Πάτρα: Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών

apotefrwsi

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το κέντρο είναι ελεύθερο και αδιαμόρφωτο 

Θέμα χρόνου θεωρείται σύμφωνα με τον Δήμο Πατρέων η προκήρυξη για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.

Μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έκρινε ότι η τροποποίηση της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας δεν απαιτείται να υποβληθεί σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση, ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία του κέντρου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο δήμος απεμπλέκεται από πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που θα απαιτούσαν επιπλέον χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Ο χώρος που θα κατασκευαστεί το κέντρο είναι ένα οικόπεδο με εμβαδόν 10.396,41 τετραγωνικών μέτρων. Σήμερα, ο χώρος που βρίσκεται το οικόπεδο είναι ελεύθερος και αδιαμόρφωτος.

«Κοινωνικά συμφέρουσα η κατασκευή του κέντρου»

Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει ότι η σκοπιμότητα της κατασκευής του κέντρου αποτέφρωσης «τεκμηριώνεται και από το περιβαλλοντικό του όφελος σε υπερτοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι περιορίζει την ανάγκη εξεύρεσης και τη δέσμευση σημαντικών εκτάσεων (κατάλληλων ή και παραγωγικών) για την ίδρυση νέων νεκροταφείων, ενώ συγχρόνως επιφέρει μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, σε σχέση με τη συμβατική ταφή».

Το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί την κατασκευή «κοινωνικά συμφέρουσα, λόγω του κορεσμού που παρατηρείται εδώ και χρόνια στα νεκροταφεία της πόλης, και όχι μόνο». Παράλληλα, το έργο θεωρείται ότι θα μειώσει τη διαρροή κεφαλαίων προς γειτονικές χώρες για την αποτέφρωση νεκρών».

Το κέντρο θα διαμορφωθεί σε χώρο που δεν υπάρχει οπτική επαφή και όχληση σε κατοικίες, ενώ ο χώρος προσφέρεται για τη δημιουργία ζώνης υψηλού πρασίνου.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «η συγκεκριμένη θέση του προβλεπόμενου χώρου κατασκευής κέντρου αποτέφρωσης νεκρών απέχει πολύ περισσότερο των 1.000 μέτρων από εγκαταστάσεις πρόνοιας και περίθαλψης, όπου η απαίτηση είναι τα 500 μέτρα».

ΣΧΟΛΙΑ

nik

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6086_252863_119871

Με την εξώδικη δήλωση ο συνταξιούχος στρατιωτικός Παναγιώτης Σταμάτης διαμαρτύρεται εντόνως για τη μη ενημέρωση των συνταξιούχων ως προς τις επικείμενες μειώσεις, καθώς επίσης για τη παράνομη -όπως χαρακτηρίζεται- παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

mati_kammena_munisi_arthro

Αν και η 26χρονη Ελισάβετ και η μητέρα της είχαν βαρύτατα εγκαύματα, τους έστελναν στο... Μάτι! - Το τέρας της γραφειοκρατίας εμπόδισε τη μεταφορά της αδερφής του, που έδωσε πολυήμερη μάχη στην εντατική, στις ΗΠΑ

3