ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ κατά του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς για την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστή

noso

Καταγγέλλουν την ενέργεια του διοικητή να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη και σε στέρηση μισθού για 15 ημέρες του Γενικού Γραμματέα  Σωματείου Εργαζομένων, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει για τα προβλήματα στις διακομιδές ασθενών

Για φίμωση των συνδικαλιστικών οργάνων αλλά και πρωτόγνωρες τιμωρίες κάνουν λόγο σε ανακοινώσεις τους η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλοντας την ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη και σε στέρηση  μισθού για 15 ημέρες του Γενικού Γραμματέα  Σωματείου Εργαζομένων, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει για τα προβλήματα στις διακομιδές ασθενών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών του αρμοδιοτήτων, έπραξε το αυτονόητο. Προσπαθώντας να συμβάλλει στην επίλυση προβλήματος με το Ε.Κ.Α.Β. και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη διακομιδή των ασθενών, που φτάνουν μέχρι και 48 ώρες – σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου – επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βοηθήσει στην ταχύτερη διευθέτηση του προβλήματος και όχι να την εκφοβίσει ή να την απειλήσει, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Είναι πράγματι αδιανόητο! Αντί ο Διοικητής του Νοσοκομείου να ασχοληθεί με το πρόβλημα των απαράδεκτων καθυστερήσεων που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, τιμωρεί τον Γενικό Γραμματέα, επειδή ενδιαφέρθηκε για την άμεση επίλυση του ζητήματος».

Από την μεριά της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την ενέργεια του Διοικητή του Νοσοκομείου να προχωρήσει στην πειθαρχική δίωξη του συνδικαλιστή καθώς και την πρωτοφανή τιμωρία στέρησης του μισθού του που απώτερο στόχο έχει την φίμωση των συνδικαλιστικών οργάνων. Καλεί επίσης την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής δίωξης του Γενικού Γραμματέα διαφυλάσσοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίας του Νόμου 1264/1982.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4673015

Στην πόλη της Πρέβεζας, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων - Επέμβαση των πυροσβεστών για τον επεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποίηθηκε μέσα σε ρέμα