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ (70)

ΑΑ

Θα ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ η άδεια άσκησης επαγγέλματος απο το λαμόγιο; Τα υπόλοιπα είναι φουμαρα.

Damage control

κάνουν οι αρχισυριζαίοι. Προσπαθούν να περιορίσουν τη ζημιά στην πλαστογραφία ενός γιατράκου, ενός γραναζιού της κομπίνας. Ποιος τα συντόνισε όλα; Το 55% αναπηρία που του βγάλατε τώρα είναι πραγματικό; Έχει επιληψία, έχει κατάθλιψη; Τι λένε τα συριζοτρολάκια για το 55%, είναι ηθικό και δίκαιο, ή μήπως έδωσε μόνο 55 στον ...Κούλη και θέλει κι άλλα για το 15% που λείπει;

συμμαθητές όλοι στο ίδιο σχολείο;

συμμαθητές όλοι στο ίδιο σχολείο;

Συριζοπουλο

ενταξει, χρηματα δεν πηρε...καμια καφετερια ομως Ζιμενς απο τον Κουλη??

Αθροιστική αναπηρία

Η φλωρος πήρε αθροιστική αναπηρία. Το μεγαλύτερο ποσοστό του το έδωσε ο ψυχίατρος από το Ψυχιατρείο κρατουμενων κορυδαλλου. Ποιος ο ρόλος αυτού του ψυχιάτρου,μ και ποια η σχέση του με το Υπουργείο δικαιοσύνης;;; Κάποιοι έχουν λερωμένη τη φωλίτσα τους!

Συριζοπουλο

ο προεδρος του ΙΣΑ ΔΕΞΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ δεν κανει τιποτα, ε? μην τιμωρησουμε τους αριστους του Κουλη!

??????????????????????

ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ , ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ

isonomia-isopolitia

Για τη διαδικασία: από τον ΑΜΚΑ προκύπτει ποιος ....Αριστείδης Φλώρος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Όταν πήραν το πόρισμα, έπρεπε να διασταυρώσουν από τη βάση της ΗΔΙΚΑ ότι ήταν χρεωμένη σε άλλον ΑΜΚΑ απ' αυτόν του καταδικασθέντα. Ούτε ηλεκτρονικές υπογραφές, ούτε γνήσια, ούτε τίποτε. Απλά, στους αξιολογητές της επιτροπής δεν υπάρχει καν μυαλό επιπέδου ...Γυμνασίου. Για την τιμωρία: εκτός της ποινικής που δεν πρέπει να είναι μετατρέψιμη σε χρηματικό πρόστιμο, ο "γιατρός" που βεβαίωσε ψευδώς ή πλαστογράφησε, πρέπει να υποχρεωθεί από τη δικαστική απόφαση -όχι τον σύλλογο στον οποίο ανήκει- να καταθέσει αμετάκλητα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εφ' όσον κριθεί ένοχος. Να δεις για πότε σταματά η ...βιομηχανία παραγωγής πιστοποιητικών για παράταση διπλωμάτων οδήγησης, αναπηρίας κ.λπ. Και για να ξέρετε: π.χ. στην υγειονομική επιτροπή του ΤΣΑΥ (Ταμείου Υγειονομικών) συμμετέχουν συνταξιούχοι γιατροί ηλικίας από 70-80 ετών, στους οποίους προφανώς προτάθηκε η αίθουσα συνεδριάσεων και αποφάσεων του 7ου ορόφου ως ...εντευκτήριο αντί ροτόντας για πρέφα σε καφενείο!

ΓΙΑΝΝΗΣ

Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ //ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ//.

Δωρεάν πλαστογράφηση

Δωρεάν πλαστογράφηση σε κατάδικο με 250.000.000 ευρώ πρώτη φορά ακούω!

Μπαμπης

Αγαπητη μου γιατρινα,αν εισαι καθαρη και δεν εχεις εμπλακει καθολου,γιατι κρυβεις το προσωπο σου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

wines01

Παρέμβαση των Ελλήνων οινοποιών στις προξενικές αρχές του Ντίσελντορφ και στο ΥΠΕΞ – Καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τους γείτονες - Το ζήτημα είχε αναδείξει το protothema.gr πριν από την έναρξη της έκθεσης

4