Φωτογραφία: Ο Φλώρος της Energa στην εισαγγελία και ξανά πίσω στη φυλακή

flwros_arthroo

Στην εισαγγελία οδηγήθηκε ο Φλώρος και επιστρέφει στις φυλακές Χαλκίδας - Το σκεπτικό του βουλεύματος που τον οδήγησε και πάλι στη φυλακή - Στην εισαγγελία Διαφθοράς η έρευνα για τα πιστοποιητικά με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται και σχετίζονται με την επιστροφή του στη φυλακή, οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αριστείδης Φλώρος. Η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την επιστροφή του 39χρονου επιχειρηματία στις φυλακές Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές εκτέλεσαν το διατακτικό του νέου βουλεύματος που ανέτρεπε το προηγούμενο για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία και αποφάσισε την κράτηση του 39χρονου στις φυλακές της Χαλκίδας, απ' όπου είχε λάβει το αποφυλακιστήριο του στα μέσα Αυγούστου.

Εντυπωσιακές ήταν πάντως οι εικόνες από την μεταγωγή του 39χρονου επιχειρηματία στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Εικόνες που θύμιζαν μεταγωγές τρομοκρατών ή άλλων επικίνδυνων κακοποιών από το παρελθόν. Ο Αρ. Φλώρος βρίσκονταν σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας, το οποίο συνόδευαν ένα περιπολικά και δυο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Το αυτοκίνητο έφτασε γρήγορα στο κτίριο 16 της εισαγγελίας και μετά από περίπου μισή ώρα αναχώρησε, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εκτέλεση του διατακτικού του νέου βουλεύματος.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το σκεπτικό του βουλεύματος που οδήγησε τον Αρ. Φλώρο πάλι πίσω στις φυλακές αλλά και το γεγονός πως την έρευνα κατά Φλώρου που ξεκίνησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Δ. Προκοπίου για τις συνθήκες αποφυλάκισης του επιχειρηματία αναλαμβάνει πλέον η εισαγγελία Διαφθοράς.

Στο βούλευμα του συμβουλίου Εφετών που οδήγησε τον Αρ. Φλώρο πίσω στην φυλακή γίνεται λόγος για «ισχυρές οι ενδείξεις πλαστότητας πιστοποιητικών αναπηρίας»

Οι δικαστές του δικαστικού συμβουλίου με το νέο βούλευμα που εξέδωσαν, υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Μάλιστα υποβλήθηκε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική, από τον κ.Σοφουλάκη, καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπό διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του Φλώρου και εκείνος τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών.

Μάλιστα, ο κ. Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουν την προκαταρκτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ. Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περί πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».


flwros_mesa


Στην εισαγγελία Διαφθοράς

Εν τω μεταξύ η έρευνα του κ. Προκοπίου μεταφέρεται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς.

Η εντολή δόθηκε προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά η έρευνα από την ανώτερη εισαγγελέα.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη θα διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή», «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Α. Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Το χρονικό

Να σημειωθεί πως αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Αρ. Φλώρος και μετά τις αποκαλύψεις που προηγήθηκαν για την εγκυρότητα των ιατρικών γνωματεύσεων που εξασφάλισε ώστε να αποφυλακιστεί με αναπηρία άνω του 67%, συνεδρίασε το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας το οποίο και αποφάσισε να κάνει δεκτή την έφεση που είχε ασκηθεί κατά του βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί ο 39χρονος επιχειρηματίας στα μέσα Αυγούστου.

Ο Αρ. Φλώρος, είχε προσαχθεί το βράδυ της Παρασκευής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προφανώς σε μια προσπάθεια να αποκλειστεί ενδεχόμενο διαφυγής του. Μετά ωστόσο την έκδοση του βουλεύματος που εξαφάνιζε το αρχικό βούλευμα που τον αποφυλάκισε η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και άνοιξε ο δρόμος της επιστροφής του Αρ. Φλώρου στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση του Αρ. Φλώρου, ακολουθήθηκαν διαδικασίες - εξπρές πρωτόγνωρες σε ταχύτητα για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Μέσα σε μια ημέρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του 39χρονου καταδίκου, η έφεση ασκήθηκε και στη συνέχεια έγινε δεκτή από Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας.

Ο Αρ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί υπό όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία 70%). Ωστόσο, η αποφυλάκιση του, που πατούσε νομικά στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε επί Παρασκευόπουλου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και αποκαλύψεις σχετικά με την αξιοπιστία των ιατρικών γνωματεύσεων που εξασφάλισε. Ο 39χρονος επιχειρηματίας βρίσκονταν στη φυλακή μετά τη καταδίκη του για το οικονομικό σκάνδαλο της energa - hellas power με υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ σε 21 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και έχοντας παραμείνει στη φυλακή περί τους 36 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ (174)

Συνηγορος

ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ;;;;

Ελ

Πόση σκέψη θέλει για να καταλάβουμε ότι δήθεν αριστεροί και δεξιοί είναι προϊόντα του ίδιου συστήματος που στόχο έχει να μας καταληστέψει; αυτοί ενδιαφέρονται να είναι μόνο στην εξουσία εναλλάξ, ο καθένας με την σειρά του και το κράτος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ώστε το προϊόν της ληστείας να μεγιστοποιείται. Η μόνη λύση για να περιορίσουμε τις απώλειες μας εμείς ο απλός λαός, είναι να μειωθεί το κράτος ώστε να μας κλέβουν και να μας κοροϊδεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο

Πονανε όλοι οι αριστεροί για τον Φλώρο

μα τι πόνος τους έπιασε τους συριζαίους, που η ΝΔ και ο Κυριάκος έχωσαν το λαμογιο παλι μεσα??? καλά νόμιζαν ότι θα άφηναν ατιμωρητο τον Τσίπρα, που ήθελε να βγάλει τον φίλο του τον Φλωρο έξω???? καλα έκανε ο Κυριάκος και ξεβράκωσε για άλλη μια φορα τον τσίπρα!!!!!

Οι Αριστεροι και οι Δεξιοι

Κανουν πρωταθλητισμο για να σπασουν το παγκοσμιο ρεκορ λαμογιας. Και εσεις οι Ελληνες του Εσωτερικου χειροκροτατε απο τις κερκιδες. Μονο οι Ελληνες του Εξωτερικου ειχαν την αξιοπρεπεια να σηκωθουν να φυγουν, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΧΑ σας.

Το πιο σωστό σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό.

Σωστός.

Αθώος

Δεν ντρέπονται λίγο να το βάζουν πίσω στη φυλακή καλά πού η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητ.

Η ΤΡΙΧΑ ΚΑΓΚΕΛΟ

ο αριστερός Μιλιωνης στη Μυκονο κι ο δεξιός Φλώρος στη φυλακη για την ιδια παραβαση. Αυτό δεν είναι δίκαιο!!!

Δεξιός

Θα μας δώσει το FBI τα στοιχεία και τις κινήσεις λογαριασμών του Φλώρου στο εξωτερικό το τελευταίο εξάμηνο και θα κλάψουν μανούλες

B.N.

Η ποινή για κλοπή η κατάχρηση πρέπει να μην έχει μόνο ποινικό. Αν δεν επιστρέψεις τα λεφτά παραμένεις μέσα.

Alexis4ever

Ο φίλος του Κούλη, ο Φλώρος και πάλι στη μπουζού! Μπράβο Αλέξη Πραγματική δικαιοσύνη επιτελους... Ευχαριστούμε Σύριζα/Ανέλ, είστε με απόσταση το καλύτερο πολιτικό σχήμα που κυβέρνησε ποτέ αυτή τη χώρα. Εμεις η σιωπηλή πλειοψηφία σας αγαπάμε και σας ψηφίζουμε γιατί το αξίζετε πραγματικά!

Greg

Δηλαδή δεν τον έβγαλαν αρχικά εξω οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ..... Μάλιστα....Ψηφίζεις είπαμε ε?

KOULIS4NEVER

E, τώρα τι να σου πούμε ρε φίλε? ότι έχεις άδικο? να πέσει φωτιά να μας κάψει... α ρε περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις όταν η Ντορούλα ως ΥΠΕΞ κωλυσιεργούσε (ΤΥΧΑΙΑ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...) και ο παλιόφιλος και πρώην συμμαθητής Μιχαλάκης Χριστοφοράκος διέφυγε της συλλήψεως και ταξίδεψε αεροπορικώς ανενόχλητος και σαν ''ΚΥΡΙΟΣ'' (VIP) προς την προστάτιδα Γερμανία? ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ... ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ??? ΡΕ ΛΕΣ???

chris

Κοίταξε, με 5-6 ακόμα γονυκλισίες του Αλέξη στην go back madam Merkel κάτι μπορεί να γίνει, μίζερο συριζοτρολάκι του Βαξεβάνη. Πίσω στις τρύπες σας συριζαίοι!!!

@ 1+1=2

Επι κυβερνησης Συριζα βγήκε! Με συριζεικους νομους βγηκε! Αδιαμφισβήτητα! Με συριζέικη δικαιοσύνη, αδιαμφισβήτητα! Τι ξεφτέρια είναι Κοντονής και ΣΙΑ!... Με συριζέικη διοίκηση! Ξερουμε τις τριτοκοσμικές υπηρεσίες της δημ. υγειας του συριζα! Και τελος, μετα το κράξιμο του ελευθερου τύπου, η κυβερνηση έκανε πίσω και πηγε να μαζεψει τα αμαζευτα. Εχουν βγει πολλοι εγκληματίες επι κυβερνησης Συριζα. Σε λιγους μήνες, το αριστερό παραμυθι τελειώνει με πάταγο.

@Αlexis4Paparies

Για το φίλο του, τον αριστερό Μηλιώνη στη Μύκονο, έχεις να πεις κάτι...

Εκβιαζει ο Φλωρος τον Τσίπρα

Θα λαλήσει σύντομα ο απατεώνας και θα βρεθούν όλοι οι συριζανελ στην φυλακή. Ολη Η Ελλάδα παρακολουθεί έκπληκτη το νέο σκάνδαλο Τσίπρα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

neo_video_kosmimatopwleio_arthro

Μετά τον ξυλοδαρμό και αφού έχει δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ, ο δράστης δέχεται μια ακόμη κλωτσιά στην πλάτη - Σε κατάσταση αμόκ, αρπάζει ένα κομμάτι γυαλί, απειλεί τους πάντες και τρέχει να ξεφύγει, αλλά πέφτει και ακινητοποιείται από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που του καταφέρνουν και ένα χτύπημα με το γκλομπ

filele

Πώς αντέδρασαν οι «κύκλοι» του υπουργείου Δικαιοσύνης για το αυτόφωρο που αφορά δημοσιεύματα - Οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

ieronimos

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

again_main_mavrides_lampsias

Θα περάσουν τη νύχτα στο ΑΤ Εξαρχείων - Νωρίτερα, είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος - «Το αυτόφωρο ισχύει για όλους», τονίζουν κύκλοι του υπ. Δικαιοσύνης

9
lagoudis_arthro

Φύλλο και φτερό κάνει την έκθεση αυτοψίας της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αγρινίου ο εμπειρογνώμονας των συνηγόρων της οικογένειας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης - Μιλά ευθέως για δολοφονία - Περιγράφει το προφίλ των δραστών

1
esiea

«Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών

1