ΕΣΑμεΑ: Η αποφυλάκιση του Φλώρου επανέφερε τη συζήτηση για τους ανάπηρους «μαϊμού»

floros

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «η αναπηρία δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι αποφυλάκισης»

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην απόφαση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, ενός εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου της Energa, εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι «η αναπηρία δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι αποφυλάκισης» και αναφέρει πως με την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου επανέρχεται στην επιφάνεια η συζήτηση για τους αναπήρους «μαϊμού».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ:

Η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα υπήρξαμε και συνεχίζουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, σε όποια κατάσταση βρίσκονται, όπου και αν κατοικούν, ότι και αν βιώνουν. Ταυτόχρονα διαχρονικά διεκδικούμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ελληνική Πολιτεία τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που είναι έγκλειστα σε φυλακές, να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματά τους.

Δεν διεκδικήσαμε ποτέ η Αναπηρία να αποτελέσει άλλοθι αποφυλάκισης. Για αυτό και πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4322/2015 "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις", η ΕΣΑμεΑ είχε εκφράσει την ξεκάθαρη θέση ότι οι προβλέψεις του ήταν πιθανό να δημιουργήσουν συνθήκες σφετερισμού της Αναπηρίας. Από το 2015 ζητούσαμε ισχυρές εγγυήσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Δυστυχώς η πρόσφατη αποφυλάκιση ενός εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της ENERGA μεταξύ άλλων έφερε πάλι στο δημόσιο διάλογο το θέμα των "αναπήρων - μαϊμού", ζήτημα που πληγώνει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αφού θίγει τον πυρήνα της αξιοπρέπειας της Αναπηρίας.

Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζουν κάθε μέρα διακρίσεις, αποκλεισμούς και εμπόδια στη ζωή τους, δε μπορούν και δεν θέλουν να σηκώσουν και αυτή τη σκιά που η υπόθεση του Α. Φλώρου ρίχνει σε αυτά.

Ζητάμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να διαλευκανθεί τάχιστα η υπόθεση. Ασφαλώς ζητάμε να πέσει άπλετο φως, όμως, εκτός της ΕΔΕ, πρέπει άμεσα να υπάρξουν παρεμβάσεις και αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να εισαχθούν οι απαραίτητες, όπως φάνηκε, εγγυήσεις.

Ζητάμε επίσης από την ελληνική Πολιτεία να δείχνει την ίδια ευαισθησία σε όλους τους πολίτες που περνούν από την αξιολόγηση του ΚΕΠΑ, όπως έδειξε και στο πρόσωπο του κ. Φλώρου.

Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι παραμένουν πρωταγωνιστές στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στον αγώνα το Κράτος να μην καταπατά τα δικαιώματα όλων όσων διαμένουν σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Δεν θα επιτρέψουμε όμως επουδενί τον σφετερισμό της Αναπηρίας, που αντανακλά και έχει επίπτωση σε κάθε άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιληφθεί επί του κ. Πολάκη. Δεν είναι δυνατόν υπουργός να διακινεί στο διαδίκτυο και να κάνει viral ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι μία γνωμάτευση αναπηρίας- όποιος και να είναι ο κάτοχός της.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

α

Καλοφάγωτα..

Φλωρος ΑΦΟΥ

ΠΙΟ ΜΑΙΜΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Giannis

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΟΧΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΙΖΕΡΟΙ, ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΗΤΑΝ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΥΝ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzoum_2

Η Data Artisans προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές - Επιβεβαίωσε ο ίδιος την πώληση στο Twitter