Γιατί η ασφάλιση της κατοικίας δεν αποτελεί πολυτέλεια

Γιατί η ασφάλιση της κατοικίας δεν αποτελεί πολυτέλεια

Οι φυσικές καταστροφές στη χώρα μας από έντονα καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές και σεισμούς, αναδεικνύουν κάθε φορά το έλλειμμα της ασφαλιστικής συνείδησης που έχουν οι Έλληνες παρά το γεγονός ότι το ετήσιο κόστος ασφάλισης κατοικιών είναι μικρό και μπορεί, κατά τους ειδικούς της αγοράς, να υποστηριχθεί από πολλά νοικοκυριά, ακόμα και στην τρέχουσα, δύσκολη οικονομική συγκυρία.

akinitaaa
Το ζητούμενο είναι να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος πώς μπορεί να οδηγηθεί με ασφάλεια στον καταλληλότερο τρόπο ασφάλισης, σύμφωνα με τις ανάγκες της δικής του κατοικίας, αλλά και να είναι ενήμερος για το τι απαιτεί κάθε κατηγορία ασφάλισης.

Πριν τη διαδικαστική υπόθεση, ωστόσο, ας δούμε γιατί είναι σημαντικό να ασφαλιστεί μια κατοικία στην Ελλάδα:
• Ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά σε δασική ή αγροτική περιοχή είναι πιθανό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς. Βέβαια η πιθανότητα αυτή αυξάνεται όταν υπάρχει αυξημένη βλάστηση ή ξερή βλάστηση… Και η απροσεξία είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλο κίνδυνο σε γειτονικές – κατοικημένες περιοχές. Για να αισθάνεται λοιπόν ασφαλής ο ιδιοκτήτης της κατοικίας είναι απαραίτητο να την ασφαλίσει, αλλά και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι πυρκαγιές, άλλωστε, αποτελούν σύνηθες φαινόμενο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επηρεάζοντας όχι μόνο τα χωριά που βρίσκονται κοντά σε δασικές ή αστικές περιοχές αλλά και σε μεγάλες αστικές πόλεις.
• Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κατοικιών στην Ελλάδα, δεν είναι ασφαλισμένο για τον κίνδυνο του σεισμού, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μία σεισμογενής περιοχή, τόσο με καθημερινές μικρές δονήσεις, όσο και με έντονες (κατά μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα), που δημιουργούν δυσβάσταχτα προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές και στις περιουσίες των ιδιοκτητών. Οι μνήμες, για παράδειγμα από το σεισμό του 1999 που συγκλόνισε την Αττική με τα 6,1R, δύσκολα θα σβηστούν.
• Στην περίπτωση που ένα νοικοκυριό έχει στεγαστικό δάνειο είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσει την κατοικία του, σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, για τις καλύψεις του σεισμού και του πυρός. Κάθε τράπεζα με τη σύναψη του δανείου ασφαλίζει παράλληλα και την κατοικία. Έτσι, ο δανειολήπτης πολλές φορές ασφαλίζει το σπίτι του, χωρίς να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, πληρώνοντας πολύ περισσότερα χρήματα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος, είναι ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθε τράπεζα οφείλει να κάνει δεκτό οποιοδήποτε Ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας που περιλαμβάνει τις καλύψεις που απαιτούνται από τη δανειακή σύμβαση.

Τι νέο φέρνει η Anytime στην ασφάλιση της κατοικίας

• Στην Anytime, η ασφάλιση της κατοικίας είναι direct, δηλαδή γίνεται απευθείας από την εταιρία.
• Όλα τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες καλύψεις που απαιτεί η σύγχρονη εποχή και είναι ιδανικά στην περίπτωση που υπάρχει στεγαστικό δάνειο.
• Το Anytime Home Economic και το Anytime Home Value έχουν προσιτό κόστος και ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, ενώ είναι ιδανικά στην περίπτωση που υπάρχει στεγαστικό δάνειο. Περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις που απαιτούνται από τις τράπεζες, όπως σεισμό, πυρκαγιά, κ.λπ., και διασφαλίζουν την κατοικία σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστατικών.
Η διαδικασία ασφάλισης είναι πιο απλή από ποτέ το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο site της Anytime.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης