Νοίκιασε σπίτι από συνεργάτη του Ζάεφ ο Μπουτάρης; - Τι απαντά ο ίδιος

Νοίκιασε σπίτι από συνεργάτη του Ζάεφ ο Μπουτάρης; - Τι απαντά ο ίδιος

Αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη μετά το δημοσίευμα για το νέο σπίτι του δημάρχου της πόλης, όπου θα μείνει με τη σύντροφό του και τα παιδιά της

main_boutaris
Αλλάζει σελίδα στην προσωπική του ζωή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, στα 78 του χρόνια, υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με την Θεσσαλονικιά Μαρία Ιωαννίδου και μετακομίζει, όπως αποκάλυψε άρθρο της εφημερίδας «Thessnews».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναγκάζεται να μετακομίσει, αφού πλέον θα ζει μαζί με τη σύντροφό του και τα παιδιά της σε διαμέρισμα 170 τετραγωνικών μέτρων, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα ωστόσο με το ρεπορτάζ, αυτό που ήδη προκαλεί αντιδράσεις, είναι ότι το διαμέρισμα στο οποίο μετακομίζει ο Γιάννης Μπουτάρης ανήκει σε Σκοπιανό επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να είναι συνέταιρος του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι μπήκε στον δημόσιο χώρο, όντας ήδη πλούσιος και ότι δεν αγωνιούσε να γλιτώσει χρήματα από το ενοίκιο.

Στη δήλωση-απάντηση επισυνάπτει «για τους καλόπιστους, το τιμολόγιο του μεσίτη από τον οποίο βρήκα το σπίτι].

Στην ίδια δήλωση, ο κ. Μπουτάρης υπογραμμίζει πως «όλοι έχουμε ιστορία και είμαι ανοικτός σε κάθε κριτική. Δεν ανέχομαι όμως όσοι υπηρέτησαν πιστά και επ' αμοιβή το καθεστώς που καταλήστευσε την πόλη, διατηρώντας επί έτη ακριβοπληρωμένες θέσεις γραφείων Τύπου, αλλά και πολεμώντας συνειδητά κάθε προσπάθεια για την τιμώρηση των υπαιτίων, να αμφισβητούν τη διαφάνεια των επιλογών μου».

Κλείσιμο
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Θα συνιστούσα επίσης στα ίδια υποκείμενα να αναλογιστούν, αν μπορούν να βρουν αποθέματα αξιοπρέπειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όταν αναφέρονται σε ψυχές ανήλικων παιδιών».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης