Έκαναν εξαγωγές μέχρι και στο Βέλγιο οι χασισοκαλλιεργητές της Φθιώτιδας

Έκαναν εξαγωγές μέχρι και στο Βέλγιο οι χασισοκαλλιεργητές της Φθιώτιδας

 Συνελήφθησαν επτά άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 38 έως 26 χρόνων, μεταξύ των οποίων ο 35χρονος αρχηγός του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι πέντε

Fthiwtida-xasisofyteies
Τουλάχιστον 78 κιλά κάνναβης είχε διακινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι στην Ελλάδα και στο Βέλγιο η εγκληματική οργάνωση που δρούσε καλλιεργώντας τεράστιες χασισοφυτείες σε περιοχές τη Φθιώτιδας και εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη ερευνά της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών!

Με μια διήμερη οργανωμένη επιχείρηση σε δασώσεις ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφαλείας Πατρών και Λαμίας, επτά άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 38 έως 26 χρόνων, μεταξύ των οποίων ο 35χρονος αρχηγός του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι πέντε συνεργοί τους.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν δύο μεγάλες χασισοφυτείες με περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια. Κι αυτό, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι τα μέλη της οργάνωσης είχαν στήσει τουλάχιστον άλλη μια φυτεία με 425 δενδρύλλια, που τους απέφερε συγκομιδή 170 κιλών κάνναβης!

Fthiwtida-xasisofyteies2


Η πρώτη φυτεία με περίπου ενός στρέμμα έκταση, εντοπίστηκε σε πλαγιά του όρους Καλλίδρομο Φθιώτιδας κοντά στο χωριό Ελευθεροχώρι και αποτελούνταν από 1.300 δενδρύλλια ύψους μέχρι και 2,1 μέτρων. Εκεί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, τρία μέλη της οργάνωσης, τα οποία διέμεναν μόνιμα σε δύο αυτοσχέδια καταλύματα, εξοπλισμένα με κονσέρβες, γκαζάκια, κουβέρτες και άλλα απαραίτητα εφόδια! Μάλιστα, είχαν αναπτύξει πλήρες σύστημα ύδρευσης παίρνοντας νερό από κοντινή φυσική πηγή με υπέργεια και υπόγεια λάστιχα ποτίσματος, είχαν στήσει και αυτοσχέδιο αποξηραντήριο.

Κλείσιμο
Η δεύτερη φυτεία εκτείνονταν σε δύο επίπεδα με έκταση μισού στρέμματος σε έναν λόφο στο ύψος του οικισμού Καινούριο στα Καμένα Βούρλα και αποτελούνταν από 502 δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι 1,50 μέτρου, πάλι με σύστημα άρδευσης από φυσική πηγή με υπέργεια και υπόγεια λάστιχα. Και σε αυτήν, διέμεναν μόνιμα οι καλλιεργητές μέσα σε εξοπλισμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα με τα απαραίτητα εφόδια.

Τα μέλη της συμμορίας χώριζαν τις εργασίες σε τρεις φάσεις κάθε χρόνο και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια, την διακίνηση και ξανά την καλλιέργεια των δενδρυλλίων. Μετά την συγκομιδή, η οργάνωση έκανε εξαγωγή των ναρκωτικών στο Βέλγιο, όπου είχε εγκατασταθεί ένα μέλος της με εντολή του αρχηγού. Στο εσωτερικό της Ελλάδας, κυρίως σε περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας, έκαναν την διακίνηση άλλα μέλη της σπείρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης