Μετά την κατακραυγή «ψάχνουν» απαντήσεις στον ιατρικό φάκελο του Φλώρου

floros_mesa

Στις υπογραφές των γνωματεύσεων που οδήγησαν εκτός φυλακής τον καταδικασμένο σε 21 χρόνια κάθειρξη επιχειρηματία για το σκάνδαλο της Energa αναζητά τώρα «απαντήσεις» η κυβέρνηση, την ώρα που η Δικαιοσύνη δείχνει ως υπαίτιο της αποφυλάκισης το νόμο Παρασκευόπουλου

Στον βαρύ ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου, και συγκεκριμένα στις υπογραφές των λειτουργών του Ιπποκράτη, που διέγνωσαν και πιστοποίησαν μια σειρά από σοβαρότατες ασθένειες στον 39χρονο, υπάρχουν ολες οι απαντήσεις που, εκ των υστέρων και μετά το ντόρο της αποφυλάκισης του καταδικασθέντος σε 21 χρόνια κάθειρξη επιχειρηματία, αναζητεί με...ζήλο η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί.

«Αυτά τα λαμόγια που έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ, 39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70%» όπως έγραψε στο facebook σε μια αμφιλεγόμενη ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τους γιατρούς του συστήματος υγείας, που πιστοποίησαν την αναπηρία του Αριστείδη Φλώρου, έχουν όνομα και ταυτότητα.

Είναι οι γιατροί με τους οποίους συναντήθηκε ο 39χρονος τους τελευταίους μηνες στις συχνές διαδρομές του από τις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας καθώς και το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, στα δημόσια νοσοκομεία, μέχρι να καταλήξει στην τριμελή υγειονομική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Νίκαιας.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ισχύει για την αξιολόγηση των ατόμων με αναπηρία στα ΚΕΠΑ, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει στις τριμελείς υγειονομικές επιτροπές του οικείου ΚΕΠΑ γνωματεύσεις για το πρόβλημα υγείας του από γιατρό ή γιατρούς δημόσιων δομών υγείας. Βάσει της διαδικασίας που ισχύει κατάδικος μπορεί να αιτείται την ιατρική επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο από τον εισαγγελέα του σωφρονιστικού καταστήματος ο οποίος και αποφασίζει με βάση το πρόβλημα υγείας και τη διαθεσιμότητα των γιατρών της εκάστοτε κλινικής του πλησιέστερου νοσοκομείου, τη μεταγωγή του για εξετάσεις.

Ο καταδικασθείς σε 21 χρόνια κάθειρξη Αριστείδης Φλώρος, σύμφωνα με το έγγραφο του ΚΕΠΑ που ανήρτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στον λογαριασμό του στο facebook, είχε προσκομίσει ιατρικές γνωματεύσεις τουλάχιστον από ψυχίατρο- νευρολόγο και πνευμονολόγο ή καρδιολόγο: έχει διαγνωστεί με υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή, κρίσεις επιληψίας, σύνδρομο άπνοιας – υπόπνοιας στον ύπνο και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο.

Κατά πληροφορίες η μία από τις δύο παθήσεις που αναφέρονται στο έγγραφο που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, πάθηση -η οποία βάρυνε σημαντικα με ποσοστό 35% στη συνολική αναπηρία 70% του Αριστείδη Φλώρου- φέρει την υπογραφή γνωστού καθηγητή Ψυχιατρικής του νοσοκομείου "Αττικόν" ο οποίος φέρεται να έχει εποπτικό ρόλο στις φυλακές Κορυδαλλού και ιδίως στο ψυχιατρείο, καθως και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος ψυχίατρος είναι συχνά επικεφαλής ομάδων εργασίας για θέματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Πρόσφατα, τοποθετήθηκε σε ομάδα εργασίας για την ειδικότητα της ψυχιατρικής αλλα και για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις ακούσιες νοσηλείες. Ο ίδιος πανεπιστημιακός είχε χορηγήσει στο παρελθόν ψυχιατρική γνωμάτευση στη Βίκυ Σταμάτη.

Ιατρικοί κύκλοι μιλώντας στο protothema.gr για τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που χορηγούνται για τα ΚΕΠΑ ή άλλες παρεμφερείς χρήσεις ανέφεραν πως αυτές (πρέπει να) προϋποθέτουν αντικειμενικά ευρήματα και να μη στηρίζονται μόνο στις αναφορές και περιγραφές του ασθενή προς τον ψυχίατρο σχετικά με την κατάστασή του, δηλαδή αποδεδειγμένα αντικειμενικά καταθλιπτικά επεισόδια σε βάθος χρόνου, καταγεγραμμένο ψυχιατρικό ιστορικό, φαρμακευτική αγωγή, πιθανόν και νοσηλεία του.

Όσον αφορά παθήσεις μη αναστρέψιμες που επίσης πιστοποιούνται στον Αριστείδη Φλώρο, όπως η επιληψία και η υπνική άπνοια, που περιγράφονται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Παύλος Πολάκης προϋποθέτουν αποδείξεις εργαστηριακές. Έτσι, η διάγνωση της επιληψίας προϋποθέτει εγκεφαλογράφημα ενώ ειδική εξέταση χρειάζεται και για την τελική διάγνωση του συνδρόμου άπνοιας – υπόπνοιας στον ύπνο.

Ο "βαρύς" ιατρικός φάκελος του 39χρονου καταδικασθέντα επιχειρηματία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο πιθανότατα με ιατρικές γνωματεύσεις που εκδόθηκαν από περισσότερα του ενός δημόσια νοσοκομεία και το αίτημά του για αξιολόγηση της υγείας του υποβλήθηκε στο ΚΕΠΑ του πρώην υποκαταστήματος ΙΚΑ – Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Νίκαιας.

Κατά πληροφορίες, η τριμελής υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ αποτελούνταν απο τρεις γιατρούς του λεγόμενου ειδικού σώματος Ιατρών αναπηρίας του ΕΦΚΑ. Και οι τρεις γιατροί ήταν από την Αττική ενω φέρεται να τοποθετήθηκαν με απόφαση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αναπηρίας και Ιατρικής εργασίας του ΕΦΚΑ, κ. Διονυσίου Γαϊτάνη. Η τριμελής υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ πρέπει να απαρτίζεται από γιατρούς σχετικής με την πάθηση του ασθενή ειδικότητα. Στην περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου την επιτροπή αποτελούσαν ενας ψυχίατρος, ένας παθολόγος με ειδίκευση στη διαβητολογία και ένας καρδιολόγος. Αυτοί μετέβησαν στο τέλος του περασμένου Μαίου στο σωφρονιστικό κατάστημα και παρέλαβε τον ιατρικό φάκελο από τον 39χρονο.

Η απόφαση του ΚΕΠΑ εκδόθηκε στις 7 Ιουνίου 2018. Φέρει την υπογραφή όπως όλες οι ανάλογες αποφάσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης του ΕΦΚΑ, κ. Διονύση Γαιτάνη. Πρόκειται για τον διοικητικό υπεύθυνο που υπογράφει το πιστοποιητικό αξιολόγηςης αποτελέςματος και επικυρώνει τις σχετικές γνωματεύσεις πανελλαδικά.

Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων που υπάγονται στον ΕΦΚΑ μιλώντας στο protothema.gr διερωτώνται βεβαίως αν η επιτροπή ΚΕΠΑ της ΤΟΜΥ Νίκαιας είχε φιλτράρει και ελέγξει τον φάκελο περαιτέρω με διαγνωστικές και κλινικές εξετάσεις διασφαλίζοντας την εγκυρότητα των γνωματεύσεων που υπογράφουν οι γιατροί των δημόςιων νοσοκομείων ή εάν η συνεδρίασή της και η αποφαςή της είχε απολύτως διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Μπαλαδοφατσα

"Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη". Ταδε εφη ο αξεχαστος ηθοποιος Σπυρος Καλογηρου σε γνωστη ταινια. Εσεις κ. Καλογηρου, νεε υπουργε δικαιοσυνης, τι λετε; Ειναι πολλα τα λεφτα η μηπως η δουλεια εγινε με πενταροδεκαρες.

noname

Δε θα πρέπει να βγαίνει κανείς έξω από τη φυλακή και για κανένα λόγο. Απλά τα πράγματα. Αν θέλουμε να το παίζουμε "ηθικολόγοι" και "ευαίσθητοι" τότε για κάθε μια σκέψη συμπαράστασης της ανθρώπινης διάστασης ενός φυλακισμένου θα πρέπει να υπάρχουν άλλες 100 για αυτούς που είναι έξω και κάνουν ότι μπορούν για να μην βρεθούν μέσα με αυτά που βλέπουν καθημερινά.

Καραβισιος

Αυτος εχει αναπηρια 67% ? δεν του φαινεται. Αλλα αναπηρια η οχι τα λεφτα τα επεστρεψε? αν οχι ας κατσει στο ψυχιατρειο να θεραπευεται μεχρι να τα επιστρεψει. Η σηψη παντως ειναι διαχυτη σ'αυτη την ταλαιπωρη χωρα

Αριστειδη που εισαι?

Καπουτσίνο στην "πιάτσα ντε Εσπάνια". Εσείς ψάχτε τους φακέλλους και όταν καταλήξετε, φωνάξτε με να έρθω να με ξανακλείνεστε μέσα. Έχετε χάσει την μπάλα και μερικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Σας καταλαβαίνω και σας συμπαρίσταμαι...

για

τον Μηλιώνη δεν ακουγετε κιχ που αγοραζει ακινητα στο πορτο χελι και μυκονο και βγηκε με τον ιδιο τροπο

dim

Πραγματικά αυτήν την απορία την έχω από τότε που ξεκίνησε το σκάνδαλο αυτό

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Από ψευδείς βεβαιώσεις γιατρών για δικαστική χρήση.....ουυυυυυυυυυυυ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ! Από το Κ.Υ Κυκλαδονησιού με πρώην Δήμαρχο με 100αδες μηνύσεις, ο τότε συνεργάτης του-ιατρός του Κ.Υ. του έδινε αβέρτα ψευδείς βεβαιώσεις ασθενειας για να παίρνει αναβολές ώστε να οδηγήσει υποθέσεις σε παραγραφή. ΑΛΛΑ ο κοπρίτης δημαρχούκος την ίδια ώρα που "ασθενούσε" έπινε τα ούζα τους στις καφετέριες της πρωτεύουσας του νησιού. Το κερασάκι στην τούρτα: σε υπόθεσή μου με κατηγορούμενο τον πρώην δημαρχούκο (που φυσικά είχε πάρει την ψευτοβεβαίωση ασθενείας) τα ανέφερα στον πρόεδρο του Δικαστηρίου και ζήτησα βίαιη προσαγωγή του κατηγορουμένου και δίωξη του γιατρού και αντί να πράξει τα νόμιμα, έδωσε αναβολή λόγω ασθενείας. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Δημαρχουκος

Εγω συμπαιρενω οτι εισαι ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

ΡΟΥΦΑ ΤΆΥΓΟ ΣΟΥ

Ατυχώς για σένα είμαι παρών και αυτήκοος μάρτυρας όσων περιγράφω! Δεν μου τα περιέγραψε κάποιος, ΤΑ ΕΖΗΣΑ , έχω την ηθική υποχρέωση να τα λέω για να σταματήσουν κάτι λαμόγια σαν εσένα να σκαρώνουν τις βρωμοδουλειές τους ανενόχλητα! Σου δίνω και τα αρχικά των ονομάτων δύο εκ των πρωταγωνιστών, να ψαχτείς και να βρεις, εκτός αν τους γνωρίζεις ήδη: Ε.Β, Ν.Θ.

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Από ψευδείς βεβαιώσεις γιατρών για δικαστική χρήση.....ουυυυυυυυυυυυ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ! Από το Κ.Υ Κυκλαδονησιού με πρώην Δήμαρχο με 100αδες μηνύσεις, ο τότε συνεργάτης του-ιατρός του Κ.Υ. του έδινε αβέρτα ψευδείς βεβαιώσεις ασθενειας για να παίρνει αναβολές ώστε να οδηγήσει υποθέσεις σε παραγραφή. ΑΛΛΑ ο κοπρίτης δημαρχούκος την ίδια ώρα που "ασθενούσε" έπινε τα ούζα τους στις καφετέριες της πρωτεύουσας του νησιού. Το κερασάκι στην τούρτα: σε υπόθεσή μου με κατηγορούμενο τον πρώην δημαρχούκο (που φυσικά είχε πάρει την ψευτοβεβαίωση ασθενείας) τα ανέφερα στον πρόεδρο του Δικαστηρίου και ζήτησα βίαιη προσαγωγή του κατηγορουμένου και δίωξη του γιατρού και αντί να πράξει τα νόμιμα, έδωσε αναβολή λόγω ασθενείας. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Ευσυνείδητος δικαστής, ελληνικής κοπής

Για το γεγονός, πως κάποιος έδωσε, πιθανώς, ψευδή βεβαίωση,δεν φταίει ο νόμος Παρασκευοπουλος. Και σαφώς- δεν πρόκειται να καταργηθεί μέχρι να γίνουν εις βάθος αλλαγές στο υπάρχον δικαστικό κατεστημένο, ώστε να εγγυηθεί μια δίκαια απονομή δικαιοσύνης [ και όχι άσκοπο γέμισμα φυλακών με αθώους, ή/και υπόδικους].

noname

Είσαι λάθος... Ποιος σου είπε ότι ακόμα και αν είναι πράγματι ψυχάκιας (πολύ πιθανό αν εξετάσει κανείς τη συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια) θα πρέπει να μην είναι τουλάχιστον στο ψυχιατρείο!!!

υπερχαος

πηραν την θεση του μεσα αυτοι που τον βεβαιωσαν αναπηρο!?

ΤΕΛΑΜΩΝ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ , ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ . ΠΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης