Μπλακ - άουτ στη μισή Αττική: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Μπλακ - άουτ στη μισή Αττική: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

«Συγγνώμη» από τον ΑΔΜΗΕ προς τους καταναλωτές  για το   μπλακ -άουτ  - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό  - «Έμφραγμα» στους δρόμους καθώς δεν λειτουργούσαν τα φανάρια - Πάνω από 120 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ

deh_yp_arthrooo2
Εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται από τις 2.15' το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αττική. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν σημειωθεί εκρήξεις στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Παλλήνη. Αμέσως μετά τη διακοπή του ρεύματος και για περίπου μία ώρα ετέθη εκτός λειτουργίας  η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό. Προβλήματα καταγράφηκαν  και στη γραμμή 3 του μετρό,  αλλά και στο δίκτυο του τραμ.  Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί έως τις τέσσερις, ενώ σχετικά με τα αίτια του μπλακ άουτ, ο ΑΔΜΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:  

«Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».



Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα ο ΑΔΜΗΕ επανήλθε με νεώτερη ανακοίνωση  στην οποία αναφέρει ότι «ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί».

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

blackout


Κλείσιμο
rev1


Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 του μετρό

Η κίνηση των συρμών του μετρό γίνεται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς όπως έγινε γνωστό στις 5.30 το απόγευμα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής.

Η ηλεκτροδότηση πλέον αποκαθίσταται σταδιακά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του (λίγο πριν από τις 4.30 το απόγευμα) το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

Το ΚΥΤ στην Παλλήνη επηρρεάζει την ηλεκτροδότηση στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια και τα νότια προάστια. 

Η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 του μετρό (Ανθούπολη-Ελληνικό) άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά λίγα λεπτά πριν από τις τρεις το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιούπολη έως Ελληνικό.

rev2



Παράλληλα, στους δρόμους προκλήθηκει κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς δεκάδες φανάρια σε βασικούς οδικούς άξονες είναι επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ μετά τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 120  κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. 

Χωρίς ρεύμα έμεινε το κέντρο της Αθήνας  και πολλές ακόμη περιοχές από τη Γλυφάδα, του Ζωγράφου, τα Μελίσσια, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, την Παλλήνη, την Κηφισιά, το Πικέρμι, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τη Δάφνη, την Καισαριανή, το Παγκράτι και αλλού.  Σύμφωνα με τις αναφορές αναγνωστών του protothema.gr χωρίς ρεύμα έμεινε ο Βύρωνας, προβλήματα καταγράφηκαν και στα Γλυκά Νερά, την Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια. Στο Χαλάνδρι η διακοπή κράτησε περίπου ένα τέταρτο, ενώ πάνω από μία ώρα χωρίς ρεύμα είναι η Πεύκη.  Χωρίς ρεύμα έμεινε επίσης η Αρτέμιδα, ενώ διακοπή έχει σημειωθεί και από Καλλιθέα έως Αργυρούπολη. Χωρίς ρεύμα και ο Χολαργός και η Μεταμόρφωση, αλλά και τμήματα του Αμαρουσίου και της Νέας Σμύρνης. 
Σε όλες αυτές τις περιοχές δεν λειτουργούσαν τα φανάρια. Σε συνδυασμό με το ότι ήταν ώρα σχολάσματος το πρόβλημα στους δρόμους εντάθηκε

rev3
rev4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης