Μπακογιάννης: Στη Στερεά Ελλάδα δημιουργούμε τις επενδύσεις, δεν τις περιμένουμε

bako-thumb-large-thumb-large

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αποτύπωσε τις προτεραιότητες της περιφέρειας για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας

«Δεν περιμένουμε τις επενδύσεις, τις δημιουργούμε» ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στη Λαμία, όπου αποτύπωσε τις προτεραιότητες της περιφέρειας για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Μπακογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύνολο των παρεμβάσεων που είναι σε εξέλιξη και έχουν σαν βασικό στόχο τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόσκληση που αφορά τους αστικούς δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχέδια με αντικείμενο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Αυτά τα σχέδια θα εγκριθούν για να χρηματοδοτηθούν από την περιφέρεια με 25 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στους στόχους που έχουν τεθεί από την περιφέρεια είναι η αποκατάσταση του οικονομικού ιστού των πόλεων, η κοινωνική και περιβαλλοντική ενίσχυσή τους, η αποκατάσταση περιοχών συγκέντρωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, η αναζωογόνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η σύνδεση της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα στο αστικό περιβάλλον και η ανάπτυξη των δομών κοινωνικής οικονομίας και στέγασης, αλλά με ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε και για τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες σχετικά με την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση του Ασωπού, η οποία συνάντησε τη θετική ανταπόκριση της ευρωπαΐκής επιτροπής. Σημειώνεται, ότι ήδη έχει εκδοθεί πρόσκληση από την 31η Μαΐου με προϋπολογισμό 223 εκατ. ευρώ για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον Ασωπό, ενώ ακολουθούν και άλλες προσκλήσεις, οι οποίες εντάσσονται μέσα στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη Στερεά Ελλάδα.

«Δείχνουμε έναν διαφορετικό δρόμο σε αυτό που ονομάζουμε επένδυση στην Ελλάδα. Με δικά μας χρήματα, με δικά μας εργαλεία και κυρίως με τους ανθρώπους της Στερεάς Ελλάδας, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ενισχύουμε τις δυνάμεις που έχουμε και δημιουργούμε ανάπτυξη από μέσα προς τα έξω και όχι το αντίστροφο, όπως άλλοι περιμένουν να γίνει. Από αυτά τα τρία σχέδια στρατηγικής, ανακύπτει ένα σύνθημα που έχει γίνει οδηγός μας. Δεν περιμένουμε, προχωράμε» σημείωσε ο περιφερειάρχης. Όπως τόνισε, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρησιμοποιεί πλήρως τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις ως καινοτόμα εργαλεία που επικεντρώνονται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τις συνέργειες έργων και δράσεων με στόχο και τη μόχλευση ιδιωτικών πόρων και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το crowd funding, τους μεγάλους χορηγούς και τους δωρητές, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις κ.λπ., μέσω των οποίων η Περιφέρεια έχει καταφέρει, με δεδομένη την υποχρηματοδότησή της, να αντλεί τους πενταπλάσιους πόρους για κάθε ευρώ που διαθέτει.

«Κάναμε πράξη το ένα προς πέντε» επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης, διευκρινίζοντας ότι για τα 51.900.000 ευρώ του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, η Περιφέρεια μοχλεύει πόρους ύψους 250.400.000 ευρώ. «Δεν είναι τυχαίο, ότι στην επόμενη περίοδο (2021-2027) των ευρωπαϊκών ερογραμμάτων το 50% των παρεμβάσεων και χρηματοδοτήσεων θα περνά μέσα από ολοκληρωμένα σχέδια, όπως τα τρία αυτά που βάζουμε σε εφαρμογή και φτάνουν ήδη στο 25% του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ONNEΔITHΣ

Kωστάκης Μπακογιάννης... ο επόμενος άφθαρτος και αμόλυντος πρωθυπουργός μας αν αποτύχει ο αμόλυντος και άφθαρτος Κούλης μας!

Θεριστής

Χαχαχαχαχαχααααα

Φριφρίκος

Δύσμοιρε λαέ, ξαναψήφισε τον άεργο κανακάρη της Εθνικής Οικογένειας.

Πάνος

Πιάνετε τώρα το υπονοούμενο για τη σκοπιμότητα της ψήφου της μαμάς Ντορας, καθώς και γιατι έγιναν δηλώσεις της για το σκοπιανό?

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

@19:24: Πες τα... 80 χρόνια το Μητσοτακέικο το θρέφει ο Ελληνικός λαός! Και τους Παπανδρέηδες και τους Καραμάν-αλήδες, εννοείτε!

Φάνης

Όπα, ξαναγεννήθηκε ο Κένεντυ απο Μητσοτακαίικα γονίδιά. Ο Κένεντυ δημιούργησε εκ του μηδενος το θαύμα για να πατήσουν οι αμερικανοί στο φεγγάρι, ο δε εγγονός Μητσοτάκη ξεκινάει τη διαδικασία αναγέννησης της Ελλάδας κάνοντας αρχή απο την περιφέρεια του.

Κομμουνιστής

Σύντροφε Μπακογιάννη χαιρετίσματα από τον Καπετάν Ερμή!

O Kούλης τιμά και σέβεται τους αγώνες της αριστεράς

Kι ο Kωστάκης τιμά τον καπετάν Ερμή του ΕΑΜ ΕΛΑΣ!

Ευαγγελία

Τι όμορφο παιδί ο Κωστής!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4483784

Η επιδείνωση του καιρού προβλέπεται να ξεκινήσει από σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους

OPKE

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το όχημα στη νέα εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας και κατά την έρευνα που έκαναν βρήκαν 9,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα κινητά που κατασχέθηκαν και εξετάζεται αν προέρχονται από κλοπές, καθώς και 2.405 ευρώ που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους

Hrwini-Larisa

Κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής έρευνας στην οποία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευμένος σκύλος, στο σπίτι των δυο αδελφών ηλικίας 36 και 37 χρόνων βρέθηκαν ηρωίνη σε μορφή «βράχου» βάρους 26 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 19,3 γραμμαρίων και 72,5 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή

21_2776_kt_52961409848733

Με ανοικτή επιστολή τους ζητούν από τους αρμοδίους, τις πανεπιστημιακές αρχές και την πολιτεία, να μην κρύβονται πίσω από γενικόλογες προτροπές, ευχολόγια και στατιστικές, και να λάβουν επιτέλους αποτελεσματικά μέτρα

6
tzoker0

Στα εννέα εκατομμύρια εκτοξεύονται τα διανεμόμενα κέρδη για την επόμενη κλήρωση! - Δείτε τους αριθμούς που κληρώθηκαν

6