Εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου στα Χανιά

venizelos

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας

Το μεταρρυθμιστικό έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου κάτω από αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε, μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για το σήμερα - τονίστηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την εξωτερική πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, που οργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής στα Χανιά, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο δήμος Χανίων.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο κ Σταθάκης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Έκανε τις πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις σε πολύ αντίξοες συνθήκες και δημιούργησε, αυτό που λέμε, την «βενιζελική κληρονομιά», η οποία διαμόρφωσε συνθήκες και μετά τον πόλεμο. Ήταν τόσο βαθιές οι μεταρρυθμίσεις του, που είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια. Ο Βενιζέλος δικαιώνεται ως προς την ικανότητα του να κάνει και πόλεμο και διπλωματία, κρατώντας ισορροπίες και λαμβάνοντας υπόψη του τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων της εποχής, και εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, έκλεισε ένα μεγάλο κύκλο με επιτυχίες - αλλά βεβαίως υπήρξε και υπάρχει μια ανοικτή συζήτηση για κάποιες από τις μεγάλες καταστροφές εκείνης της εποχής, προεξέχουσας της μικρασιατικής» ,τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Σταθάκης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, επεσήμανε:

«Τα διδάγματα της μεγάλης πολιτικής του πορείας, μπορούν να αποτελέσουν και διδάγματα για τον σύγχρονο Ελληνισμό. Ο Ελληνισμός πάντοτε βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις. Και νομίζω ότι η επιστροφή στην πορεία, τη ζωή και την πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, μπορεί να αποτελέσει μια διάσταση, η οποία μπορεί και να μας διδάξει και να μας ενώσει».

Την εκδήλωση συντόνιζε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Βενιζέλος, Νίκος Παπαδάκης, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

ΣΧΟΛΙΑ

Λογοδιάρροια

Μη ξεχνάμε ότι ο Ε.Βενιζέλος ως σύμμαχος των Άγγλων είχε στείλει ελληνικό εκστρατευτικό σώμα να πολεμήσουμε στη τότε Ρωσία του Λένιν και αργότερα το 1922 οι Ρώσοι έδωσαν χρήματα και οπλισμό στον Κεμάλ για να διώξει απο την Μικρά Ασία τους συμμάχους των Άγγλων και Γάλλων !! Δηλαδή τους Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους που συμμάχησαν με τους καθολικούς της Ευρώπης !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vial-0066

Ο Φλόριαν Βέστφαλ, επικεφαλής του γερμανικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα μίλησε στην DW για τη Μόρια και περιγράφει με λεπτομέρειες τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών

4553494

Την ημέρα της επίθεσης του Ρουβίκωνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση - Ήταν μόλις 37 ετών- Την είδηση γνωστοποίησε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών καταγγέλοντας την υπηρεσία ότι αντί να τον προστατεύσει και να τον στηρίξει τον τιμώρησε 

28
zakinthos_arthro

Εισηγούνται άρση της απαγόρευσης εισόδου και παραμονής των επισκεπτών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου αλλά προτείνουν η αποβίβαση να γίνεται σε ένα μικρό μόνο τμήμα, της ακτής και για περιορισμένο χρονικό διάστημα