Γαβρόγλου: Σχεδιάζουμε να αλλάξουμε το ωράριο στα σχολεία γιατί ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες

gavroglou_psigeio

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από τον Σεπτέμβριο του 2019 τα μαθήματα σε δημοτικό, γυμνασιο και λύκειο να ξεκινούν από τις 9 και όχι από τις 8:30

Το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Αυτό που εξετάζεται είναι από τον Σεπτέμβριο του 2019 για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τα μαθήματα να ξεκινούν από τις 9 και όχι από τις 8:30, ενώ τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται το μεσημέρι, 45 λεπτά αργότερα.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς δεν θα υπάρξει πρόσθετη εργασία στο ωράριό τους όπως ανακοινώθηκε, σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση: «Οι μαθητές δυο πράγματα θέλουν: Περισσότερα διαλείμματα και να αρχίζουν πιο αργά το πρωί τα μαθήματα» είπε ο κ. Γαβρόγλου. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι είναι ένα ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σκέψη η οποία ακόμη κι αν αποφασιστεί δεν θα είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε, χαρακτηρίζοντας «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9 το πρωί, αντί στις 8:15».

Όπως συμπλήρωσε, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα. Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι οι ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο τελικά. Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε, στο γεγονός ότι συνέπεσε με την προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου η φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Εμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση του απολυτηρίου, σύμφωνα με τον κ Γαβρόγλου, για να έχουμε μία σοβαρή Γ' λυκείου, όπως είπε χαρακτηριστικά..

Όπως είπε ο υπουργός: «Πολλοί γονείς έρχονται από τις 7:30 και αφήνουν τα παιδιά. Προφανώς εάν πάμε στις 9 το πρωί, η ζώνη αυτή θα επεκταθεί από τις 7:30 έως και τις 9. Οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά σε αυτή τη ζώνη δραστηριοτήτων, που έχουμε ήδη».

Και κατέληξε: «Το ολοήμερο θα ξεκινά στις 7:30. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι το εξής: Οι περιφέρειες και πολλοί Δήμοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών. Πρόκειται για συμβάσεις που έχουν γίνει και για τη φετινή σχολική χρονιά. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει διότι είναι ένα χάος οργανωτικό».

ΣΧΟΛΙΑ (59)

Κ

ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙ; ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ; ΝΤΡΟΠΗ!

Μόνο Μανώλης

Τις 6 το απόγευμα μετά την σιεστα για να είναι ξεκούραστα !

Βεβιασμένες ενέργειες

Αυτό το σχέδιο φαίνεται άθλιο για μια πληθώρα λόγων. Αρχικά ,γνωρίζω ελάχιστους έως και κανένα γονέα που να ξεκινάει την εργασία του τόσο αργά,έπειτα αυτό το πλάνο δεν είναι δυνατόν να ισχύσει στην Ελλάδα και τα παιδιά να σχολάνε 45 λεπτά αργότερα,δηλαδή στις 3 το απόγευμα. Ζούμε σε μια τόσο ζέστη χώρα που ήδη το μάθημα μετά τις 1 τους περισσοτερους μηνες ειναι απλά ανυπόφορο,άλλωστε για αυτό το λόγο τα σχολεία κλείνουν και αρκετά νωρίς το καλοκαίρι. Τέλος,το «αίτημα» των μαθητών για έναρξη των μαθημάτων αργότερα είναι απλά αστείο. Η νοοτροπία είναι η εξής:έχω σχολείο στις 8 θα κοιμηθώ το πολύ 2 τα ξημερώματα,έχω σχολείο στις 9 θα κοιμηθώ το πολύ 3,δεν κερδίζουν κάτι απλά μετακινείται η ώρα ύπνου. Just food for thought.

Παπαρηγόπουλος

Ο Κουβέλης πήγε με Μητσοτάκη για πτώση Παπανδρέου με υπόθεση Κοσκωτά και άνοδο Ζολώτα αλλά τον άφησε μετά εκλογών 1990 ώστε ο Σαμαράς να τον ρίξει, άρα έφερε τον Σημίτη λόγω μη ολοκλήρωσης του έργου των δύο διαδόχων του Γεωργίου Παπανδρέου. Ιδρύοντας τη ΔΗΜΑΡ το 2010 απέτρεψε την κυβέρνηση Τσίπρα το 2012 με 6% χαμένων ψήφων, αλλά η άρνηση για συνεργασία τον Μάιο και οι νέες κάλπες Ιούνη έφεραν ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εμποδίζοντας τον Βενιζέλο να γίνει πρωθυπουργός στο δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τον Σαμαρά να υπόσχεται έξοδο στις αγορές, μείωση ανεργίας, ανάπτυξη, αύξηση τουρισμού, λήξη Μνημονίου, μείωση φόρων, ξένες επενδύσεις και προσλήψεις, τροφοδοτώντας τον λαϊκισμό του Τσίπρα και έπειτα του Κασιδιάρη που πήγε φυλακή για να πάνε οι αντιδραστικές ψήφοι Αριστερά και όχι Δεξιά απαξιώνοντας την πατριδοκαπηλία του Σαμαρά. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αντάξιος του Ελευθέριου αφού η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το Μεταξά και το βασιλιά που εναντιώθηκαν στο Βενιζέλο κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία που την έκαναν καταστροφή, ενώ ομολογεί ότι αποτελεί κληρονομιά του Ίωνα Δραγούμη που υποστήριζε συνομοσπονδία με Τουρκία, με τους δύο Βενιζέλους να έχουν ομοίως κατηγορηθεί ως ξενόδουλοι. Η άρνηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Κουβέλη που τελικά πήγε στον Προκόπη Παυλόπουλο, μάρτυρα του Κασιδιάρη στο μπουγέλο σε Δούρου και σκαμπίλι σε Κανέλλη όπου έδειξε την ικανότητά του να πολεμά Τούρκους, έφερε εκλογές το 2015 και όχι το 2016, δίνοντας στον Τσίπρα στήριξη από Ευρώπη για εφαρμογή Μνημονίου που φορτώθηκε ο Βαρουφάκης αλλά θα εφάρμοζε ο Χαρδούβελης, ώστε με έξαρση εγκληματικότητας, ξαφνικό Grexit, ομοφυλοφιλία, λαθρομετανάστευση, Σκόπια, κάνναβη, έχθρα με Τουρκία από τουρκόφιλους και πλήγμα σε θρησκεία ο λαός δεν θα ψηφίσει Ευρωπαϊστή Βαρουφάκη αλλά Κασιδιάρη CIA που θα επιτεθεί σε Τουρκία ώστε το Ισραήλ που φοβάται από πρωτοφανή συμμαχία Τουρκίας-Ιράν υπό Ρωσία να επιτεθεί στο Ιράν όσο η Τουρκία απασχολείται με Ελλάδα, δίνοντας αφορμή σε ΗΠΑ να παρέμβουν και να υποτάξουν την Ευρώπη με σχέδιο Μάρσαλ 2 όσο φεύγουν Αγγλία-Ιταλία με ρωσόφιλο εθνικισμό λόγω προσφύγων από Ελλάδα αλλά με πρότυπο τη Χρυσή Αυγή θα μεσολαβήσουν ώστε η Συμμαχία της Δήλου (NATO) να γίνει Αθηναϊκή Ηγεμονία της Ακρόπολης (Imperium 40K). Ο Κουβέλης έπληξε Μητσοτάκη και Τσίπρα, έριξε Παπανδρέου, Βενιζέλο και Βαρουφάκη και ανέδειξε Ζολώτα, Σημίτη, Σαμαρά και Κασιδιάρη, αποτελώντας το σπουδαιότερο άτομο του εικοστού αιώνα, που εμφανίζεται κάθε τουλάχιστον 100 χρόνια, με τελευταίο τον Μπίσμαρκ.

κρίμα

και φαινόσουν τόσο καλά στην τελευταία συνεδρία..

VVV

Ρε γαβρογλου εμεις δεν εχουμε σωφερ να πηγαινει τα παιδια στο σχολειο. Ρε γαβρογλου εμεις πιανουμε δουλεια στις 8. Τωρα τι θα κανουμε? Θα παιρνουμε τα παιδια μαζι μας και μετα θα τα πηγαινουμε στο σχολειο? Δηλαδη π.χ. Μενω αιγαλεω, δουλευω στην νεα χαλκηδονα στις 8:30. Μεχρι τωρα αφηνω το παιδι και φευγω. Τωρα θα παιρνω το παιδι στην νεα χαλκηδονα, θα φευγω για αιγαλεω και μετα θα ξαναγυρναω... ΩΡΑΙΟΙ ειστε.. Ρε κοιτα κατι λαμογια αριστερους.... ΜΑΛΛΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ μου μυριζει εδω.............και συνηθως δεν πεφτω εξω.

Οτι να ναι

Ρε φίλε διάβασε το άρθρο καλύτερα

Θάνος

Ελπίζω μόνο να μην είσαστε κυβέρνηση μέχρι τότε γιατί δεν θα αφήσετε τίποτα όρθιο

Sakis

Και να κανουμε επιτελους τον κουφοντινα καθηγητη. Ειναι κριμα ο αξιος αγωνιστης να μην διδασκει τα παιδια μας. Και να δινουμε επαινο στον χειροτερο. Η αριστεια ειναι ρετσινια. Λεμε οχι στην γραβατα, ναι σε τσιπρα, γιαβρογλου και στην πατατα.

Αντε........γ.......σου

ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ !!!!!

amarilu

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ 9

Αντε επιτέλους...

...να γίνουμε σκηνικό απο αμερικάνικη ταινία, όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια το πρωί με δέκα πήχεις τον ήλιο στο παράθυρο, να τρώνε ποροκαλαδο-καφεδες-κρουασανομαρμελάδες-αυγοτοστ-τηγανητά μπέικον-φυστικοβούτυρα, και να ο λεκές στου μπαμπά τη γραβάτα, που όλως παραδόξως δουλεύει πάντα σε γραφείο, ποτέ σε μηχανουργείο, και δεν του λείπει τρίχα απο το μαλλί.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

old-man-car

Δικαίωμα οδήγησης εντός ελληνικής Επικράτειας θα παρέχεται στους ηλικιωμένους υποψήφιους οδηγούς που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις διενέργειας δοκιμασιών και συμπεριφοράς αλλά δεν μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους το νέο έντυπο οδήγησης