Ο Άρειος Πάγος ασχολήθηκε με ένα μικρό παζλ της υπόθεσης Novartis

Ο Άρειος Πάγος ασχολήθηκε με ένα μικρό παζλ της υπόθεσης Novartis

Το Ανώτατο Δικαστήριο ασχολήθηκε με αναίρεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας Σερρών – Προέκυψε δικονομικό πρόβλημα καθώς το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε μεταφραστεί στα ελληνικά

areios_pagos
Ένα μικρό κομμάτι του παζλ της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis, απασχόλησε σήμερα τον Άρειο Πάγο, καθώς συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης της αποφάσεως του Γ' Πλημμελειοδικείου Σερρών, με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis Hellas, μεταξύ των οποίων ήταν και του Ιταλού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο δίκης, στο εδώλιο της οποίας κάθισαν τόσο ο Κωνσταντίνος Φρουζής όσο και δυο γιατροί, αμφότεροι κατηγορούμενοι για υπερσυνταγογραφήσεις προς όφελος της εταιρείας.

Στη δίκη, κατηγορούμενοι ήταν και τέσσερα άλλα μέλη του Δ.Σ., πλην του κ. Φρουζή. Όμως, προέκυψε δικονομικό πρόβλημα, καθώς το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε μεταφραστεί στα ελληνικά, με αποτέλεσμα να επέλθει παραγραφή (λόγω παρέλευσης 5ετίας) και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Σερρών άσκησε αναίρεση, θεωρώντας τη διαδικασία απαράδεκτη.

Σήμερα, η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστέα Θεοδόση, πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση, ενώ οι συνήγοροι των εμπλεκομένων Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Συμεωνίδης, Θανάσης Ζαχαριάδης και Μαριάννα Σπανουδάκη ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα.


Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης