Μπλακ- άουτ στην Ύδρα: Χωρίς ρεύμα και νερό το νησί - Αγανακτισμένοι κάτοικοι και τουρίστες

ydra

Από τις 5.30 τα ξημερώματα χωρίς ρεύμα το νησί που «βουλιάζει» από τουρισμό - Γεννήτριες μεταφέρει στο νησί ο ΔΕΔΔΗΕ καθώς  η αποκατάσταση του προβλήματος αποδεικνύεται χρονοβόρα  - Η βλάβη  προκλήθηκε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά το μπλακ άουτ στη μισή Αττική 

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει από τις 5.30 τα ξημερώματα η Ύδρα, όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί από άγνωστη έως τώρα αιτία. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε άμεση συνέπεια και στην υδροδότηση του νησιού, αφού δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει επικοινωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για τη μεταφορά νερού στο νησί, που αυτή την περίοδο «βουλιάζει» από τουρισμό, με υδροφόρα πλοία.  Η πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει απανωτά προβλήματα, αφού τα καταστήματα δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν, εμπορεύματα τίθενται ήδη σε κίνδυνο αλλοίωσης, ενώ δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που αναζητούν τρόπο για να φύγουν από το νησί. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η βλάβη φαίνεται να οφείλεται στο δίκτυο διανομής και όχι στη διασύνδεση της Ύδρας. Ήδη τεχνικοί εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται οχήματα πάνω στο νησί.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή, ενώ άγνωστος παραμείνει και ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης.
Ο κ. Γιώργος Κουκουδάκης , Δήμαρχος της Ύδρας είπε στο protothema.gr: "Aπό τις 5.30 τα ξημερώματα η Ύδρα δεν  έχει ηλεκτροδότηση. Η ΔΕΗ δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε (σ.σ. λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής) δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει ακριβώς που βρίσκεται η βλάβη. Έχει μια ένδειξη η οποία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Αυτό έχει ως συνέπεια, επειδή η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα , η παραγωγή νερού στο νησί να έχει σταματήσει και το νησί εδώ και πολλές ώρες  έχει έλλειψη νερού.  Όλοι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο νησί και θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες η ΔΕΗ θα αποκαταστήσει τη βλάβη. Πριν νυχτώσει γιατί  ενώ στην αρχή με είχαν διαβεβαιώσει από τη ΔΕΗ ότι θα ήταν πρόβλημα λίγων ωρών, τώρα βλέπω ότι είναι απόγευμα και το πρόβλημα παραμένει".
 
Από την πλευρά του, ο κ.Μανώλης Τσακίρης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Υδρας, είπε στο protothema.gr:  «Σαν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσω την ποινική δίωξη των υπευθύνων διότι αυτό το μπλακ αουτ είναι καταστροφικό για το νησί μας και τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και φεύγουν αλλόφρονες οι άνθρωποι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο, τα παγωτά, τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν λιώσει γιατί είναι πολλές οι ώρες που είμαστε χωρίς ρεύμα στο νησί. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί μας». video placeholderΤι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ- άουτ 

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα (σ.σ. στις 5 το απόγευμα της Κυριακής) τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Επιχειρηματίες στην Υδρα: Μεγάλη η ζημιά

Για οικονομική καταστροφή μιλά από την πλευρά του, ο κ.Κώστας Κεχαγιόγλου, ιδιοκτήτης εστιατορίου. "Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, εδώ στην Ύδρα εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Είναι μεγάλη καταστροφή αυτό για το νησί μας και μάλιστα πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αναγκάστηκα να πετάξω όλα τα φαγητά και να διώξω 100 πελάτες σήμερα. Και περιμένω άλλους 70 πελάτες για απόψε το βράδυ, τους οποίους θα διώξω κι αυτούς γιατί δεν μπορείς να τους ταϊσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Είναι πάρα πολλές οι ώρες χωρίς ρεύμα το νησί και από ότι βλέπω δύσκολα θα λυθεί το θέμα. Είναι δυσφήμηση για το νησί και καταστροφή για εμένα, γιατί ποιος θα με αποζημιώσει εμένα, τώρα; Το κράτος;», λέει.

Αντίστοιχα εκτεταμένα προβλήματα με διακοπές στην ηλεκτροδότηση φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν και σε άλλα νησιά και κυρίως στη Μύκονο.

Σημειώνεται ότι το μπλακ άουτ στο νησί του Αργοσαρωνικού έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα επί ώρες η μισή Αττική.

ΣΧΟΛΙΑ (45)

ωωωωωαααααα

ΦΑΤΕ ΣΥΡΙΖΟΣΑΝΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ Κ ΔΡΟΣΕΡΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Κ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ Κ ΔΕΝ ΔΡΟΣΙΖΕΤΑΙ

Montazieros

Με αυτούς τους γρόθους που μπλέξαμε μέχρι να ξεκουμπιστούν, θα γυρίσουμε στις λάμπες πετρελαίου για φωτισμό και θα φέρνουμε νερό στο σπίτι με τα μπετόνια.

Smile

Πείτε ΣΥΡΙΖΑ!!!

Dr.

Ούτε στο Καράκας του αγαπημένου τους Μαδούρο έχει ρεύμα...

....

Η χώρα καταρρέει σε όλους τους τομείς!! Πνιγόμαστε, καιγόμαστε, δολοφονίες και ληστείες παντου!Μακεδονικό! Προχτές δεν είχε η Αθήνα ρεύμα, τώρα ξανά black out! Έχουν βάλει Καρανικες παντού! Αυτοί είναι πραγματικά επικίνδυνοι!!! Πραγματικά αν πριν 5 χρόνια με ρώταγες αν φοβάμαι για την ζωή μου, θα γελαγα και θα έλεγα πως υπερβάλεις! Τώρα όμως φοβάμαι! ΑΝΕΤΑ θα μπορούσα να είμαι στο Μάτι για μπάνιο, ΑΝΕΤΑ θα μπορούσα να περνάω από εκεί για να πάω Ραφήνα! Άνετα θα μπορούσα να είμαι εγώ το παιδι που σκότωσαν για ένα κινητό πριν μερικές μέρες! Ρίχνει μια βροχή και φοβάσαι μην πνιγείς! Έχουν κάνει την χώρα τριτοκοσμική :-( Πρώτη φορά αριστερά! Να θες απλά να φύγουν από κυβέρνηση μπας και σώσεις την ζωή σου! ΝΤΡΟΠΗ!

Τζένη

Φωτιστήκατε;

Χώρα singularity

Χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση στο δημόσιο και χωρίς intrinsic morivation, δεν υπάρχουν πια κίνητρα για δουλειά, ούτε αντικίνητρα για τεμπελιά. Ο,τι διέλυσαν στη δημόσια διοίκηση ο Ανδρέας Παπανδρέου (κατάργηση αξιοκρατίας, εισαγωγή κομματοκρατίας) κι ο Π. Παυλόπουλος (μονιμοποίηση συμβασιούχων) συνεχίζεται τώρα με τον Σύριζα (μπάχαλο...) ...

Βαλτε υπευθυνους στις θεσεις ευθυνης Δεκο κλπ

Πεταξτε στα σκουπιδια τους κομματικους αργοσχολους

Αστε ρε παιδια το συριζα να κανει διακοπες

Δουλευουν το σκληρα για να δουλευουν αστε τους να χαλαρωσουν. Τους εχετε κανει το ψεμμα και το αντιστοιχο ιδιον οφελος δυσκολο τωρα που ξεψεκαστηκατε. Τι θελατε; να συντηρουν τους εξοπλισμους δκτυα; Δεν αυξηθηκε η ΔΕΗ για αυτο

Πρωτη φορα τετοια Αχρηστερα!

Σε τρια μολις χρονια υποβιβασαν τη Ελλαδα σε ολα. Τιποτα δεν αφησαν ορθιο. Ευτυχως θα ξεκουμπιστουν με τις εκλογες.

τρωνε και τα σιδερα

Που να μεινει ευρω για συντηρηση Οτι προλαβουν οι ακορεστοι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panagiwtis2

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Αντιμετώπισης, κ. Αργύριος Ντινόπουλος, δίνει διευκρινίσεις για τη «Νωτιαία Μυική Ατροφία», τη νόσο που πάσχει ο μικρός   Παναγιώτης-Ραφαήλ

asyl12

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την αναγνώριση των προσφύγων, προβλέπει την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών, καθώς και την ενοποίηση διατάξεων για τη διαδικασία χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας

1
eof

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «τα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» - Ποια είναι τα συγκεκριμένα συμπληρώματα