Εξαρθρώθηκε άγρια σπείρα πορτοφολάδων: Έδερναν όσους τους «κάρφωναν» στην αστυνομία

parousiasi_klopes

Έμπαιναν σε γκρουπ τουριστών και έψαχναν τη κατάλληλη ευκαιρία για να αφαιρέσουν αντικείμενα - Οι επικεφαλής σχεδίαζαν ξυλοδαρμούς πολιτών και καταστηματαρχών που ενημέρωναν αστυνομικούς για την παράνομη δράση τους

Μια άγρια συμμορία πορτοφολάδων, που “χτυπούσαν” στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε Ισπανία και Γαλλία, η οποία “διέθετε” ομάδα παρακολούθησης των περιπολιών της Αστυνομίας, μέλη που σχεδίαζαν ξυλοδαρμούς σε βάρος πολιτών και καταστηματαρχών της οδού Ερμού, που ενημέρωναν Αστυνομικούς για την παράνομη δράση τους, αλλά και ανήλικα παιδιά εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια. Οι αλλοδαποί δρούσαν σε δυάδες – εξάδες και αφαιρούσαν πορτοφόλια και τσάντες σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι – πλατείες με τουριστική βαρύτητα κ.τ.λ.) κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας άλλα και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, και σε πόλεις της Ισπανίας και της Γαλλίας. Προσποιούμενοι τους τουρίστες έχοντας και την ανάλογη αμφίεση, ζητούσαν οδηγίες στο χάρτη. Ένας μέλος απασχολούσε το «θύμα» με το χάρτη και το έτερο αφαιρούσε το πορτοφόλι ή την τσάντα. Δημιουργώντας, τεχνητό συνωστισμό.

Έμπαιναν σε γκρουπ τουριστών, προσποιούνταν τα μέλη του γκρουπ και κατά την περιήγηση στα αξιοθέατα, έψαχναν τη κατάλληλη ευκαιρία (απώλεια προσοχής) για να αφαιρέσουν αντικείμενα. Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 25 Ιουνίου στο κέντρο των Αθηνών, συνελήφθησαν τριάντα αλλοδαποί άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη και οχτώ ανήλικοι. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι είκοσι ένας 21 συνεργοί τους, ηλικίας από 16 έως 42, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις έγκλειστες σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία
Από την έρευνα – προανάκριση ταυτοποιήθηκαν 57 περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον άλλες 300 περιπτώσεις. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης τους (modus operandi), στη xώρα μας (Κέντρο Αθήνας - Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο Κρήτης) αλλά και σε πόλεις της Ισπανίας και Γαλλίας, όπου ορισμένα μέλη δραστηριοποιούνται τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι: Οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαιναν στη στρατολόγηση νεαρών γυναικών, κυρίως από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, τις προσκαλούσαν στην χώρα μας, όπου και τους εξασφάλιζαν την διαμονή τους σε οικίες και ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας. Στη συνέχεια, έδιναν μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευσή τους, στην αφαίρεση πορτοφολιών και τσαντών, κυρίως τουριστών και επισκεπτών του Ιστορικού Κέντρου (Πλάκα – Ακρόπολη – Ερμού – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ψυρρή – Μοναστηράκι - Θησείο και Πλατεία Συντάγματος) και τις τοποθετούσαν σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία ενδιαφέροντος. Η μετακίνηση των μελών από πόλη σε πόλη στην Ελληνική επικράτεια, πραγματοποιούνταν βάση αυστηρού προγραμματισμού από τα αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης, με σκοπό αφενός τη δυσχέρεια εντοπισμού τους και αφετέρου την διατήρηση του πολυδαίδαλου δικτύου και της δραστηριότητας τους, σε σημεία πέραν του κέντρου της Αθήνας. Η δράση τους σε κάθε πόλη λάμβανε χώρα προσαρμοσμένη στις ιδιάζουσες συνθήκες αυτής, τόσο γεωγραφικά όσο και στους λοιπούς τομείς.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, πορτοφόλια και τσάντες, απορρίπτονταν περιμετρικά του σταθμού του Μετρό, ενώ τα χρήματα που αφαιρούσαν από τις κλοπές, κατέληγε στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στα αρχηγικά μέλη, ενώ μέρος αυτών παραδίδονταν στις νεαρές Βουλγάρες και Ρουμάνες. Τα χρήματα και το συνάλλαγμα έφευγαν αυθημερόν, από τα διάφορα ανταλλακτήρια του κέντρου της Αθήνας, κυρίως αυτά που βρίσκονται πλησίον σταθμών του Μετρό, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που επικρατεί. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα ηγετικά μέλη, άλλαζαν την σύνθεση των νεαρών κλεπτών και τα σημεία δραστηριοποίησης τους, για να μην κινούν υποψίες και δίνουν στόχο, ενώ μετά την πάροδο μηνός περίπου, ανανέωναν πλήρως το «στόλο», αποστέλλοντας μέλη στην Γαλλία και Ισπανία και φέρνοντας από τις χώρες αυτές, άλλα μέλη. Ως προς την τακτική την οποία ακολουθούσαν για την διάπραξη των κλοπών, τα μέλη της ομάδας, δρούσαν σε δυάδες – εξάδες και αφαιρούσαν πορτοφόλια και τσάντες με τρεις μεθόδους:

Προσποιούμενοι τους τουρίστες έχοντας και την ανάλογη αμφίεση, ζητούσαν οδηγίες στο χάρτη. Ένας μέλος απασχολούσε το «θύμα» με το χάρτη και το έτερο αφαιρούσε το πορτοφόλι ή την τσάντα.

Δημιουργώντας, τεχνητό συνωστισμό.

Εισερχόμενα τεχνηέντως σε γκρουπ τουριστών, προσποιούνταν τα μέλη του γκρουπ και κατά την περιήγηση στα αξιοθέατα, έψαχναν τη κατάλληλη ευκαιρία (απώλεια προσοχής) για να αφαιρέσουν αντικείμενα.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι :

Τα επιχειρησιακά μέλη της ομάδας, είχαν αφαιρέσει πορτοφόλια και τσάντες ακόμα και από τουρίστες – επισκέπτες που έσπευδαν να φωτογραφηθούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη Ρωμαϊκή αγορά και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα ηγετικά μέλη της ομάδας, σχεδίαζαν ξυλοδαρμούς σε βάρος πολιτών και καταστηματαρχών της οδού Ερμού, που ενημέρωναν Αστυνομικούς για την παράνομη δράση τους.

Τα ηγετικά μέλη της ομάδας είχαν συστήσει ομάδα παρακολούθησης των ενστόλων Αστυνομικών των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να ενημερώνουν τα επιχειρησιακά μέλη, για το που κινούνται οι Αστυνομικοί και ποιο είναι το πιο πρόσφορο σημείο δράσης.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

xaris

Τι να λεμε τωρα ,σχεδίαζαν ξυλοδαρμούς σε βάρος πολιτών και καταστηματαρχών της οδού Ερμού, που ενημέρωναν Αστυνομικούς για την παράνομη δράση τους,και κατεγραφαν τις κινησεις των οργανων της ταξης!!!!!!

Εγώ είμαι ρατσιστής ή ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ αισχροί κλέφτες

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΠΕΙΡΕΣ ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ piazza Venezia της Ρώμης ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΘΥΜΑΤΑ ΚΛΟΠΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Πάνος

Φωτογραφίες βάλτε παιδιά, θα υπάρξουν και άλλες μηνύσεις.

gtp

Αντε και αυριο παλι ελευθεροι. Δεν βαριουνται να τους πιανουν?

ΚΟΝΤΟΝΙSTAN

ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΞΟΥΝ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ . ΑΠΕΛΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ .

Μηπως ειμαι κ'εγω φασιστας;

Ενας φασιστας, δικτατορας, πριν απο χρονια, ας πουμε κυνηγουσε τους γυφτους μεχρι τελους. Σημερα ανακάλυψα τον εαυτο μου να αναπολεί αυτον τον γυφτοφαγο. Εχω τυψεις γιαυτο.

Citizen

Μουσαφίρηδες της Τασίας και επενδυτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δικαιοσυνη

Γυφτοι από Ρουμανία και Βουλγαρία. Μόνο ένα κόμμα μπορεί να ξεβρωμίσει την Ελλάδα.

Μόνο

Μόνο ενα

Tρόπος δράσης

αλληλέγγυων μπαχαλάκηδων.

Victor

Αυτοί οι γύφτοι φαίνονται από χιλιόμετρα και μόνο σε γκρουπ ρώσων τουριστών θα μπορούσαν να ανακατευτούν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης