Υπόθεση Φλώρου: Ως ύποπτος κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο γιατρός που πλαστογράφησε τη γνωμάτευση

kentriki_floros

Αποχώρησε από την πίσω πόρτα με αυτοκίνητο της Κρατικής Ασφάλειας έπειτα από 2,5 ώρες - «Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» δήλωσε για την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, του 39χρονου άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa, ο διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπύρος Ζακυνθινός, ο οποίος επίσης κατέθεσε στην Εισαγγελία

Με την ιδιότητα του υπόπτου και όχι του μάρτυρα κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ο γιατρός που είχε καταγγελθεί από τον διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπύρο Ζακυνθινό, ότι πλαστογράφησε την ιατρική βεβαίωση για την υπνική άπνοια, η οποία και είχε κατατεθεί στον φάκελο του Αριστείδη Φλώρου.

Η κατάθεση του συγκεκριμένου γιατρού διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και μετά την ολοκλήρωσή της ο γιατρός έφυγε από την Εισαγγελία με αυτοκίνητο της Κρατικής Ασφάλειας και συνοδευόμενος από αστυνομικούς με πολιτικά. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο γιατρός ήθελε «να αποφύγει τους δημοσιογράφους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είχε αρχικά μεταβεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς αυτοβούλως, πλην όμως απέκτησε την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και με αυτήν έδωσε τελικά κατάθεση.

Νωρίτερα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο κ. Ζακυνθινός, ο οποίος είναι και ο πρώτος μάρτυρας στη μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο που ο Αριστείδης Φλώρος κατάφερε να αποφυλακιστεί με αναπηρία άνω του 67%, αν και καταδικασμένος σε ένα μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης (Energa-Hellas Power) σε 21 χρόνια κάθειρξη.

Μάλιστα, ο κ. Ζακυνθινός φέρεται να έθεσε υπόψη των εισαγγελέων όλα τα στοιχεία σχετικά με την πλαστογραφία της ιατρικής γνωμάτευσης.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» είχε δηλώσει για την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου ο κ. Ζακυνθινός μιλώντας στα «Νέα» και σημείωσε: «Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό».

«Ξέρουμε ποιος κρύβεται πίσω από την πλαστογραφία»

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» δήλωσε για την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, του 39χρονου άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa, ο διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρος Ζακυνθινός.

«Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό» προσέθεσε ο κ. Ζακυνθινός στα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο γιατρός που πραγματοποίησε τη μελέτη ύπνου στον Αριστείδη Φλώρο έχει την ειδικότητα του ΩΡΛ και εργάζεται πλέον σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Στον Ευαγγελισμό βρισκόταν με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη, ως υπότροφος.

«Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει τη δική του υπογραφή ενώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι εκείνος τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. «Πήγαμε στο Εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στο φάκελο που παραδόθηκε στο ΚΕΠΑ».

Διευκρινίζοντας τι έχει συμβεί, ο κ. Ζακυνθινός αποκάλυψε ότι ο Αριστείδης Φλώρος εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μιας ώρας, αλλά ο άνθρωπος που έκανε την πλαστογράφηση κατέφυγε σε άλλη εξέταση, μολονότι και η κατάσταση στην οποία διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν ο Φλώρος ήταν όντως προβληματική. Και αυτό διότι «ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο "βαριά" εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα. Σε ό,τι, δε, αφορά τη σπιρομέτρηση, το έγγραφο είναι γεγονός ότι φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή μου, πρόκειται, όμως, για προϊόν "κολάζ". Εμείς δεν εκδίδουμε αυτό το χαρτί».

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Χριστοδουλος(Χρηστος) Δημας

Οι Δικηγοροι της πλευρας Φλωρου δεν ενεχονται στην πλεκτανη αποφυλακισις του???Αυτοι δεν οργανωσαν το σχεδιο "να τον βγαλουμε αναπηρο".Εν αγνοια τους εγινε ολη η ιστορια?? Οχι βεβαια ,αυτοι την ενορχηστρωσαν.Δεν ειναι κατακριτεοι ,ως επαγγελματιες,εναντι της κοινωνιας δικαιου??και σε τελευταια αναλυση αυτοι δεν θα πληρωσουν για την απατη???Follow the money λενε οι αγγλοσαξωνες..Χερι-χερι με τους γιατρους στηθηκε η πλεκτανη..Οι Δικηγοροι "εκοβαν" και οι γιατροι ¨εραβαν" στη χωρα της ρεμουλας και της απατης..

700 "ανάπηροι" αποφυλακίστηκαν

Σε όλες τις χώρες οι φυλακές είναι γεμάτες με εγκληματίες, στην Ελλάδα ήταν γεμάτες με αναπήρους...

EL901/1257

Καλά, μόνο εμένα στη φώτο πιο πάνω, ο Φλώρος μου θύμισε το Ντανο;;;;

Λολ

Γιατί δε μας λένε το όνομα του γιατρού;;; Όλους τους άλλους εμπλεκόμενους μας τους είπατε. Όλους. Το βασικό ύποπτο για την πλαστογραφία γιατί τον κρύβετε;

Πάμε δυνατά

Να παίρνει σειρά η ΝΔ του Κούλη

Αυτός φταίει για όλα

Αυτός ξεγέλασε τους υπεύθυνους της φυλακής που του δίνανε το Φλώρο για βόλτες, αυτός τους διευθυντές και καθηγητές ιατρικής, αυτός τους εισαγγελείς, αυτός το ΚΕΠΑ, αυτός το συμβούλιο αποφυλακίσεων, αυτός πίεσε τους υπουργούς να μην βγάλουν "κιχ". Τον έχουμε τον ένοχό μας σύντροφοι...

dimitri

Μεγάλη Λέρα ο Βλαξ-Εβάνης. Σε όλες τις ομιλίες του Μίκυ πρώτος, και από τα πολλά χειροφιλίματα του είναι στα τέσσερα, και του πονάει η μέση.

Alexis4ever

Ετσι είναι ακριβώς... Όπως τα λες ... Μπραβο! Πες τα Χρυσοστόμη!

Γ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....Ο ΜΟΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ , ΦΛΩΡΟΣ!!!!!!!!να πουμε Κ τι ειναι η υπονοια , κατι που απασχολει 10% πληθυσμου , ουσιαστικα το ροχαλητο,,,,,,χαχαχα

Ξένια

Γι αυτο δε θα παμε ποτε μπροστα σα λαος. Δεν ξερουμε να σγχωρουμε. Οτι εγινε εγινε. Το ξερω φαγωθηκανε πολλα λεφτα και τα πληρωνει ο λαος. Ομως ας αδελφοθουμε λιγακι. Να μαθουμε να σεβομαστε την ελευθερια του αλλου. Το παληκαρι εφταιξε αλλα νισαφι. Εκατσε φυλακη 3 χρονια. Φτανει. Να κοιταξουμε να εκμεταλλευτουμε τις γνωσεις του και να παμε μπροστα. Μην ξαναγινουνε εμφυλιοι και τα ρεστα.

απορία

σε άλλα κράτη πως πάμε μπροστά ως λαός ? Εκεί πέρα κυκλοφορεί άλλος αέρας και άλλο μικροκλίμα ?

Συριζοπουλο

Σωστα! Ο Κουλης πρεπει να του δωσει βουλευτιλικι και υπουργειο για να αξιοποιησει τις γνωσεις του. Μην χαθει κι αυτος ο αριστος.

Eddie

Πατέντα των πανεπιστημιακών η αλλιώς γιατροί που δουλεύουν εντός του ΕΣΥ με ασαφή βιογραφικά και απογευματινά ιατρεία ιδιωτικά.Κυκλοφορουν άφθονοι στον Ευαγγελισμο

Eddie

Δυστυχώς οι υπότροφοι πατέντα των πανεπιστημιακών για να έχουν δούλους δρουν ανεξέλεγκτα εντός του ΕΣΥ και ιδιωτεύουν συγχρόνως χωρίς ναναι ξεκάθαρο το τι κάνουν ακριβώς και μέχρι που αγγίζουν . Πολάκη ασχολησου λίγο με αυτό και με το πιο διεφθαρμένο νοσοκομείο του Ελλαδιστάν τον Ευαγγελισμο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης