LIVE

Κορωνοϊός

Στο σκοτάδι η Ύδρα - Τουρίστες ψάχνουν εισιτήρια για να φύγουν

ydranewmesa

Από τις 5.30 τα ξημερώματα το μπλακ - άουτ στο νησί - Δεν αναμένεται να επανέλθει η ηλεκτροδότηση πριν από το πρωί της Δευτέρας - Γεννήτριες μεταφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ - Αγανακτισμένοι κάτοικοι, τουρίστες και επιχειρηματίες - Την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εισηγείται η Περιφέρεια Αττικής

Το νωρίτερο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να επανέλθει η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην Ύδρα: Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί ένταση στο λιμάνι του νησιού, καθώς εκατοντάδες επισκέπτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο επιστροφής στον Πειραιά έχοντας υποστεί ολοήμερη ταλαιπωρία: Λόγω του μπλακ άουτ, έχει διακοπεί και η υδροδότηση στο νησί, την ώρα που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες. τα εστιατόρια δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, ενώ οι επιχειρήσεις μετρούν συνολικά ζημιές. Ωστόσο, έως αργά το βράδυ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια ποιά είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ, ενώ στο νησί αναμένονταν γεννήτριες ( ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) προκειμένου να δοθεί έστω προσωρινή λύση για την ηλεκτροδότηση της αρχόντισσας του Σαρωνικού. 

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε νωρίτερα στο twitter ο δημοσιογράφος του Skai Νίκος Υποφάντης οι κάτοικοι της Ύδρας ζητούν αφενός να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφετέρου να δρομολογηθούν πλοία ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να φύγουν από το νησί. Μετά  από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, διατέθηκε η Υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία τις επόμενες ώρες καταπλέει στη ν. Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Περιφέρεια: 
«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».

idras34
dias_4


Τι έχει προηγηθεί- Από τις 5.30 τα ξημερώματα χωρίς ρεύμα η Ύδρα

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει από τις 5.30 τα ξημερώματα η Ύδρα, όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί από άγνωστη έως τώρα αιτία. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε άμεση συνέπεια και στην υδροδότηση του νησιού, αφού δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει επικοινωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για τη μεταφορά νερού στο νησί, που αυτή την περίοδο «βουλιάζει» από τουρισμό, με υδροφόρα πλοία.  Η πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει απανωτά προβλήματα, αφού τα καταστήματα δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν, εμπορεύματα τίθενται ήδη σε κίνδυνο αλλοίωσης, ενώ δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που αναζητούν τρόπο για να φύγουν από το νησί. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η βλάβη φαίνεται να οφείλεται στο δίκτυο διανομής και όχι στη διασύνδεση της Ύδρας. Ήδη τεχνικοί εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται οχήματα πάνω στο νησί.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή, ενώ άγνωστος παραμείνει και ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης.
Ο κ. Γιώργος Κουκουδάκης , Δήμαρχος της Ύδρας είπε στο protothema.gr: "Aπό τις 5.30 τα ξημερώματα η Ύδρα δεν  έχει ηλεκτροδότηση. Η ΔΕΗ δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε (σ.σ. λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής) δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει ακριβώς που βρίσκεται η βλάβη. Έχει μια ένδειξη η οποία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Αυτό έχει ως συνέπεια, επειδή η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα , η παραγωγή νερού στο νησί να έχει σταματήσει και το νησί εδώ και πολλές ώρες  έχει έλλειψη νερού.  Όλοι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο νησί και θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες η ΔΕΗ θα αποκαταστήσει τη βλάβη. Πριν νυχτώσει γιατί  ενώ στην αρχή με είχαν διαβεβαιώσει από τη ΔΕΗ ότι θα ήταν πρόβλημα λίγων ωρών, τώρα βλέπω ότι είναι απόγευμα και το πρόβλημα παραμένει".
 
Από την πλευρά του, ο κ.Μανώλης Τσακίρης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Υδρας, είπε στο protothema.gr:  «Σαν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσω την ποινική δίωξη των υπευθύνων διότι αυτό το μπλακ αουτ είναι καταστροφικό για το νησί μας και τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και φεύγουν αλλόφρονες οι άνθρωποι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο, τα παγωτά, τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν λιώσει γιατί είναι πολλές οι ώρες που είμαστε χωρίς ρεύμα στο νησί. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί μας». ΥδραΤι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ- άουτ 

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα (σ.σ. στις 5 το απόγευμα της Κυριακής) τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Επιχειρηματίες στην Υδρα: Μεγάλη η ζημιά

Για οικονομική καταστροφή μιλά από την πλευρά του, ο κ.Κώστας Κεχαγιόγλου, ιδιοκτήτης εστιατορίου. "Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, εδώ στην Ύδρα εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Είναι μεγάλη καταστροφή αυτό για το νησί μας και μάλιστα πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αναγκάστηκα να πετάξω όλα τα φαγητά και να διώξω 100 πελάτες σήμερα. Και περιμένω άλλους 70 πελάτες για απόψε το βράδυ, τους οποίους θα διώξω κι αυτούς γιατί δεν μπορείς να τους ταϊσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Είναι πάρα πολλές οι ώρες χωρίς ρεύμα το νησί και από ότι βλέπω δύσκολα θα λυθεί το θέμα. Είναι δυσφήμηση για το νησί και καταστροφή για εμένα, γιατί ποιος θα με αποζημιώσει εμένα, τώρα; Το κράτος;», λέει.

Αντίστοιχα εκτεταμένα προβλήματα με διακοπές στην ηλεκτροδότηση φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν και σε άλλα νησιά και κυρίως στη Μύκονο.

Σημειώνεται ότι το μπλακ άουτ στο νησί του Αργοσαρωνικού έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα επί ώρες η μισή Αττική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (132)

Αγυρικος

Τον Κούρουμπλη γιατί τον ενοχλούν εφόσον δεν βλέπει ο άνθρωπος!!!! Χαχαχαχαχ α χα αχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχ χαχαχ!!!!

fm

Να υποθέσω ότι όταν θα προτάθηκε να μπουν στο νησί ανεμογεννήτριες, οι Υδραίοι θα αντέδρασαν λόγω του κινδύνου αλλοίωσης του τοπίου. Ή μήπως κάνω λάθος!

η ελπιδα εφτασε

τα αυθαιρετα φταινε! ;-)

458

Η αδιαφορία των Ελλήνων για την χώρα τους [το σπίτι τους δηλαδή] μας έφερε ώς εδώ. Οι υποδομές καταρέουν λόγω έλλειψης συντήρησης [τα λεφτά πάνε στον Σόιμπλε] και Ελληνικού ωχαρδεφισμού. Αφού ο Έλληνας βολεύτηκε οικογενειακώς στο Δημόσιο, τώρα πίνει τον φραπέ του διαβάζοντας την ποδοσφαιρική του φυλλάδα ακούγωντας αμανέδες και περιμένωντας την κυρά να φτιάξει τους ανατολίτικους μεζέδες. Σε 10 χρόνια η γερμανική σημαία [ίσως και η τούρκικη] θα κυματίζει στην Ακρόπολη GmbH ενώ οι πατριώτες θα χαζεύουν τον νέο μοντέλο της "μερτσεντέ" (!). Τα βιβλία της ιστορίας θα αναφέρουν τον Ελληνικό λαό ώς τον μοναδικό παγκοσμίως, που απλά χάζευε το τέλος του αυτοκτονώντας και περιμένοντας πάντα κάποιον άλλον για να τον σώσει. Ζήτω το Πασόκ, η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο Σύριζα [πορτοκαλί Πασόκ].

Γιουνανιστανος

Απο παντα μηπως ειχατε νερο και ρευμα?Ενα ευχαριστω δεν ειπατε,σε κανεναν.Αλλα τετοια αχαριστια δεν εχω ξαναματαδει.Ελεος πια με αυτην την ακροδεξια προπαγανδα.Τελος και 0,60

Από Νέα Υόρκη

Πως δηλαδή απογορευση οχημάτων?????? Δεν το κατάλαβα αυτό?????? !!!!!!!Έκτακτη ανάγκη και υπάρχει απογορευση οχημάτων????!!!!!! Είναι για γέλια τελικά...... Μετά φταίει η.... κατσίκα του γείτονα.....

Ι.Κάλφας Σουηδία

Στο σκοτάδι η Ύδρα - Τουρίστες ψάχνουν εισιτήρια για να φύγουν οι τουρίστες. Τι Είχες Γιάννη ; Ότι είχα πάντα και τα πρόβατα από σαράντα σε τριάντα . Το πεπρωμένο του Έλληνα δεν αλλάζει . Αυτοίς ήταν αυτός είναι και εκεί θα παραμείνει . Καμία πρόληψη καμία ετοιμότητα . Μια και μοναδική βιομηχανία ο Τουρισμός μια με τα σκουπίδια και η βρωμιά , μια με απεργιακές και κοινοποιήσεις και τωρα με την ηλεκτροδότηση . Βρε που θα μας πάει θα τον καταρρεύσουμε και τον τουρισμό που μας παρέχει λίγη απασχόληση. Όπως όλο το υπόλοιπα στο Ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ. Αλλά για όλα μας φταίνε οι Φονιάδες των λαών που ξεπατώθηκαν να χορεύουν με τα Νταούλια και ζουρνάδες το Ψευτοτσολιά Τσίπρα και του Ζαήφ ακιλί Στρατηλάτη Καμμένου.

dora

Τζάμπα περιπέτεια που θα ζησετε αλλού τέτοια φάση ρε κορόιδα τουρίστες? Σα θριλερ ειναι μόνο Ελλάδα

Ωχ αμαν

Ας κοβατε αποδειξεις. Σας τιμωρει ο θεος καλα να παθετε

Σωστόοοοοος

+1

Θεριστης

Υπο κανονικες συνθηκες ιδανικα να εισαι στην υδρα χωρις ρευμα και πανσεληνο, σχεδον μαγικα. Για τον συγχρονο ευνουχο ανθρωπο ομως να μην εχει να φορτισει το κιν. του να βγαλει μια σελφι παραπανω ειναι αναπηρια αυτο. Τι, χωρις insta; δεν ζεις! Ζω το δραμα τους. Αλλα ξερναω κιολας.

Σωστότατοοοοος!!!!

+1821

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης