Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία συμπλήρωσε 60 χρόνια προσφοράς και το γιορτάζει!

antikarkiniki

Εκδήλωση με μηνύματα και συναισθήματα για να εορτάσουν τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της – Θα βραβευτούν άνθρωποι που έχουν διακριθεί στον αντικαρκινικό αγώνα

Ήταν 1956, όταν ο αείμνηστος γυναικολόγος Γεώργιος Παπανικολάου, πρότεινε στον χειρουργό Γεώργιο Κατσαφάδο που τον είχε επισκεφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, να ιδρυθεί και στην Ελλάδα Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ). Η πρόταση πήρε σάρκα και οστά, με την καθοδήγηση και του μεγάλου ερευνητή, έπειτα από δύο χρόνια: η εταιρία ιδρύθηκε το 1958 με πρωτεργάτες τους κκ. Γεώργιο Κατσαφάδο και Αλέξανδρο Τζατζόπουλο και άλλους 53 καταξιωμένους και κοινωνικά ευαίσθητους επιστήμονες.

Στόχος της η καταπολέμηση του καρκίνου στη χώρα μας με βάση τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις και την εθελοντική προσφορά – στόχο που τον υπηρετεί έκτοτε αδιαλείπτως με συνέπεια και προσήλωση, με τη συνδρομή δεκάδων χιλιάδων εθελοντών σε 115 παραρτήματα σε όλη τη χώρα, και πλέον με επικεφαλής τον χειρουργό του «Αγίου Σάββα» και διευθυντή της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του αντικαρκινικού νοσοκομείου, κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου. Οι δραστηριότητες της Εταιρείας καλύπτουν τους περισσότερους τομείς της αντικαρκινικής πολιτικής: έγκυρη και συστηματική ενημέρωση του πληθυσμού και των λειτουργών υγείας, στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, προγράμματα προαγωγής υγείας, παρεμβάσεις έγκαιρης διάγνωσης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη καθώς και μεταθεραπευτική φροντίδα σε ασθενείς και φροντιστές.

Η συμπλήρωση των 60 χρόνων «ζωής» και προσφοράς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας θα γιορταστεί με μία εκδήλωση γεμάτη μηνύματα και συναισθήματα, απολύτως ενδεικτική του τεράστιου αντικαρκινικού αγώνα της εταιρίας όλες αυτές τις δεκαετίες.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, και ώρα 19.45, στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ (Βουκουρεστίου 3, Αθήνα). Θα βραβευθούν άνθρωποι που έχουν διακριθεί στον αντικαρκινικό αγώνα και θα παρουσιαστεί το βιωματικό θεατρικό έργο «Παρ’ όλα αυτά», με πρωταγωνίστριες γυναίκες που πάλεψαν τον καρκίνο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δρ Ελένη

Αν δεν πιέσουν να απολυθούν οριστικά από τα 100 νοσοκομεία του ΕΣΥ οι εκατοντάδες επίορκοι γιατροί που πουλούσαν αντικαρκινικά σκευάσματα στο Εξωτερικό, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στους Έλληνες καρκινοπαθείς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kolonaki_main01

Η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία - Επί τόπου έσπευσαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και η Πυροσβεστική - Διαπιστώθηκε ότι ο χαρτοφύλακας περιείχε έγγραφα

1
xionia_main01

Με βροχές καταφθάνει το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική - Χιονόστρωση προβλέπεται για την Θεσσαλονίκη - Ποιες περιοχές θα πληγούν από έντονες χιονοπτώσεις - Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας - Έως 10 Μποφόρ οι άνεμοι - Γιατί η Ωκεανίδα «ξεγέλασε»  τους επιστήμονες - Δείτε χάρτες