Στο υπουργείο Εργασίας κατά του νόμου Κατρούγκαλου ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α

syllogos_axia

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί

Η τροποποίηση του άρθρου 12 (νόμος Κατρούγκαλου), που θίγει τις χήρες κάτω των 55 ετών, η άρση των ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης της σύνταξης χηρείας και η επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% είναι ορισμένα από τα αιτήματα που διεκδικεί  ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την προσεχή Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας. 

Για πρώτη φορά, όπως επισημαίνει σχετικά το ΔΣ του Συλλόγου, θα ναυλωθούν από το υστέρημα των μελών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α και των φίλων του, τρία ή τέσσερα λεωφορεία, προκειμένου στην κινητοποίηση να συμμετάσχουν και μέλη του από την επαρχία.

«Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συνδέσμους και τους Συλλόγους, Εργαζομένων και Συνταξιούχων που μας στήριζαν και μας υποστήριζαν όλο αυτό το διάστημα να συνεχίσουν να το πράττουν και τώρα με τη συμμετοχή τους. Εννοείται ότι θα δοθεί ο λόγος για μικρό χαιρετισμό σε όσους επικεφαλής αυτών παρευρεθούν στη συγκέντρωσή μας και το επιθυμούν. Τους παρακαλούμε επίσης όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την συγκεκριμένη κινητοποίηση για συμμετοχή αφού, λόγω της ιδιαιτερότητας, αφορά άπαντες. Ο θάνατος δεν κοιτά ούτε ηλικία, ούτε φύλλο, ούτε κοινωνική ομάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣ.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΚΔΞ

Και επίσης δεν καταλαβαίνω το άλλο. Γιατί οι Δ.Υ. και οι συνταξιούχοι να παίρνουν σταθερά ποσά και όχι ποσοστό επι του ΑΕΠ; Όλα τα υπουργεία παίρνουν ποσοστό του ΑΕΠ. Γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις να είναι σταθεροί; Αν το κάνουμε αυτό τότε οι ετήσιες μεταβολές θα είναι ελάχιστες από χρόνο σε χρόνο όσο και η αλλαγή του ΑΕΠ και θα έχουμε στο Σύνταγμα καθορισμένο σταθερό ποσοστό επι του ΑΕΠ για το μεγαλύτερο έξοδο του κράτους, π.χ. 35%, οπότε θα ξέρουμε κάθε χρόνο ότι δεν θα υπάρχει έλλειμα και θα είμαστε νοικοκύρηδες και ωραίοι και δε θα μπορεί η κάθε κυβέρνηση να βάζει κόσμο απ' τα παράθυρα γιατί αυτό θα έχει αντίκτυπο στους υπολοίπους.

ΚΔΞ

Να κοπούν οι συντάξεις στις χήρες. Αλλιώς να δώσουν και στις ανήπαντρες μητέρες. Ας δώσουν και στις ανήπαντρες χωρίς παιδιά ως επιβράβευση για την έξυπνη επιλογή τους. Αν η δουλειά του κράτους ειναι να απαλύνει τον πόνο της χήρας με λεφτά ή να αναγνωρίζει τη δυσκολία βιοπορισμού της, γιατί να μην κάνει το ίδιο για την ανήπαντρη μητέρα; Καμία σύνταξη σε χήρα! Μόνο αν την έχει δουλέψει. Είμαστε τόσο large, γι'αυτό καταντήσαμε έτσι. Άκου σύνταξη σε ανθρώπους 35 και 40 χρονών!!!

Μαργαριτα

Αγαπητε/η εσυ που εγραψες λοιπον το σχολιο να κοψουν συνταξη στης χηρες. Μαθε οως πρεπει να σκεφτεσαι δυο φορες πειν γραψεις και προσβαλλεις γυναικες που τους χτυπησε η μοιρα!Φυσικα και πρεπει να παρουν τη σύνταξη του συζυγου τους οχι γιατι ειμαστε large οπως ειπες περιτεχνα αλλα γιατι ειναι χρηματα 20 30και 40 χρονων εισφορές που κατατεθηκαν στο κρατος απ τους εργαζομενους συζυγους τους.Εν κατακλείδι λοιπον δεν μπορουμε να καταταξουμε την χηρα που δεν ηταν επιλογη της φυσικα αυτο που της συνεβη στην ιδια κατηγιρια με την ανυπαντρη μητερα γιατι παρα πολυ απλα οι γυναικες αυτες αγωνιζονται να παρουν τα δεδουλευμενα των συζύγων!!!Καλη συνεχεια!και με περισσοτερη λογικη!!

ΚΔΞ

Εμένα ο πατέρας μου πέθανε μόλις 2 χρόνια αφότου πήρε τη σύνταξή του. Γιατί να μην έχω και γω το δικαίωμα να πάρω τα δεδουλευμένα του; 40 χρόνια πλήρωνε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ

Δημος

Γιατί ρε [...], το δικαίωμα της σύνταξης το έχει η νόμιμη σύζυγος. Οι γονείς σου κάνανε από κοινού φορολογική δήλωση, μεταξύ τους παντρεύτηκαν, όχι με εσένα. Μάθε λίγο από οικογενειακό δίκαιο και άσε τις κουτοπονηριές. Εσύ δικαιούσαι μόνο εάν είσαι ανήλικος ή μέχρι τα 24 σου και εφόσον σπουδάζεις.

ΚΔΞ

Εισαι αγαμη θυγατέρα εσυ;;; Το δικαίωμα σύνταξης το έχει η χηρα του Δ.Υ μονο; Λαμόγια που θέλετε και συντάξεις! Να πατε να δούλεψετε!

ΚΔΞ

Κουτοπονηριά είναι τα δικά σου τα δικηγοριστικα. Αν το σύστημα θεωρεί ότι η σύνταξη είναι ανταποδοτική, δηλ. ποσοστό επι των εισφορών αυτό πρέπει να ισχύει για όλους. Βασικά ό,τι ισχύει πρέπει να ισχύει για όλους. Συνταξη οι χήρες εν ενεργεία Δ.Υ; Σύνταξη όλες οι χήρες. Συνταξη οι χήρες; Σύνταξη όλοι οι νόμιμοι κληρονόμοι. Ή αλλιώς σύνταξη μόνο ο δικαιούχος και μονο αυτός, αν προλάβει.

Δήμος

Ρε μικρέ Καρανίκα. Αυτή η επιχειρηματολογία σου προέκυψε μετά από μπάφο; Είδες πόσα παιδιά έμειναν χωρίς παιδικό σταθμό; Αυτά ποιος νομίζεις πως τα κρατάει; Οι μανάδες που μένουν πίσω μήπως; Ή μήπως η λύση σου και σε αυτό το πρόβλημα είναι να μην κάνουμε παιδιά; Λοιπόν, για να τελειώνει η λάσπη. Η σύνταξη ήταν και είναι ανταποδοτική και περνάει μέρος της στους συζύγους που μένουν εν ζωή. Είτε ήταν μια ζωή στα οικιακά, είτε δούλευαν. Αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τέλος. Η διάκριση ηλικιών 55 παρά μία μέρα, 55 συν μια μέρα, είναι αντισυνταγματική και αυθαίρετη και δεν προκύπτει με καμία λογική εξήγηση. Νόμοι που θέτουν τυχαία κάποιες ηλικίες χωρίς το ίδιο το κράτος να μεριμνά και να προνοεί για το τι κενά δημιουργούν είναι αντικοινωνικοί και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. Τέτοιες ριζικές αλλαγές γίνονται σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας και όχι μέσα σε μία μέρα. Οι οικογένειες προγραμμάτισαν τη ζωή τους με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε 30 και βάλε χρόνια. Ενημέρωσε κανείς αυτές τις γυναίκες εγκαίρως ώστε να κάνανε μια ιδιωτική ασφάλιση όσο ζούσε ο σύζυγός τους; Όχι. Έτσι λειτουργεί μόνο η μαφία. Αυτό που θες είναι τη σύνταξη του δήθεν νεκρού πατέρα σου να περάσει σε σένα, και λέω δήθεν γιατί εάν όντως ήταν νεκρός θα μιλούσες με μεγαλύτερο σεβασμό για το ζήτημα. Με αυτή τη λογική θα κληρονομούσες και τη σύνταξη του παππού σου και τη σύνταξη του προπάππου σου κλπ κλπ. Είδες φιλελεύθερε αριστερέ; Δεν βγαίνει νόημα σε ότι δήθεν θες. Αυτό που πραγματικά επιδιώκεις είναι να σχηματίσεις γνώμη στους αναγνώστες πως οι χήρες δεν πρέπει να έχουν σύνταξη και τις εξισώνεις με τις ανύπαντρες θυγατέρες ή με τον εαυτούλη σου. Λυπάμαι που θα στο χαλάσω αλλά αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Και ξέρεις γιατί; Γιατί όλοι έχουμε μανάδες, αδερφές και γυναίκες. Και σε καμία περίπτωση κανένας Έλληνας δεν θα δεχτεί να βρεθούν τα αγαπημένα του πρόσωπα στη θέση που έχουν βρεθεί αυτές οι χήρες. Οι αλλαγές πλησιάζουν. Ξιδάκι και θυμήσου πως ακόμα και τα ερπετά σαν και του λόγου σου έχουν μάνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turia

 Υπουργός παρέθεσε τα… επιτεύγματα της Κυβέρνησης, αλλά δεν έδωσε λύσεις στα αιτήματά τους και έτσι από τη Δευτέρα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις με αρχή τη Θεσσαλία. «Οι απαντήσεις που πήραµε όχι µόνο δεν µας ικανοποιούν αλλά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να µην στηρίξει τον αγροτικό τοµέα»