Τιμούν τον όρκο στον Ιπποκράτη και σώζουν ζωές οι γιατροί και το προσωπικό στον «Ευαγγελισμό»

evage

Ένα «οδοιπορικό» από το protothema.gr στους διαδρόμους της χειρουργικής κλινικής - Αμέτρητες ώρες σε καθημερινή βάση, γιατροί και νοσοκόμοι φροντίζουν για την υγεία των ασφαλισμένων - «Αγκάθι» οι ελλείψεις σε προσωπικό, σε νέα μηχανήματα - Αίτημα για λειτουργία όλων των νέων χειρουργείων

Αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στους ασθενείς. Εργάζονται σε καθημερινή βάση, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους, τα παιδιά τους, την προσωπική τους ζωή. Είναι οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, το προσωπικό του οποίου υπερβαίνει εαυτόν και σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, χιλιάδες ασφαλισμένους που δεν διαθέτουν την πολυτέλεια να καταφύγουν σε ιδιωτικές κλινικές.

Το protothema.gr έκανε ρεπορτάζ στους διαδρόμους και στα δωμάτια του τμήματος της Α' Χειρουργικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων, στον Ευαγγελισμό, επικεφαλής της οποίας είναι ο εξαιρετικός χειρουργός, Βασίλης Βουγάς. Η δουλειά που γίνεται από το ελάχιστο σε αριθμό προσωπικό, είναι εξαιρετική. Οι νοσοκόμες παρέχουν στους ασθενείς τη φροντίδα που απαιτείται, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μία νοσοκόμα για πολλά δωμάτια και δεκάδες ασθενείς, με τις βάρδιες να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αδειών. Παρόλα αυτά, το χαμόγελο και η διάθεση δεν λείπει, ενώ και η συμεριφορά τους είναι αυτή που αρμόζει σε ανθρώπους καταπονημένους, που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, η κατάρτιση, η γνώση και η εμπειρία του κ. Βουγά και του επιτελείου, καθώς και των άλλων ομάδων που χειρουργούν και αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες και λεπτές καταστάσεις, θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Το protothema.gr κατέγραψε ολόκληρη τη διαδικασία, σημειώνοντας την προσοχή στη λεπτομέρεια, την ιδιαίτερη φροντίδα και αντιμετώπισης για κάθε περίπτωση ξεχωριστά και τον σεβασμό απέναντι στον ασφαλισμένο και στο πρόβλημά του.

Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, ότι οι γιατροί στον «Ευαγγελισμό» τιμούν και με το παραπάνω τον όρκο στον Ιπποκράτη και παρά τις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους, καταφέρνουν να σώζουν χιλιάδες ζωές και να προσφέρουν στους ασθενείς ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης για το υπόλοιπο της ζωής τους, δίχως να απαιτούν το πααραμικρό, ή να καταφεύγουν σε μεθόδους που «μάτωσαν» και «διέσυραν» το λειτούργημα του γιατρού και το νοσηλευτικό σύστημα στη χώρα μας. Γιατροί και νοσοκομοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με αντίτιμο την ικανοποίηση ότι έπραξαν το χρέος τους.

Καταγράψαμε, ωστόσο και ορισμένα αρνητικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Το προσωπικό δεν αρκεί για τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ έχουν υποβληθεί αιτήματα για την παροχή νέων μηχανημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν την προσπάθεια των χειρουργών και θα τους παρέχουν τη δυνατότητα να σώσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους και να προσφέρουν ακόμη καλύτερο επίπεδο ζωής στους ασθενείς.

Η διεύθυνση του χειρουργικού τμήματος καταβάλει προσπάθεια να δοθούν προς χρήση, με το απαραίτητο πάντα προσωπικό, το σύνολο των καινούργιων χειρουργείων, τα οποία κατασκευάστηκαν με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας. Η προσπάθεια δεν έχει αποδώσει μέχρι τώρα καρπούς, με συνέπεια σημαντικά χειρουργεία να καθυστερούν και να παρατείνεται η διάρκεια παραμονής και η ταλαιπωρία των ασθενών στο νοσοκομείο.

Το ιατρικό και νησηλευτικό προσωπικό στον Ευαγγελισμό, με τα μέσα που διαθέτει, παρέχει στους ασθενείς τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους αρμόδιους, θα προσφέρει τη δυνατότητα για ακόμη καλύτερες υπηρεσίες, για ακόμη περισσότερα χειρουργεία, για ακόμη περισσότερους ασθενείς που θα γίνονται καλά και θα συνεχίζουν τη ζωή τους.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Δημήτρης

Το φακελάκι (ή μάλλον η φακελάρα, πού να χωρέσουν τόσα λεφτά σε φακελάκι) δίνει και παίρνει στον Ευαγγελισμό... Συγχαρητήρια στους ελάχιστους που κάνουν τη δουλειά τους σωστά, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Τριχες κατσαρες

1 στους 10 εκει μεσα λιωνει πραγματικα γιατι πιστευει σε αυτο που κανει και εχει φιλοτιμο. Οι υπολοιποι 9 ειναι για να τον κοιτανε. Πιο δημοσιος ..... πεθαινεις! Εχει χαθει πολυς κοσμος αδικα!!!

Felix

Το πιο διεφθαρμένο νοσοκομείο του ΕΣΥ.Συγχαρητηρια για τις μπαρούφες

Δρ Ελένη

Τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι τα πιο μολυσμένα στην Ευρώπη, γεμάτα θανατηφόρα πολυανθεκτικά μικρόβια. Για άλλον λόγο νοσηλεύονται οι ασθενείς, από δολοφονικά βακτηριακά στελέχη πεθαίνουν. Αν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν κόσμο οι γιατροί, θα έπρεπε να σταματήσουν τις υπερσυνταγογραφήσεις αντιβιοτικών, που δημιουργούν αυτά τα πολυανθεκτικά μικρόβια.

Σκάνδαλο στην Υγεία

Εγώ θα πιστέψω ότι βρέθηκε κυβέρνηση που θέλει να ξεκαθαρίσει το χώρο του ΕΣΥ όταν θα δω πραγματικό πόθεν έσχες στους διευθυντές των κλινικών. Δηλαδή το σπίτι που μένουν, τα εξοχικά τους, τα αυτοκίνητά τους, οι καταθέσεις τους, δικαιολογούνται από τον μισθό τους; Αλλιώς, το να ψάχνουμε εάν μια φαρμακευτική τους έστειλε σε ένα συνέδριο, είναι στάχτη στα μάτια του πόπολου..Λοιπόν, που είναι ο λαλίλαστος κ Πολάκης που λέει ότι το 60% των γιατρών παίρνει φακελάκια

κκ

Για αυτο για πρωτη φορα στην ζωη μου θα ψηφισω αυτους που εχουν προτεραιοτητα την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ... και ας ειναι τοσο στενομυαλοι σε αλλα θεματα. Για αυτο και ολες οι κυβερνησεις ηταν και ειναι ανικανες, υπολογες, που εκ του πονηρου και εσκεμμενα αφηνουν τα δημοσια αγαθα να ξευτιλιζονται και να υποβαθμιζονται - ( για να κανουν πλατες στην ιδιωτικη Υγεια και Παιδεια, οι ξευτιλες - και βεβαια γιατι οχι, αφου 5 εκατομυρια μ.....ες τους ψηφιζουν ωστε να υποφερουν 4 χρονια μετα !!!)

Μπαρμπαγιάννης

Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπερήρωες! Οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουν, η ένταση με την οποία δουλεύουν, η αναγκαστική εμπειρία που συσσωρεύουν λόγω πληθώρας περιπτώσεων τους κατατάσσουν στους καλύτερους γιατρούς του κόσμου! Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ και ΜΠΡΑΒΟ! Από τους καλούς επιστήμονες πρέπει να στήνεται η κοινωνία!

Πατέρας γιατρού

Ο νεοέλληνας θεωρεί τον εαυτό του τον ένα και μοναδικό. Όταν βρεθεί σε νοσοκομείο θέλει να προσπεράσει όλους τους άλλους. Αλλοίμονο στους γιατρούς και νοσοκομους που δεν τον προσκυνούν. Είναι οι πρώτοι εχθροί.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η δομές του θεσμού της υγείας δείχνουν το σύγχρονο πολιτιστικό μας επίπεδο, και είναι δυστυχώς εν γένει αποκαρδιωτικές.

ΝΙΚΟΣ

9 ΣΤΟΥΣ 10 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ `Η ΜΙΖΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη

potefrosiiii_2

«Η  αποτέφρωση υποδηλώνει έλλειψη πίστης και ελπίδας, καθώς σημαίνει τον πλήρη αφανισμό του ανθρώπου», αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα των κληρικών της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας

2
kikilias

Ο Βασίλης Κικίλιας εκφράζει την κατανόησή του για «τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών»

dei_kolona

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, έχουν επηρεάσει την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους και τη λειτουργία καταστημάτων - Σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ, η βλάβη εκτιμάται ότι θα έχει αποκατασταθεί μέχρι και τις 19:00