Γερασμένος ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα

lewforeia

Τη στιγμή που οι περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις αντικαθιστούν τα παλαιά τους λεωφορεία, στην Αθήνα τα περισσότερα λεωφορεία είναι παλιά – Κίνδυνος για την οδική ασφάλεια και την αύξηση της θνησιμότητας

Μόλις 120 τελευταίας τεχνολογίας λεωφορεία φυσικού αερίου και 104 νέα πετρελαιοκίνητα διαθέτει η Αθήνα από τα συνολικά 2.021 λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών και των σχολικών λεωφορείων.

Μέσος όρος ζωής είναι τα 27 χρόνια. Ως εκ τούτου, διαθέτουν παλαιότερη τεχνολογία, με ό,τι συνεπάγεται για τους κινδύνους στην οδική ασφάλεια και την αύξηση της θνησιμότητας.


Την ώρα που οι περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις αντικαθιστούν τα παλαιά τους λεωφορεία με καινούρια που χρησιμοποιούν είτε αντιρρυπαντική τεχνολογία είτε εναλλακτικά καύσιμα που παράγουν μηδενικούς ρύπους, η Αθήνα δέχεται μεγάλη επιβάρυνση από το στόλο των δικών της λεωφορείων.

Όσα απ' αυτά φέρουν τεχνολογία Euro Ι (1994) εκπέμπουν 8 γραμμάρια NOX ανά χιλιόμετρο, τα Euro II (1997) εκπέμπουν 7 γραμμάρια ΝΟΧ ανά χιλιόμετρο. Επίσης, όσα χρησιμοποιούν τεχνολογία Εuro ΙΙΙ (2002) εκπέμπουν 5 γραμμάρια ΝΟΧ ανά χιλιόμετρο, όσα χρησιμοποιούν τεχνολογία Euro IV(2007) εκπέμπουν 3,5 γραμμάρια ΝΟΧ το χιλιόμετρο. Παράλληλα, όσα χρησιμοποιούν το Euro V (2010) εκπέμπουν 2 γραμμάρια ΝΟΧ ανά χιλιόμετρο, ενώ τα τελευταίου τύπου λεωφορεία (Euro VI-2014) εκπέμπουν μόλις 0,4 γραμμάρια.


Πριν λίγα χρόνια, ορισμένα αστικά λεωφορεία ξεκίνησαν μεν τη χρήση φυσικού αερίου, ωστόσο αυτό έγινε σε μικρότερο βαθμό σε σχέσει με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Παρά την προσπάθεια σήμερα η Αθήνα παρέμεινε μια ρυπαρή κυκλοφοριακά πόλη, καθώς το 50% του στόλου (όλων των καυσίμων) είναι παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Kriti-narkwtika

Ο 63χρονος μεγαλέμπορος ναρκωτικών εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη - Από τότε, όμως, έχει συντονίσει μέσα από τη φυλακή μια σειρά από μεταφορές ποσοτήτων ηρωίνης στις πόλεις του νησιού, χρησιμοποιώντας δεκάδες «βαποράκια» και διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς!

kypros-aksiomatikos_main01

Πρόκειται για την Arian Palanas Lozano 28 ετών από τις Φιλιππίνες - Σε εξέλιξη η  έρευνα για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα της από τον λοχαγό - Σοκάρει η ομολογία του: Την είχε τυλίξει με σεντόνι και είχε βάλει και πέτρες πριν τη πετάξει στο φράγμα

8
moria_metanastes_lesvos

Τέσσερις ανήλικοι δράστες τραυμάτισαν δύο νεαρούς με μαχαίρια και ξύλινα ρόπαλα μέσα στον χώρο φιλοξενίας, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί - Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Μυτιλήνης και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία του νησιού

6
dei_kalodia

Η γυναίκα φέρεται να έκλεβε ρεύμα από τον Αύγουστο του 2012 ως τον Ιούλιο του 2017 που εντοπίστηκε - Ως τότε, είχε καταναλώσει 45.100 κιλοβατώρες αξίας 7.200 ευρώ - Ο άνδρας έκλεβε ρεύμα από τον Φεβρουάριο του 2013 ως και το Νοέμβριο του 2017 και είχε καταναλώσει συνολικά 15.800 κιλοβατώρες αξίας 2.700 ευρώ - Τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή

2