Με Ρένα Δούρου τα εγκαίνια της έκθεσης για την κάνναβη «Balkannabis Expo 2018»

Με Ρένα Δούρου τα εγκαίνια της έκθεσης για την κάνναβη «Balkannabis Expo 2018»

Οι διοργανωτές θεωρούν πως θα σημειωθεί ρεκόρ επισκέψεων

rds
Η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κάνναβης «BALKANNABIS EXPO 2018» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις πόρτες της σήμερα στις 11 το πρωί στο Γκάζι.

Επιχειρηματίες, επιστήμονες, τουρίστες από όλο τον κόσμο αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν την παραγωγή και καλλιέργειά της ως… εργαλείο ανάπτυξης που θα φέρει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ θα δώσουν το παρών στην έκθεση που γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.  

Τις εργασίες θα ανοίξουν, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα ∆ούρου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης που συμμετείχε και στο σποτ της κυβέρνησης για την αποποινικοποίηση της ιατρικής κάνναβης ενώ θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Αθηναίων. 

«Η κάνναβη αποτέλεσε στο παρελθόν βασική καλλιέργεια και εξαγώγιμο προϊόν. Ο Τζέφερσον έλεγε ότι οι ίνες της κάνναβης είναι πηγή πλούτου της χώρας. Η καλλιέργεια όμως δαιμονοποιήθηκε.

Μπορεί όμως να αποτελέσει προϊόν μιας νέας επιχειρηματικότητας. Εκούσια η ακούσια οδοί συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια στέλνουμε ένα μήνυμα για το νέο οικονομικό μοντέλο και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή θεραπεία κι αισθάνομαι περήφανη που είμαι εδώ μαζί σας», δήλωσε η Ρένα Δούρου.

Η προσέλευση του κόσμου ήδη είναι πολύ μεγάλη και οι διοργανωτές θεωρούν πως θα σημειωθεί ρεκόρ επισκέψεων. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα και τεχνολογίες που αναπτύσσονται δυναμικά γύρω από την ιατρική και βιομηχανική χρήση του φυτού. Υγεία, διατροφή, σπόροι, καλλιεργητικός εξοπλισμός, ένδυση, βιομηχανικές και αγροτικές εφαρμογές θα έχουν την τιμητική τους ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο masterclass για τους επαγγελματίες υγείας. 

Επίσης, θα γίνουν συζητήσεις µε 35 κορυφαίους ομιλητές διεθνούς κύρους από 17 διαφορετικές χώρες ενώ θα υπάρχει πλούσιο εικαστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπως: έκθεση µε Πόστερ Κάνναβης από 51 καλλιτέχνες και 26 χώρες, έκθεση µε Σκίτσα Κάνναβης, circo performance από το Circo Cachivache, ζογκλέρ, installations.


canna
canna01
canna02
canna03
Κλείσιμο



IMG 4560


IMG 4561


Μεγάλη προσέλευση στην εμπορική έκθεση κάνναβης «Balkannabis Expo 2018»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης