Νέο λαβράκι του ΣΔΟΕ, έφερε στο φως «υγειονομική βόμβα»

sdoe

Δεσμεύθηκαν πάνω από 10 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων 

Σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, διαπιστώθηκαν παραβάσεις οικονομικής φύσεως, παραποίησης σημάτων, παράνομης συσκευασίας, καθώς και σημαντικές παραβάσεις που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων

Οικονομική απάτη και υγειονομικού ενδιαφέροντος «βόμβα» εντοπίστηκε και εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής του ΕΦΕΤ, σε επιχείρηση με είδη τροφίμων σε περιοχή της Αττικής.

Από την εκτεταμένη έρευνα στην έδρα της επιχείρησης, αλλά και σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο της, διαπιστώθηκαν παραβάσεις οικονομικής φύσεως, παραποίησης σημάτων, παράνομης συσκευασίας, καθώς και σημαντικές παραβάσεις που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων και, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκαν περίπου δέκα τόνοι ακατάλληλων τροφίμων

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, στις 21 Αυγούστου στον Γέρακα Αττικής, κλιμάκια ελέγχου της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής διενήργησαν έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4177/2013 και Ν.4155/2013, σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου ειδών διατροφής, τύπου σούπερ μάρκετ.

sdoe__1_


Μετά από εκτεταμένη έρευνα στην έδρα της επιχείρησης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο αυτής σε άλλη διεύθυνση, διαπιστώθηκαν παραβάσεις οικονομικής φύσεως, παραποίησης σημάτων, παράνομης συσκευασίας χύμα ανώνυμου προϊόντος, καθώς και σημαντικές παραβάσεις που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων.

Στην έδρα της επιχείρησης, εντοπίστηκαν χύμα ανώνυμα και άγνωστης προέλευσης τρόφιμα και αλκοολούχα ποτά, χωρίς παραστατικά αγοράς. Η επεξεργασία, συσκευασία και αποθήκευσή τους πραγματοποιούνταν σε ακατάλληλες συνθήκες για την ανθρώπινη υγεία, εφόσον δεν τηρούνταν οι απαραίτητες προδιαγραφές. Σε πολλές περιπτώσεις έφεραν κατασκευασμένα- πλαστά σήματα.

sdoe__2_


Στον αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο εντοπίστηκαν, επιπλέον, είδη συσκευασίας, όπως σακούλες και αυτοκόλλητες ετικέτες, καθώς και ένα ειδικό μηχάνημα επικόλλησης ετικετών.

Τα κλιμάκια ελέγχου του ΣΔΟΕ και του ΕΦΕΤ κατέσχεσαν :

- Το ειδικό μηχάνημα επικόλλησης ετικετών.

- Περίπου 400 συσκευασίες τροφίμων, κυρίως καφέ, με πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών και 50 φιάλες αλκοολούχων ποτών, που εντοπίστηκαν σε ακατάλληλο χώρο φύλαξης (μέσα σε container στην έδρα της επιχείρησης).

- Πεντακόσια τεμάχια υλικών συσκευασίας.

- Επίσημα και ανεπίσημα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης.

Επί πλέον δεσμεύτηκαν περίπου 10 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων, άγνωστης προέλευσης.

sdoe__3_


Τα κατασχεμένα τρόφιμα μεταφέρθηκαν σε χώρους της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ. Ο ΕΦΕΤ έλαβε δείγματα τροφίμων για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Παράλληλα, το ΣΔΟΕ ενημέρωσε την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία για τις κατά νόμο ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπισθεί η προέλευση των ακατάλληλων τροφίμων, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις καθώς και η τυχόν διάπραξη λαθρεμπορικών παραβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (33)

quad

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΟΔΕΙΑ.Μαραθωνος 41. Έβγαλε σχετικη ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ

kostas Liapis

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΙΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ...ΠΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ??? ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ???

5Zalis

αν θελετε το καλο σας και το καλο της οικογενειας σας, σταματηστε να τρωτε εξω.

Στρατος απο γερακα

Στη λεωφ. Μαραθωνος στο γερακα δεν εχει πολλες εταιρίες τροφιμων λιανικου εμποριου. 2, 3 ειναι... αλλα καλο ειναι να ξερουμε μην τους παρει ολους η μπαλα...

Pilio

Σοβαρότερο κράτος όχι λιγότερο κράτος. Ικανότερους δημόσιους λειτουργούς όχι λιγότερους. Και βέβαια να γίνουν περικοπές στο δημόσιο όπου δεν υπάρχουν ανάγκες. Αλλά σε θέματα υγείας και ασφαλείας ας γίνουν και παραπάνω προσλήψεις. Και επιτέλους αντί για 10.000 παπάδες να τρέφουμε 10.000 δημόσιους που προστατεύουν τον πολίτη. Από έναν κεντρώο πολίτη που βαρέθηκε τις ακρότητες και τα λαμόγια. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει σοβαρό κεντρώο κόμμα γι'αυτό και μόνο για να μην απέχω από τα κοινά ψηφίζω κόμματα εκτός βουλής κάθε φορά διαφορετικά

θεσπρωτος

Επειδη λοιπον ο παντογνωστης θεος , το ηξερε αυτο ...( οτι θα τρωμε σαβουρα ...) ειχε μεριμνησει .......προ πολλου ... οπως πολυ σωστα ...!!!!! αναφερει και Απ, Παυλοςο - Σαουλ : Τα φαγητα ειναι δια την κοιλιαν και η κοιλια δια τα φαγητα πλην ο θεος και ταυτα και ταυτην θελει καταργησει .... Α΄κορινθιους 6 , 13 . Ειμαστε σε καλα χερια .....!!!!! δεν θα μας αφησει να χαθουμε απο την σαβουροφαγια ..Για καποιους ευαλωτους ... που δεν θα αντεξουν , μετα την καταργηση των φαγητων , δεν θα φταιει ο κυριος , αλλα αυτοι που δεν αντεξαν .....Παρολα αυτα , ουτε αυτους θα τους αφησει , θα τους αναβαθμισει ...!!!!! , θα τους κανει αγγελους ...!!!!!! σαυτους θα τους δωσει την αιωνια βασιλεια ...!!!!!!

ΑΒΓ

Κρατικό μυστικό είναι το όνομα του καταστήματος;

Ι.Κάλφας Σουηδία

Οικονομική απάτη και υγειονομικού ενδιαφέροντος «βόμβα» εντοπίστηκε και εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής του ΕΦΕΤ, σε επιχείρηση με είδη τροφίμων σε περιοχή της Αττικής. Όλο και ποιο περισσότερες βόμβες κλεψιάς διαπιστώνονται στην Ελληνική Επικράτεια . Ο Έλληνας την κλεψιά και απατεωνιά την έχει στο D.N.a του . Αν όλοι αυτή την ευρεσιτεχνία τις κλεψιάς θα μεταβάλλονταν σε ευρεσιτεχνία παραγωγής αγαθών τότε η Ελλάδα θα είχε τα πρωτεία της Ευημερίας . Βρε Ελληναραδες καραγκιόζηδες αφήστε και καμιά κλεψιά και στους υπόλοιπους πολίτες τις Ευρώπης .

...

Και οι Γερμανοί με τα αυτοκίνητά τους δεν πάνε πίσω. Βλέπε σκάνδαλο Volkswagen κλπ κλπ...

Φίλε έχεις μένος

Εντάξει, δεν λέω, καλά έκανες και έφυγες, αφού μισείς τόσο πολύ αυτήν την χώρα, αλλά δεν χρειάζεται να μας θίγεις συνέχεια, γιατί στο τέλος θα πιστέψουμε ότι προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου και μόνο για την απόφασή σου να ζεις στο εξωτερικό. Μάθε, λοιπόν, ότι στον Γέρακα επί της Μαραθώνος υπάρχουν δύο σούπερ μάρκετ, ένα εκ των οποίων είναι γερμανικό και το οποίο μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές με ανακλήσεις και μολυσμένα τρόφιμα. Πρόσφατα, για παράδειγμα, ανακάλεσαν κατεψυγμένα λαχανικά λόγω λιστέριας.

Platanis

Εσύ είσαι Σουηδός? :D Είσαι σίγουρος ότι ήταν Έλληνες?Δεν είναι γνωστό τίποτα ακόμα, πώς το θεωρείς σίγουρο? Κι αν ήταν Έλληνες, είναι σωστό να χαρακτηρίζεις όλους τους Έλληνες κλέφτες? Μοιάζεις να μην ξέρεις τί γίνεται σε όλον τον κόσμο, άλλη φορά να ενημερώνεσαι πιο ολοκληρωμένα...καραγκιοζάκο...

Κκ

Τοσα ξερεις τοσα λες.... Και μετα λενε οτι βαζουμε ολους τους αριστερους στο ιδιο τσουβαλι! Αφου ενα μυαλο ολοι μαζι δεν εχετε ρε συριζαιοι!

Κούλης

Βιάζομαι να κυβερνήσω γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε την παραοικονομία, δηλ. την ελεύθερη ιδιωτική πρωτοβουλία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diavasi_main

«Σήμερα εγκαινιάσαμε μαζί με τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο την πρώτη σύγχρονη διάβαση πεζών στην Αττική - Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτούμε μια νέα εποχή για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης

1
kikos_Martinos_newsauto

Ηταν το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου 2013 στην περιοχή της Βούλας. Οι πέντε δράστες με ένα Mitsubishi κλειστό φορτηγάκι και ένα άσπρο Citroën C1, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, με σκοπό την απαγωγή του.