Mαρτυρία από τη φωτιά στο Μάτι: «Είναι αναξιόπιστοι, δεν μερίμνησαν να βάλουν δυο πυροσβεστικά να μην καούμε»

Mαρτυρία από τη φωτιά στο Μάτι: «Είναι αναξιόπιστοι, δεν μερίμνησαν να βάλουν δυο πυροσβεστικά να μην καούμε»

«Με σπασμένο πόδι, μπουσούλαγα να μην με κάψει η φωτιά» λέει ο 81χρονος κ. Γιώργος και αφηγείται πώς η οικιακή βοηθός έσωσε τη σύζυγό του αν και οι πανικόβλητοι πολίτες την καλούσαν να φύγει για να γλυτώσει από τη φωτιά

mati_katastrofi
Άλλη μία συγκλονιστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου, καθώς η ιστορία του κ. Γιώργου, που στα 81 χρόνια του βρέθηκε να παλεύει με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, για να σωθεί ο ίδιος αλλά και η άρρωστη γυναίκα του, πραγματικά συγκινεί.

Σήμερα, ανήμερα της Παναγίας, πήγε να προσκυνήσει και μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τις τρομακτικές στιγμές που έζησε, την μαύρη ημέρα της πυρκαγιάς, στο Μάτι.

«Πέντε η ώρα, πήρα την γυναίκα μου που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και την έβαλα στο αυτοκίνητο. Στα 200 μέτρα, δεν πήγαινε άλλο είχε κλείσει ο δρόμος. Εκεί, ήρθε ένα αυτοκίνητο πίσω από μένα και με τράκαρε με 100 χιλιόμετρα. Η κοπέλα που ήταν μέσα έχει 5 κατάγματα στα πλευρά της και η γυναίκα μου χτύπησε στο μάτι. Εγώ χτύπησα… Βγάλαμε την γυναίκα μου σέρνοντας και έσωσα και ένα κοριτσάκι 10 ετών που δεν είχε πού να πάει και το έβαλα μέσα στο αυτοκίνητο και το στείλαμε προς τη θάλασσα για να γλιτώσει… Έλεγαν στην οικιακή βοηθό μας: Φύγε να σωθείς και άσε την γυναίκα που δε μπορεί να περπατήσει. Και αυτή απάντησε: Δεν την αφήνω, θα καώ μαζί της! Στο μεταξύ εγώ είχα σπασμένο πόδι. Δεν είχα πατερίτσες, δεν είχα το πι, μπουσούλαγα και όπως ήμουν όρθιος, έβλεπα τη φωτιά που ερχόταν να με κάψει. Δε μπορούσα να ανασάνω… Μπήκαμε σε μια πολυκατοικία και εκεί σωθήκαμε».

«Η κυβέρνηση δεν μερίμνησε να μην καεί το Μάτι» λέει ο 81χρονος και χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες αναξιόπιστους... «Δεν μερίμνησαν να βάλουν δυο πυροσβεστικά να μην καούμε» αφηγείται ο κ. Γιώργος με δάκρυα στα μάτια.

Συγκλονιστική μαρτυρία: Έβλεπα τη φωτιά που ερχόταν να με κάψει

Κλείσιμο
Όμως οι δυσκολίες δεν τέλειωσαν για τον ίδιο και την σύζυγό του, με την σωτηρία τους από τη φωτιά.

«Σήμερα, είμαι 81 ετών και τρώω συσσίτιο στο στρατό. Ο στρατός με συντηρεί. Η συμπεριφορά των στρατιωτών είναι καλύτερη και από τα αδέρφια μας. Τους ευχαριστώ. Μας προσφέρουν και φαγητό και υπνο. Εγώ είμαι με σπασμένο πόδι με μπαστούνι περπατάω. Η γυναίκα μου, είναι με καμμένα τα πόδια της. Να την βγάλετε φωτογραφία να την δει η κυβέρνηση που δεν μερίμνησε για να μην καεί το Μάτι. Το Μάτι κάηκε άδικα...».

Ο κ. Γιώργος με φανερή αξιοπρέπει δεν ξεχνά να αναφερθεί και στους ανθρώπους που η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους και χάθηκαν άδικα.

«Η Παναγία και ο Χριστός να τους αναπαύσει και κάθε Κυριακή που θα έρχομαι στην εκκλησία, θα ανάβω κεράκι για τους ανθρώπους αυτούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης