Ακτιβιστές καταγγέλλουν επίθεση από ιδιοκτήτες γαϊδουριών στη Σαντορίνη

Ακτιβιστές καταγγέλλουν επίθεση από ιδιοκτήτες γαϊδουριών στη Σαντορίνη

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης η κακομεταχείριση των γαϊδουριών – Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 30 ατόμων

gaidouria_santorini
Επίθεση κατά ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για την κακομεταχείριση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη προκάλεσε η επίθεση ιδιοκτητών, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail.

Το βίντεο τράβηξαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, που καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα επίθεσης από μια ομάδα 30 ατόμων, ιδιοκτητών γαϊδουριών, την ώρα που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για την κακομεταχείριση των ζώων.

Το βίντεο δείχνει έναν άνθρωπο να κυνηγά διαδηλωτές κάτω από τα λιθόστρωτα σκαλοπάτια στη Θήρα. Ο άνθρωπος φαίνεται να παίρνει τα πλακάτ και να τους ρίχνει στο έδαφος.

Καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται, οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι ήταν αδύνατον να συνεχίσουν να βιντεοσκοπούν καθώς φοβήθηκαν για τη ζωή τους, ενώ οι άνδρες συνέχισαν να τους απειλούν και να τους επιτίθενται.

Το τελευταίο διάστημα, η Σαντορίνη έγινε επίκεντρο αρνητικών αναφορών, μετά από βίντεο κακομεταχείρισης γαϊδουριού, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το ζήτημα απασχόλησε και σύσκεψη που έγινε υπό τον δήμαρχο Θήρας, όπου συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων περιορισμένη χρονικά εργασία των ζώων και βάρος φορτίου ανάλογο με το βάρος του ζώου, για να περιορίζεται η καταπόνησή τους.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης