Έριξαν λάδι και στο Μουσείο Μπενάκη - Λέρωσαν πλαίσια και βάσεις

mousik

Διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε διάφορα σημεία του Μουσείου Μπενάκη  - Έρευνα από την αστυνομία 


Μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στόχος βανδαλισμού με λάδι, ήταν το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε διάφορα σημεία, τα οποία «προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση» και τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας.

Σε αυτή την περίπτωση, τα ίχνη που εντοπίστηκαν - κυρίως σε βάσεις και πλαίσια - ήταν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί.

Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τους οποίους συνεργάζεται για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

mouisod

Στα τέλη Ιουλίου, δύο γυναίκες είχαν μπει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και έριξαν ανενόχλητες λάδι, προξενώντας φθορές σε σπάνια εκθέματα. Εκείνη την ώρα, στο μουσείο είχαν βάρδια 20 φύλακες.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Εξωγήινες μυροφόρες

Τελικά θα μας πει κανένας ποιες είναι αυτές οι δύο γυναίκες, κάποια στοιχεία τους, είναι υπαρκτά πρόσωπα, είναι εξωγήινα; Ποιες είναι αυτές οι δύο μυροφόρες που αλείφουν και ο υπάλληλος που παρακολουθεί(;) το κλειστό κύκλωμα δεν τις εντοπίζει να κινητοποιήσει τους φύλακες εκείνη τη στιγμή; Επιτέλους ούτε αυτό δεν δικαιούμαστε να μάθουμε οι πολίτες της Ελλάδας; Μόνο φόρους να πληρώνουμε; Κ αι το κορυφαίο: τα αλείμματα δεν γίνονται σε ένα άγνωστο επαρχιακό μουσειάκι αλλά σε Μουσεία του τοπ τεν της χώρας.

@Αρχαιοφυλακας

Ειδαμε και τα χαϊρια τα δικα σας του δημοσιου. Μονο χολη ξερεις να βγαζεις πανεξυπνε.!

Αλάδωτο

Ο Τσίπρας φταίει

ΑΚΗΣ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ

Όταν έλεγαν οι Συριζαίοι για επενδύσεις και διαπολιτισμό προφανώς εννοούσαν τους ισλαμοσυμμορίτες του Φιλοπάππου και τις μουσλιμο...μαιμούδες πολιτιστικούς απαλλοτριωτές μουσείων! Ρε πέλεκυς και πέτρα στο λαιμό φουλ για τη θάλασσα στους κερατάδες που κατήντησαν τον τόπο σε ισλαμικό βόθρο.

Αρχαιοφύλακας Δημόσιος Υπάλληλος

To Mπενάκη είναι ιδιωτικό μουσείο. Τα παράπονά σας στους ιδιοκτήτες και την εταιρεία security που έχει αναλάβει την φύλαξη.

Βγάλτε τις εικόνες τους

Είναι άτομα επικίνδυνα για την εθνική μας κληρονομιά, για τα εθνικά μνημεία. Βγάλτε τις φωτογραφίες τους, με ποιο δικαίωμα παίρνετε τέτοια ευθύνη έναντι της ιστορίας;

....

η άλλη έγραψε ένα ανέκδοτο για τους Αφρικανούς και της στερήσαν φασιστικά το δικαίωμα της συμμετοχής στους ολυμπιακούς αγώνες, άλλη κοπέλα ειρωνεύτηκε τον προφήτη και της στέρησαν την είσοδο στην Αγγλία. Οι ευρωπαίοι και κυρίως οι Έλληνες έχουμε τρελαθεί τελείως. Ισλαμικά όρκ βανδαλίζουν τα μουσεία μας και δεν ασχολείται κανείς.

ONNEΔITHΣ

@16:31: 'Exoυν ovoματεπώvυμο αυτοί που της στέρnσαν φασιστικά το δικαίωμα της συμμετoxής στους ολυμπιακούς αγώvες. Δικά μας γαλάζια μεγαλoστελέxn ήταν... Ο Kαπράλος και ο Koύβελoς!!!

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Τριτοκοσμική Μπανανία 🇬🇷

Και με μπουλντόζες στην Ακρόπολη να πάνε, δε θα τους ενοχλήσει κανείς... Δεν κατέστρεψαν οι Ναζί τα μνημεία της χώρας και θα τα καταστρέψουν οι Νεοέλληνες...

Δδδδ

Πρόκειται για πράξεις μαγείας ρομαντισμός με λάδι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aposirsi

Σχεδόν το 15% του συνόλου των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων που ανέρχονται σε 5,1 εκατ. μονάδες έχουν Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 1992! Δηλαδή είναι αυτοκίνητα που εκπέμπουν… δηλητήριο στην ατμόσφαιρα.

mmm

Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλεϊ  - Τι θα ισχύσει για μετρό και τραμ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Και τα δικαστήρια κλειστά, «λουκέτο» και στις τράπεζες - Διαβάστε ποιοι απεργούν αναλυτικά, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

pas

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και του Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, συνεπικουρούμενοι από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά καθώς και οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου