Αποκάλυψη protothema: Έγγραφο - ντοκουμέντο από τον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου

Αποκάλυψη protothema: Έγγραφο - ντοκουμέντο από τον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου

Η γνωμάτευση του ψυχιάτρου Αθανασίου Δουζένη είχε καταλυτικό ρόλο στην κρίση της τριμελούς υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ αναφορικά με την αναπηρία του 39χρονου κατάδικου

floros_arthro
Έγγραφο- ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου όπως αυτός κατατέθηκε τον περασμένο Μάιο στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και το οποίο φέρει την υπογραφή του θεράποντος ιατρού του, καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Αθανασίου Δουζένη, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.

egrafoO κ. Δουζένης, πανεπιστημιακός και διευθυντής της Β' Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν» ήταν ο ιατρός που παρακολουθούσε τον 39χρονο, καταδικασθέντα σε 21 χρόνια κάθειρξη, στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού για δέκα μήνες το 2017 αλλά και από τον περασμένο Φεβρουάριο – οπότε ο 39χρονος είχε νοσηλευτεί εκ νέου στο Ψυχιατρείο από τις φυλακές Χαλκίδας- μέχρι την αποφυλάκισή του.

«Υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή» είναι η πάθηση την οποία διέγνωσε ο κ. Δουζένης για τον Αριστείδη Φλώρο, όπως αποκαλύφθηκε από το έγγραφο του ΚΕΠΑ που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, επιφυλάσσοντας μάλιστα και τους συνήθεις χαρακτηρισμούς του όπως «Λαμόγια» για τους γιατρούς.

Ο εν λόγω ψυχίατρος έχει εποπτικό ρόλο στις φυλακές Κορυδαλλού τα τελευταία εννέα χρόνια καθώς έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Ψυχιατρείο των φυλακών. Στο πλαίσιο αυτό επισκέπτεται το Ψυχιατρείο και παρακολουθεί τους ασθενείς κρατούμενους.

Θεωρείται πρόσωπο που βρίσκεται σε άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση και είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος ψυχίατρος βρίσκεται συχνά επικεφαλής ομάδων εργασίας για θέματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Πρόσφατα, τοποθετήθηκε σε ομάδα εργασίας για την ειδικότητα της ψυχιατρικής αλλά και για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις ακούσιες νοσηλείες. Μία από τις τελευταίες συμμετοχές του έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα τους ψυχικά πάσχοντες παραβάτες του νόμου όπου παραβρέθηκε η ηγεσία τω ν υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας.

Η γνωμάτευση του κ. Δουζένη είχε καταλυτικό ρόλο στην κρίση της τριμελούς υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ αναφορικά με την αναπηρία του 39χρονου κατάδικου. Ο κ. Δουζένης βεβαίωσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος πάσχει από υποτροπιάζουσα κατάθλιψη, πάθηση για την οποία η επιτροπή του έδωσε τον περασμένο Ιούνιο ποσοστό αναπηρίας 35%.

Το τελικό ποσοστό της αναπηρίας ήταν 70% - υπήρξαν άλλες δύο γνωματεύσεις γιατρών, η μία για σύνδρομο άπνοιας – υπόπνοιας στον ύπνο και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο και η άλλη για επιληψία.

Για το αμέσως παραπάνω δημοσίευμα μας κοινοποιήθηκε η κάτωθι εξώδικη διαμαρτυρία την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια


Εξώδικο: τι ισχυρίζεται για την αποφυλάκισή του ο Αριστείδης Φλώρος


Για το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος», μας κοινοποιήθηκε η κάτωθι εξώδικη διαμαρτυρία την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ

Του Αριστείδη Φλώρου του Αχιλλέα και της Αλίκης - Παρασκευής, κατοίκου Φιλοθέης Αττικής, οδός Γεωργίου Σταύρου αριθ. 8 και νυν κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού.

ΠΡΟΣ

Κλείσιμο
Την εταιρεία με την επωνυμία «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Δήμο Αμαρουσίου, στην οδό Αγράφων, αρ. 5, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ως ιδιοκτήτρια της κυριακάτικης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και της ιστοσελίδας protothema.gr

Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για σειρά στοχευμένα μεροληπτικών σε βάρος μου δημοσιευμάτων, τα οποία προέρχονται από την εφημερίδα και την ενημερωτική ιστοσελίδα σας, αλλά και εν γένει παράνομες ενέργειες προερχόμενες από την πλευρά σας. Ειδικότερα:

Την Κυριακή 26.8.2018, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ένα άρθρο της

δημοσιογράφου κ. Βασιλικής Κόκκαλη υπό τον ειρωνικό τίτλο «Ελεύθερος και ωραίος» με το οποίο και αφού καταπατήθηκε βάναυσα το τεκμήριο αθωότητάς μου σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις που αναφέρονται σε αυτό, αφέθηκαν πρόσθετα σκιές αναφορικά με τη νομιμότητα της πρόσφατης και απόλυτα σύννομης αποφυλάκισής μου.

Την ίδια ημέρα και ώρα 14.48, τη σκυτάλη έλαβε η ιστοσελίδα σας protothema.gr., η οποία υπό τον τίτλο «Τα……. ρέστα ζητάει τώρα ο Φλώρος: Προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητάς μου, θα ζητήσω μείωση της ποινής μου», αντιμετωπίζει με ειρωνική διάθεση δημόσιες δηλώσεις μου, με τις οποίες προσπάθησα να αμυνθώ έναντι των σε βάρος μου κανιβαλικών επιθέσεων από μερίδα του Τύπου, ενώ επίσης μου αποδίδει εκφράσεις περί δήθεν μείωσης της ποινής μου, στις οποίες ουδέποτε προέβην. Από μόνο τον τίτλο του εν λόγω άρθρου καθιστά προφανές ότι «τα ρέστα ζητούν» μόνο όσοι έχουν άδικο, σε αυτή δε την κατηγορία το επίμαχο δημοσίευμα τοποθετεί και το πρόσωπό μου, προεξοφλώντας έτσι την επικείμενη κρίση δευτεροβάθμιων Δικαστηρίων της χώρας.

Την επόμενη ημέρα και 27.8.2018 και ώρα 08.05, η ίδια ιστοσελίδα σας έδωσε βήμα σε υβριστικές και συκοφαντικές σε βάρος μου δημόσιες (δια αναρτήσεως στο Facebook) δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη υπό τον τίτλο «Πολάκης για Φλώρο: Λαμόγια έδωσαν τη γνωμάτευση κατά παραγγελία για την αποφυλάκισή του», χωρίς να εκφραστεί διαφοροποίηση ή έστω επιφύλαξη από την πλευρά σας για το εν λόγω προσβλητικό σε βάρος μου περιεχόμενο, το οποίο και βάλλει ευθέως κατά νομίμου δημοσίου εγγράφου του ΚΕ.Π.Α που αφορά στην αναπηρία μου, προβάλλει ανά το Πανελλήνιο τη δήθεν παράνομη αποφυλάκισή μου, με χαρακτηρίζει ως απατεώνα και παραβιάζει κατάφωρα την Κοινοτική Οδηγία 2016/343 περί προστασίας του τεκμηρίου αθωότητας και της αρχής της δίκαιης δίκης. Με αυτό τον τρόπο η ιστοσελίδα σας συνέβαλε στη διάδοση δηλώσεων δημοσίου αξιωματούχου, οι οποίες συνέτειναν στην εμπέδωση λίαν αρνητικού
κλίματος σε βάρος του προσώπου μου.

Τέλος και ως αποκορύφωμα των παράνομων ενεργειών σας, ήλθε το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας της 29.8.2018 και ώρα 06.29, υπό τον τίτλο «Αποκάλυψη protothema: Εγγραφο ντοκουμέντο από τον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου», όπου και δημοσιεύσατε (!!) απόρρητο έγγραφο του ιατρικού φακέλου μου, παραβιάζοντας κατάφωρα το νόμο 2472/1997 περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και τον Κανονισμό Ε.Ε. 2016/679, ο οποίος φέρει υπερνομοθετική ισχύ, διαπράττοντας έτσι αδικοπραξία αλλά και ποινικό αδίκημα.

Ολες οι ανωτέρω αναρτήσεις σας είναι ανακριβείς και παράνομες, γεγονός το οποίο οφείλατε να γνωρίζετε αν είχατε ασκήσει στοιχειωδώς τα καθήκοντα έρευνας και διασταύρωσης των πληροφοριών σας ή έστω αν είχατε μπει στον κόπο να μου απευθύνετε το όποιο σχετικό ερώτημα. Ο ψευδής χαρακτήρας των ανωτέρω ισχυρισμών σας και πέραν φυσικά της παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μου, αποδεικνύεται αυτοδίκαια από την πλήρη έλλειψη παράθεσης του οποιαδήποτε αποδεικτικού στοιχείου από την πλευρά σας και από τη χρήση απροσδιόριστων και νεφελωδών πληροφοριών δήθεν από τη δικογραφία και πηγών που φυσικά ουδέποτε κατονομάζονται.

Επειδή οι εν λόγω πράξεις σας προσβάλλουν κατάφωρα την προσωπικότητά μου, σύμφωνα με το άρθρο 57 ΑΚ

Επειδή, επίσης παραβιάζουν κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητάς μου, ως κατηγορουμένου, δεδομένου ότι καίτοι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί εις βάρος μου αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, αφήνονται δημόσια σκιές για το πρόσωπό μου.

Επειδή το τεκμήριο αθωότητας του κάθε προσώπου αποτελεί κατάκτηση της ανθρωπότητας και θεμελιώδη αξία, που συγκροτεί τον πυρήνα κάθε δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας, γι’ αυτό δε το λόγο ο σεβασμός του αφορά τα ΜΜΕ, ως δεοντολογικός κανόνας, προβλεπόμενος σε κάθε κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά και σε συναφή νομοθετήματα όπως το Π.Δ. 77/2003 άρθρο 11.

Επειδή επιπρόσθετα, έχετε προσβάλλει κατάφωρα την προσωπικότητά μου με την επεξεργασία και διάδοση ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων και δη στοιχείων από τον ιατρικό μου φάκελο.

Επειδή τέλος και σύμφωνα με το άρθρο μόνο του νόμου 1178/1981 § 5 «Ο αδικηθείς, πριν ασκήσει αγωγή για την προσβολή που υπέστη, υποχρεούται να καλέσει με έγγραφη, εξώδικη πρόσκληση τον ιδιο­κτήτη τον εντύπου, ή όταν αυτός είναι άγνωστος τον εκδότη ή το διευθυντή σύνταξής του, να αποκαταστήσει την προ­σβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που τον υποδεικνύει. Στο κείμενο αυτό προσδιορίζονται και οι λέξεις ή φράσεις που θεωρήθηκαν προσβλητικές και πρέπει να ανακληθούν και οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη ανα­φορά υπήρξε προσβλητική.

Η αποκατάσταση θεωρείται ότι επήλθε αν ο ιδιοκτήτης του εντύπου, άλλως ο εκδότης ή ο διευθυντής σύνταξης αυτού, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών ή, σε κάθε περίπτωση, στο αμέσως επόμενο τεύχος: α) ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση, που γίνεται στην ίδια ή, αν δεν υπάρχει αυτή, σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είχε καταχωριστεί η αρχή του επι­λήψιμου δημοσιεύματος, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με το τελευταίο, και β) κοινοποιήσει στον αδικηθέντα το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης. Η παρέλευση άπρακτου διαστήματος δέκα (10) ημερών ή η μη δημοσίευση στο αμέσως επόμενο τεύχος θεωρείται άρνηση εκ μέρους τον ιδιοκτήτη ή εκδότη τον εντύπου».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Διαμαρτυρόμενος έντονα για την απάνθρωπα ισοπεδωτική μεταχείριση που έχω δεχθεί από την εφημερίδα σας.
Σας προσκαλώ:

Να ανακαλέσετε την ανωτέρω σε βάρος μου προσβολή και να σταματήσετε να επεξεργάζεστε προσωπικά δεδομένα μου,

Να ζητήσετε συγγνώμη για τη δημόσια αναπαραγωγή των προσβλητικών σε βάρος μου δηλώσεων του κ. Πολάκη και για την παράνομη επεξεργασία και διάδοση ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων,

Να αποδεχθείτε τη μεροληψία σε βάρος μου, την οποία αποπνέουν τα ανωτέρω άρθρα και ταυτόχρονα,

Να δημοσιεύσετε αυτούσια την παρούσα εξώδικη πρόσκλησή μου στην εφημερίδα σας, εντός του δεκαημέρου που προβλέπει ο νόμος και στην ίδια σελίδα που δημοσιεύσατε το επίδικο άρθρο, κοινοποιώντας μου παράλληλα το δημοσίευμα της αποκατάστασής μου.

Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνω ότι θα προσφύγω ενώπιον παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής (Α.Α.Δ.Ε) προκειμένου να προασπίσω τη βαρύτατα τρωθείσα τιμή και την υπόληψή μου και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε όποιους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης