Υπόθεση Φλώρου: Παραδέχθηκε την πλαστογράφηση ο γιατρός, αλλά λέει ότι δεν δωροδοκήθηκε

Υπόθεση Φλώρου: Παραδέχθηκε την πλαστογράφηση ο γιατρός, αλλά λέει ότι δεν δωροδοκήθηκε

Υπό έλεγχο από την Εισαγγελία Διαφθοράς, εκτός από τους γιατρούς, και δικηγόροι που χειρίστηκαν το φάκελο της αποφυλάκισης Φλώρου - Η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλες περιπτώσεις αποφυλακίσεων με αναπηρίες

florosv0
Προς κάθε κατεύθυνση με στόχο (και) να διερευνηθεί αν έχουν υπάρξει και άλλες αποφυλακίσεις αλά... Φλώρου, κινείται πλέον η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της υφ' όρων απόλυσης του 39χρονου επιχειρηματία με ποσοστό... αναπηρίας άνω του 67%.

Γιατροί δημόσιων νοσοκομείων αλλά και του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, δικηγόροι που υπέβαλαν το αίτημα της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, μέλη της υγειονομικής επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που πιστοποίησαν την... αναπηρία του και γενικότερα όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις σκανδαλώδεις, όπως αποδείχθηκε, διαδικασίες αποφυλάκισης του 39χρονου, μπαίνουν στη σειρά για να εξεταστούν από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που διενεργηθεί τη συγκεκριμένη έρευνα.

Βασικό ζητούμενο της έρευνας είναι να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων γύρω από τις συνθήκες αποφυλάκισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa τον περασμένο Αύγουστο και κυρίως γύρω από τα κίνητρα και τα τυχόν ανταλλάγματα όσων τον συνέδραμαν στη συλλογή, αλλά και στην τελική έγκριση των ιατρικών γνωματεύσεων που προσκόμισε.

Με στόχο λοιπόν να διαλευκανθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» από τον Αρ. Φλώρο και αυτό της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» από πρόσωπα που υπέγραψαν τις ιατρικές του γνωματεύσεις και που πιστοποίησαν την αναπηρία του, η Εισαγγελία ανοίγει το πεδίο της έρευνας της προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει κατασχεθεί από τις εισαγγελικές αρχές ο ιατρικός φάκελος του Αρ. Φλωρου ενώ ζητήθηκαν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις για τον 39χρονο, αλλά και από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα που «ψάχνει» η Εισαγγελία Διαφθοράς είναι: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή», αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου, καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Παραδέχθηκε την πλαστογράφηση

Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας καταθέτουν μάρτυρες, ενώ χθες εξηγήσεις έδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο γιατρός που καταγγέλθηκε ότι πλαστογράφησε ένα από τα πιστοποιητικά που είχε προσκομίσει ο 39χρονος, προκειμένου να πετύχει την υφ όρων αποφυλάκισή του με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, που κατέθεσε χθες ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας στην εισαγγελία, φέρεται να παραδέχθηκε εν μέρει την πλαστογράφηση του πιστοποιητικού υπνικής άπνοιας. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τη δωροδοκία, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου από την Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς και εξετάζονται εξονυχιστικά. Τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού κ. Σπύρου Ζακυνθινός, ο οποίος είχε καταγγείλει και τον γιατρό που κατέθεσε ως ύποπτος ότι βρίσκεται πίσω από την πλαστογραφία του πιστοποιητικού για την υπνική άπνοια.

Όπως τόνιζαν, δε, νομικοί κύκλοι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την περίπτωση του 39χρονου επιχειρηματία έχει ...μέλλον καθώς θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις κρατουμένων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρίας.

Δύο νέες αποκαλύψεις

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η τηλεόραση του Alpha έφερε στο φως δύο νέα στοιχεία, αυτή τη φορά για την ιδιωτική κλινική που διενήργησε την γνήσια αξονική τομογραφία σε έναν ηλικιωμένο ασθενή ο οποίος είχε το ίδιο όνομα: Αριστείδης Φλώρος. Το τηλεοπτικό κανάλι παρουσίασε για πρώτη φορά το πλαστογραφημένο έγγραφο αξονικής τομογραφίας που προσκόμισε ο 39χρονος Αριστείδης Φλώρος στην επιτροπή που κρίνει ποσοστά αναπηρίας. Το επίμαχο έγγραφο φέρει υπογραφή ιατρού πνευμονολόγου της κλινικής “Παναγία Οδηγήτρια”.

Στην κάμερα του Alpha μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας η γιατρός, η οποία έκανε λόγο για εξαπάτηση και είπε πως ποτέ δεν έβαλε την υπογραφή της σε εξέταση του κρατούμενου Φλώρου.

Κλείσιμο


Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός εμφάνισε έγγραφο του ΕΦΚΑ, με το οποίο ζητά από τη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική πληροφορίες για να διακριβωθεί πώς οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα δεδομένα ασθενών και να πλαστογραφήσουν, τελικά, τα στοιχεία.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης