Υπόθεση Φλώρου: Η εισαγγελία Διαφθοράς ψάχνει αν δωροδοκήθηκαν όσοι βεβαίωσαν «αναπηρία» του 39χρονου

flwros_arthroo

Για ενεργητική και παθητική δωροδοκία στην αποφυλάκιση Φλώρου, ψάχνει η εισαγγελία Διαφθοράς - Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» όσοι βεβαίωσαν την «αναπηρία» άνω του 67% μέσω της οποίας ο Αριστείδης Φλώρος κατάφερε να αποφυλακιστεί

Νέο μεγάλο δικαστικό «κεφάλαιο» άνοιξε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος αν και επέστρεψε στη φυλακή συνεχίζει να «μονοπωλεί» τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για την γνησιότητα των ιατρικών γνωματεύσεων που εξασφάλισε ώστε να αποφυλακιστεί τον περασμένο Αύγουστο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της σκανδαλώδους, όπως αποδείχθηκε αποφυλάκισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa, μπαίνουν τώρα στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Διαφθοράς, εδικά δε μετά τις αποκαλύψεις για τις «ανυπόστατες» ιατρικές γνωματεύσεις που προσκόμισε ο 39χρονος αλλά και την ιατρική εξέταση που άνηκε σε άλλον ασθενή!

Την έρευνα για τις δυσώδεις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου καταδίκου, που μέχρι την περασμένη Παρασκευή διενεργούσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, πλέον θα πραγματοποιήσει η εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την επικεφαλής της κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Η ανάθεση της έρευνας στην εισαγγελία Διαφθοράς έγινε με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά από την εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Γιατροί μέλη επιτροπών, που «έδωσαν» ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος!

Το πλαίσιο που θα κινηθεί η έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς, προδιαγράφεται ξεκάθαρα από τα αδικήματα που η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καλείται να διερευνήσει.flwros_mesa
Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή» αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Ως εκ τούτου μοιραία στο «κάδρο» της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να μπουν οι γιατροί της επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που αξιολόγησαν και πιστοποίησαν την αναπηρία του συγκεκριμένου κατάδικου, άλλα πρόσωπα που τυχόν βρίσκονται πίσω από τις καταγγελλόμενες ως πλαστογραφημένες ιατρικές γνωματεύσεις καθώς και πρόσωπα που έχουν ρόλο στις φυλακές είτε ως κρατικοί υπάλληλοι είτε ως συνεργαζόμενοι.

Εν τω μεταξύ, χθες μια ακόμη αποκάλυψη για τις συνθήκες αποφυλάκισης του 39χρονου ήρθε να προστεθεί στα όσα είχαν προηγηθεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις γιατρών που διέψευδαν ότι έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε γνωματεύσεις και εξετάσεις του 39χρονου.

Η αποκάλυψη έγινε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και σύμφωνα με αυτή, η πνευμονολογική εξέταση με την οποία ο Αρ. Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του... ανήκει σε άλλον ασθενή!

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η εξέταση ανήκει σε ασθενή, ο οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα.

Μάλιστα, φέρεται να υπάρχει και δεύτερο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείου στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση.

Ωστόσο, ο γιατρός που υπογράφει το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πως έχει εξετάσει τον 39χρονο.

«Φάμπρικα» αποφυλακίσεων

Όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή, περισσότεροι από 700 «τρόφιμοι» των φυλακών, κάποιοι καταδικασμένοι ακόμη και σε πολυετείς καθείρξεις για κακουργήματα, υπολογίζεται ότι έχουν βρεθεί εκτός φυλακής, έχοντας πιστοποιηθεί ως ανάπηροι άνω του 67%.

Το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που ανοίγει το δρόμο σε τέτοιου «βεληνεκούς» καταδικασθέντες να αποφυλακιστούν είναι το 110Α του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον Αρ. Φλωρο, οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές έπειτα από βούλευμα με το οποίο εξαφανίστηκε το αρχικό που είχε αποφασίσει την αποφυλάκισή του στα μέσα Αυγούστου.

Στο νέο βούλευμα που εκδόθηκε από το συμβούλιο Εφετών Ευβοίας και τον οποίο οδήγησε τον 39χρονο πίσω στην φυλακή γίνεται λόγος για «ισχυρές οι ενδείξεις πλαστότητας πιστοποιητικών αναπηρίας».

Οι δικαστές του δικαστικού συμβουλίου με το νέο βούλευμα που εξέδωσαν, υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως στην περίπτωση του Αρ. Φλώρου, ακολουθήθηκαν διαδικασίες - εξπρές πρωτόγνωρες σε ταχύτητα για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Μέσα σε μια ημέρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του 39χρονου καταδίκου, η έφεση ασκήθηκε και στη συνέχεια έγινε δεκτή από Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας βρίσκονταν στη φυλακή μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για το οικονομικό σκάνδαλο της energa - hellas power, το οποίο συνδέθηκε με υπεξαίρεση 256 εκατ. Αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και έχοντας παραμείνει στη φυλακή περί τους 36 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ (71)

Όχι ρέ κατά λάθος έγινε !

Τό δημόσιο είναι καλό ! Οί γιατροί δέν πέρνουν φακελάκια, οί δικαστικοί είναι άγιοι καί οί υποθέσεις ούτε λιμνάζουν καί οί κακοί σαπίζουν στίς φυλακές, όλα λειτουργούν τέλεια στήν σοσιαλιστική Ελλαδα τού Πασόκο - Σύριζα καί τών γλυφτών τους δεξιών τής μεταπολίτευσης !!!!! Γιά τόν κλέφτη πού βγάλανε έξω καί τό μάθαμε , ποιός ξέρει πόσοι άλλοι βγήκαν καί δέ τό μάθαμε μέ τό νόμο Παπαγγελόπουλου καί τούς κολλητούς Πολάκη στά ΚΕΠΑ καί στόΑΤΤΙΚΟ , δέν φταίει κανείς ρέ ! Έγινε κατά λάθος , θά βάλουμε καί 10 παπαγάλους νά βρίζουν τόν Κούλη .... Οί τραπεζικοί μας λογαριασμοί νά είναι καλά καί σείς οί βλάκες νά τρώτε φρέσκο σανό ! Καληνύχτα !!!

Αντί λαμογιο

Ελληνική εισαγγελία διαφθοράς, χα χα χα χα χα χα χα, αυτό και αν είναι οξύμωρο, αφού όλοι τούς είναι στο κύκλωμα, όλοι τούς τα περνουν, η μεγαλύτερη διαφθορά αρχίζει από δαύτους και όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι τότε όλοι τους τρέχουν να δούνε ποίος φταίει, εδώ το άλλο λαμογιο έφερε τρεις τόνους ηρωινη πριν τρία χρόνια και ακόμα η ελληνική δικαιοσύνη ξύνει το κωλο τής μπας και ξεχαστεί, όπως λένε και στα ξένα... FIGHTING FOR JUSTICE IN GREECE, IT'S LIKE FUCKING FOR VIRGINITY.

Ελληνες

......χειρότεροι από αρκουδόγυφτους. Και μετά λεν τους φταίει το....κράτος!!

Ναι δε φταίει το κράτος

Κρατικά νοσοκομεία , κρατικοί ιατροί, κρατικά δικαστήρια, κρατικές Φυλακές , κρατική επιτροπή αποφυλακίσεων , νόμοι που σε αποφυλακίζουν άμα ροχαλίζεις ... όχι καλε , ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !

Μας δουλεύουν χοντρά ..........

Πού νομίζετε ότι πήγαν τα 250 μύρια ευρώ του Φλώρου ? Η μήπως τα επέστρεψε στο κράτος και δεν το πήραμε χαμπάρι ! Αιδώς Αργείοι !!!!!!!!!!!!!!

Βρωμάει από μακρυά η υπόθεση !!!!!!!!!

Σε όλες τις θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού (εννοείται και των Δημόσιων Νοσοκομείων) έχουν τοποθετηθεί ''οι ημέτεροι'' του καθεστώτος ! Μόνο τυχαίες δεν μπορεί να χαρακτηρισθούν οι κάθε είδους αποφυλακίσεις με την συνδρομή του Ν. Παρασκευόπουλου ! Για σκεφτείτε το , έχει πολύ ψωμί η υπόθεση του Φλώρου , θα φυτρώσουν πολλά ροζ μπουμπούκια ....

Δεξιός

Σύντροφοι, για την αποφυλάκιση χρειάστηκε να μπουν υπογραφές, πολλές υπογραφές. Ξέρετε για κάποια που να την έβαλε δεξιός;

panos

Aυτη ειναι η δεξια.Κλεφτες και απατεωνες

@ΤσυριζοPanos

Οι γιατροί του Πολάκη τον βγάλανε........ Επί κυβέρνησης Τσίπρα και τρομονόμου Παρασκευόπουλου. ........ Κατάλαβες Πανούλη?

NDBoridis

athoos!!!!"

Χρήστος

Άρα ο Φλώρος είναι η κορυφή του παγόβουνου κ η φάμπρικα καλά κρατεί με όλο τον καλοκαίρι μενού μηχανισμό όλων των εμπλεκομένων σε φουλ λειτουργία.Μονη λύση η κατάργηση του σωστού τυπικά νόμου.για οποιαδήποτε σοβαρή χώρα πλην Ελλαντας

Vagelis

Οσοι τα πηραν τους κλεινεις φυλακη για 10+ χρονια, τους σκιζεις τα πτυχια να μην ξανα δουλέψουν το επαγγελμα. Και ζητας και χ100 φορες πισω τα λεφτα που πηραν απο την δωροδοκια και παγώνεις τα ακινητα και κινητα περιουσιακα στοιχεια του ενοχου. Να δεις μετα ο επομενος θα το σκεφτει χ4 φορες αν θα το κανει.

@ Vagelis

Με τον τρόπο που τα λές εισπράττει το κράτος και δεν παίρνει τα εξτραδάκια του ο διεφθαρμένος υπάλληλος. Τι πιθανότητα δίνεις να γίνουν πράξη αυτά που λές?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4834129

Μία προσαγωγή και άμεση απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών από την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας - «Η ανοχή σε διάφορα γκρουπούσκουλα τελειώνει στις 8 Ιουλίου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

masonoi_ar

Καταδίκη του Μεγάλου Διδασκάλου Χρ. Μανέα από τον Αρειο Πάγο για συκοφαντική δυσφήμηση κατά άλλου επιφανούς μασόνου - Μεγαλώνει η μαύρη τρύπα στην ελληνική στοά - Δωρεές-μαϊμού 1.530.050 ευρώ στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

2