Δικαιώματα και ταυτότητες στην ατζέντα της συνάντησης Σκουρλέτη-Σωματείου Διεμφυλικών

skoyrl

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση και το υπουργείο, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα ζητήματα των δικαιωμάτων

Τα δικαιώματα των διεμφυλικών και η διατύπωση ζητημάτων που έχουν σχέση με την ταυτότητα στα επίσημα κείμενα, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη σημερινή πρώτη τους συνάντηση με το υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τα μέλη του προεδρείου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, 'Αννα Απέργη και Έφη Κάσιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η πρόεδρος Μ. Γαλανού και τα μέλη του σωματείου, διατύπωσαν τις θέσεις τους για ζητήματα όπως η αναγραφή στοιχείων στις νέες ταυτότητες, η αντιμετώπιση περιστατικών μη συμμόρφωσης με το ν.4491/17 για τη νομική αναγνώριση φύλου, η αναγκαιότητα ρητών διατυπώσεων στα νομικά κείμενα αναφορικά με την ταυτότητα φύλου, η ύπαρξη διακρίσεων στο Δημόσιο, με συνέπεια φαινόμενα αποκλεισμού από την εργασία, και το νομοθετικό πλαίσιο για τα εκδιδόμενα επ' αμοιβή πρόσωπα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση και το υπουργείο, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα ζητήματα των δικαιωμάτων, και ότι η προσπάθεια διεύρυνσής τους θα είναι συνεπής και διαρκής. Επίσης συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία, προκειμένου να συζητηθεί το σύνολο των ζητημάτων που θέτει το σωματείο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ONNEΔITHΣ

Oι διεμφυλικοί είχαν πρώτη συνάντηση με τον αρχηγό μας τον Κούλη στα γραφεία μας! Δεν θα μας πάρουν και τους ΛΟΑΤΚΙ τώρα οι συριζαίοι!

chris

Είσαι κακό τρολάκι συριζαίε. Πίσω στη Γεροβασίλη για εντατικό φροντιστήριο στην καλή προπαγάνδα!

Χμμ...

Γιατί ρε chris, που λέει ψέμματα ο 09:38@? Υπάρχει πολλές φοτος στο διαδίκτυο με τον Koύλn και τους ΛOATKl στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο.

Δωστους τέτοια...

Την ψυχή τους πάρτε...

Έτσι

Όταν πλησιάζουν οι εκλογές κάνουμε και συναντήσεις... Ψηφαλάκια είναι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kinisi_exodos

Διατηρούνται οι βοριάδες στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και θα έχουμε κάποιες συννεφιές μόνο, στα ανατολικά και τα βόρεια, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας