«Επίθεση» από τον Καλφαγιάννη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει η Μαίρη Πολλάλη

pollali

Σε ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος μιλά για έφοδο του συνδικαλιστή της ΕΡΤ στο πλατώ της εκπομπής «Πρώτη Είδηση» και για προσωπική επίθεση σε βάρος της

Την ενέργεια του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη να εισβάλει στο πλατό της εκπομπής
«Πρώτη Γραμμή», την οποία παρουσιάζει η Μαίρη Πολλάλη με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, καταγγέλλει μέσα από ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook η δημοσιογράφος.

Όπως έγραψε στη μακροσκελή ανάρτηση περιγράφοντας γλαφυρά τα όσα συνέβησαν:
Στην έναρξη της εκπομπής της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση», σήμερα 11-06-2018, αναφερθήκαμε στην μαύρη επέτειο από το «μαύρο» που έπεσε στη δημόσια τηλεόραση το καλοκαίρι του 2013 και στον πραγματικό, ανιδιοτελή αγώνα των συναδέλφων δημοσιογράφων, εργαζόμενων της ΕΡΤ, για την εργασία τους και τη διασφάλιση της ίδιας της Δημοκρατίας. Το προσωπικό μου σχόλιο ήταν ότι «ήταν μαύρο στη Δημοκρατία» και γι’αυτό μας αφορά όλους και έχουμε υποχρέωση να τιμούμε τους πραγματικούς αγώνες, από αληθινούς εργαζόμενους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης και της έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από την «ιερή» συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Αυτό για του λόγου το αληθές και το εν λόγω απόσμασμα μπορεί να δει οποιοσδήποτε το θελήσει στο βίντεο της εκπομπής.

Στο διάλειμμα της σημερινής εκπομπής και πριν προλάβει καλά καλά να πέσει το σήμα των διαφημίσεων, εισέβαλε στο στούντιο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και μπροστά στην καλεσμένη νομικό Χριστίνα Χαλιλοπούλου, καθώς και στους καλεσμένους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βούλα Κεχαγιά, αλλά και ενώπιον των τεχνικών και δημοσιογράφων της «Πρώτης Είδησης», απαίτησε να μάθει γιατί δεν αναφερόμαστε «ολη την ημέρα» από την εκπομπή στο «μαύρο» της ΕΡΤ, γιατί «έκοψα» -οπως είπε- συναδελφο όταν μιλούσε για το «μαύρο», κατηγορώντας με προσωπικά για «εμπάθεια» και μάλιστα «πολύ μεγάλη εμπάθεια», φωνάζοντας και απειλώντας με φράσεις, όπως «ποια είσαι εσύ που θα κάνεις αυτό που θέλεις εδώ μέσα» (σ.σ. ολοι γνωρίζουν οτι τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν συγκεκριμένους χρόνους στην κάθε ενότητα, τους οποίους οι παρουσιαστές καλούνται να διαχειριστούν). Η απάντησή μου ήταν ότι με αυτό το θέμα ανοίξαμε την σημερινή εκπομπή και τον χαρακτηρισμό «εμπαθής» εναντίον της ΕΡΤ, που μού απέδωσε, τον παρακαλώ να τον πάρει πίσω. «Σε γράφω στα μαύρα μου κατάστοιχα, δεν παιρνω τιποτα πίσω», «πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα», «ετοιμάζω χαρτιά για σένα», ήταν οι απαντήσεις που έλαβα από τον κ. Καλφαγιάννη, εν μέσω απειλών και φωνών, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των συναδέλφων μου. Αρνείτο, μάλιστα, να αποχωρήσει από το πλατώ της εκπομπής και ενώ ήμασταν λίγα δευτερόλεπτα πριν από το να βγούμε και πάλι στον «αέρα», συνέχιζε να μου απευθύνεται προσωπικά με χαρακτηρισμούς, κάνοντας υποδείξεις για το περιεχόμενο της εκπομπής, σε σχέση με το πώς και πόσο θα πρέπει να αναφερθώ στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δεν ξέρω αν ο κ. Καλφαγιάννης εκφράζει το σύνολο των συναδέλφων μου στην ΕΡΤ, αν εκφράζει τους αληθινούς αγωνιστές δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, ενάντια στην ανατροπή της φασιστικής και αντιδημοκρατικής απόφασης να κλείσει τον Ιούνη του 2013 η φωνή του πλουραλισμού και της δημοκρατίας και να μείνουν στο δρόμο εκατοντάδες συνάδελφοί μου.

Δεν ξέρω αν έχει, και από πού λαμβάνει, το δικαίωμα να εισβάλει στο πλατώ μιας εκπομπής και να ασκεί εκφοβισμό στο χώρο εργασίας τον δικό μου και των συναδέλφων μου.

Δεν ξέρω αν είναι «κράτος», όπως ακουγα να λένε γύρω μου μετά το εν λόγω περιστατικό, αλλά εγώ αρνούμαι να υπακούσω σε αυτό το «κράτος». Το Κράτος είναι ένα, έχει νόμους, κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις και σε αυτά «συμμορφώνομαι». Το γλείψιμο και το να κλείνω το στόμα σε απειλές δεν είναι στα προσόντα μου… Γνωρίζω ότι και οι συνάδελφοί μου που τιμούν τη δημοσιογραφία και την αξιοπρέπειά τους, δεν υπακούν σε υποδείξεις και σε απειλές τύπου «θα δεις εσύ πού θα πας», όπως αυτό (επί λέξη) που άκουσα σήμερα.

Η ΕΡΤ όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Και κανένας δεν νομιμοποιείται να απειλεί και να εκφοβίζει δημοσιογράφους. Προσωπικά λογοδοτώ με τη επαγγελματική μου στάση, τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τις αξίες μου, στους πολίτες που μας τιμούν με την επιλογή τους. Δεν υπακούω σε κανένα «συστηματάκι» που εξυπηρετεί προσωπικους ή άλλους σκοπούς. Στην παράσταση εντυπώσεων, που στη συνέχεια γίνεται «κλίμα» και μεταφέρεται σε διαδρόμους με στόχο να σπιλώσει την επαγγελματική αξιοπρέπεια, δεν πληρώνω εισιτήριο.

Έχω υποστηρίξει και θα συνεχίσω να υποστηρίζω, όσο «μπούλινγκ» κι αν δεχθώ, τον αγώνα των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΤ για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της πολυφωνίας, που όλοι οι συνάδελφοί μου, από κάθε πόστο της δημόσιας τηλεόρασης, υπηρετούν χωρίς να διεκδικούν το στέμμα της επανάστασης. Το έχω ξαναπεί, και δεν θα βρεθεί ΕΝΑΣ να με διαψεύσει, ότι το τηλέφωνό μου δεν έχει χτυπήσει ΠΟΤΕ από κανένα πρόσωπο της Διοίκησης της ΕΡΤ, από κανένα πολιτικό κόμμα, απο κανέναν «παράγοντα» για να μου δώσει «γραμμή» για το πώς θα τοποθετούμαι απέναντι στους τηλεθεατές. Επίσης, δεν μού έχει εκφραστεί οποιοδήποτε παράπονο για τη δημοσιογραφική μου επάρκεια, για την αντικειμενικότητα και τη δικαιοσύνη με την οποία διαχειρίζομαι την επικαιρότητα από τη θέση τιμής την οποία που πρότεινε η ΕΡΤ, όταν μού ανέθεσε την συμπαρουσίαση της εκπομπής «Πρώτη Είδηση», μαζί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η συνεργασία μου με το ΣΥΝΟΛΟ των συνεργατών της εκπομπής, αλλά και με όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ, όσο διάστημα εργάζομαι εκεί, ήταν και είναι ΑΨΟΓΗ, με απόλυτο σεβασμό, συναδελφικότητα, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη του καθημερινού ρεπορτάζ από το πεζοδρόμιο και από θέσεις ευθύνης. Επίσης, για όσους δεν γνωρίζουν, τον οδηγό των εκπομπών τον βγάζουν οι αρχισυντάκτες, με τη συνεργασία όλων των συνεργατών μιας εκπομπής, και καμία παρέμβαση στη θεματολογία δεν έχει υποπέσει στην αντιληψή μου από κανέναν εκπρόσωπο της διοίκησης. Αυτά για να αποδίδονται τα δίκαια.

Προφανώς και δεν είμαι υπάλληλος κανενός που έχει μάθει να τρομοκρατεί.

Προφανώς, επίσης, και δεν περιμένω στήριξη ενάντια στο «κράτος» εκείνων που με το έτσι θέλω μπουκάρουν στο χώρο εργασίας οποιουδήποτε για να κάνουν υποδείξεις, να απειλούν και να δημιουργούν εντυπώσεις. Σήμερα μπορεί να είμαι εγώ, χθες ίσως ήταν κάποιος άλλος και αύριο ενδεχομένως να είναι ένας ακόμη, αν ανεχεται ο καθένας μας τέτοιες συμπεριφορές.

Υ.Γ. Το τηλεοπτικό μας ραντεβού είναι αύριο, στις 5:55 το πρωί, από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, όλου του ελληνισμού, των ανθρώπων που δεν έχουν κομματικά γυαλιά, εκείνων που σέβονται τη δημοκρατία, την πολυφωνία, την ενημέρωση, όλα όσα με ακεραιότητα υπηρετεί η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της.

πολλαλη11

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Marianna

To άνδρο της αριστερής παπάτζας που όταν έκλεισε πήγαν και καποιοι καλλιτεχνες διανοούμενοι να δεί και ο κοσμος που στήθηκαν καριέρες, γιατί και εκεί σκάρτοι είμαστε Η χωρά θέλει ΕΝΑ κανάλι με 100 υπαλλήλους και πολλοί είναι. Τέρμα η κοροϊδία, τέρμα η βλακεία. Η xώρα ψόφησε

nik o

Εσύ πιθανόν και να θέλεις να τα πεις καλά,αν και πολύ αμφιβάλλω,αλλά δεν έχεις καταλάβει ότι τούτο δω το πράγμα είναι ο ινστρούχτορα ς των μπολσεβίκων που μας κάθησαν στο σβέρκο.Τι καλά νάχε κλείσει δια παντός τούτο το ανοσιούργημα και να γιορτάζαμε σήμερα τα 5 χρόνια του ταπώματος.

Κατόπιν εορτής

Κάθε φορά που βγαίνει η φήμη για εκλογές τότε θυμούνται ότι δεν ανέχονται παρεμβάσεις στη δουλειά τους.. Το γνωστό ρητό με τους ποντικούς και το καράβι…

PERIKLIS

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ??????????? Α ΠΑ ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

@ καραμίξα

Γεια σου καραμίξα νούμερο. Σε λίγο σπίτι σου στο ΓΙΔΑ και εσύ. ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 10 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ.

ΙΟΥ ΙΟΥ ΙΟΥ ΙΟΥ....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΝΙΟΝ ....ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ" ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ.

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, Μ@Λ@Κ@ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ!

Κοψοχέρης

Πέφτω απ' τα σύννεφα! Στην αντικειμενική ΕΡΤ συμβαίνουν όλα αυτά? Να τους δώσουμε επίδομα "μαύρου της ΕΡΤ" γιατί συγχύζονται.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΤΡΟΜΠΟΝΗΣ

Κοίτα να δεις που δίνει εντολές το απωλίθωμα που είχε κατηγορηθεί μαζί με το σόι του για αρπαχτές. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ, ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΤΗ Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ. Η ΚΑΘΕΤΗ ΣΕ 10 ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΑΣΑΡΙΚΗ ΜΕ 5 ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ LOOPA.

Η ΥΕΝΕΔ ΠΟΛΥ LIGHT ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ερτ

ΚΑΛΦΑΤΡΟΜΠΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΘΗΣΕ ΡΕ ΕΡΕΙΠΙΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ? ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ.... ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΟΕΡΤ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.

Μανος

Πλήρωνε κωροιδο ελληνα το κάθε κοπρόσκυλο κομματοσκυλο. ,βρε καλά μας κάνουν αφού κοιμόμαστε όρθιοι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sillalitirio-neo

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στο κέντρο, λόγω των συγκεντρώσεων κατά τη Συμφωνίας των Πρεσπών - Επί ποδός πάνω από 1.500 αστυνομικοί, υπό τον φόβο επεισοδίων

prespes-1

Η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρού για τον δήμο Πρεσπών λήγει στο τέλος Ιανουαρίου και η δημοτική αρχή σκέφτηκε το δέλεαρ αυτό προκειμένου να στηρίξει όποιον αποφασίσει να καταθέσει αίτηση

themos_are

Το παιδί από την Κυψέλη που εξελίχθηκε σε ένα δημοσιογράφο με κείμενο που «τσάκιζε» κόκκαλα και η πορεία προς την κορυφή - Η μεταγραφή από την «Εξπρές» στην «Καθημερινή», η «Ελευθεροτυπία», η τηλεόραση, το «Πρώτο Θέμα», οι μεγάλες μάχες και η διαδρομή μέχρι το άδικο τέλος