Ο Κουρουμπλής «κατήργησε» το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για χάρη των Μινωϊκών

minoan

«Πρώτη στα 20 και πλέον χρόνια που βρισκόμαστε στη ναυτιλία βλέπουμε να συμβαίνει υπουργός να προκαταλαμβάνει απόφαση του ΣΑΣ. Πόσο μάλλον που το αίτημα είναι εκπρόθεσμο», ήταν η πρώτη αντίδραση

Αποσβολωμένη έχει μείνει η «πιάτσα» της ακτοπλοίας με την ενέργεια του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή να προκαταλάβει απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και να ανακοινώσει μέσω δήλωσής του σε ΜΜΕ ότι, στην ουσία, θα δοθεί, εκπροθέσμως, άδεια δρομολόγησης στο «ΜYCONOS Palace» των Μινωικών Γραμμών του Ομίλου Γκριμάλντι για τη γραμμή Πειραιάς - Χανιά. Με τον υπουργό συνηγόρησε ο γγ του ΥΝΑ, Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συμβουλίου.

Στην πράξη ο υπουργός καταργεί το ΣΑΣ και σε αυτό συμπορεύεται και ο γενικός γραμματέας.

«Πρώτη στα 20 και πλέον χρόνια που βρισκόμαστε στη ναυτιλία βλέπουμε να συμβαίνει υπουργός να προκαταλαμβάνει απόφαση του ΣΑΣ. Πόσο μάλλον που το αίτημα είναι εκπρόθεσμο» και προσέθεσαν:

«Ο υπουργός θα μπορούσε να δρομολόγιο εκπρόθεσμο εφόσον υπήρχε ανάγκη κάλυψης εκτάκτων δρομολογιακών αναγκών στη γραμμή. Όμως δεν υπάρχουν έκτακτες δρομολογιακές ανάγκες. Όποιος θέλει μπορεί να δρομολογήσει πλοίο εάν υποβάλλει την αίτηση εμπρόθεσμα και για δρομολόγια χρονικής διάρκειας ενός 12 μήνου».

Έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα με αναφορές ότι ο ΥΝΑ εξεδήλωσε πρόθεση. Όμως οι δηλώσεις του σε οικονομική εφημερίδα την περασμένη Τρίτη με τίτλο «Σπάει το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά» δεν αφήνουν περιθώρια «Με την δρομολόγηση του νέου πλοίου σπάει το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς- Χανιά» φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να δήλωσε.

Επίσης στις δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα ο γγ του ΥΝΑ, Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι το υπουργείο εξασφάλισε την ύψωση ελληνικής σημαίας αντί της ιταλικής που είχε υψώσει αρχικά το πλοίο και αυξημένη σύνθεση. Δήλωση η οποία δίνει σε όλους να καταλάβουν ότι η συμφωνία έχει ήδη κλείσει μετά από διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Κυβέρνηση δοσιλόγων

Τα μεγαλύτερα πουτ.. των ξένων, συριζανελίτες. Απίστευτα λαμόγια.

Σωκράτης

Κύριοι, Καλό είναι να έχει και δεύτερο καράβι στην διαδρομή ΧΑΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, άσχετο ποιά εταιρεία είναι. Οταν είχε ξανά το ίδιο δρομολόγιο πριν χρόνια οι Χανιώτες δεν το προτιμάγανε επειδή, ακούστε τρέλλα, δεν ήταν Κρητικής εταιρείας (ΑΝΕΚ) και ότι επειδή οι Ηρακλιώτες που είχαν την πλειοψηφία δεν πολέμησαν τους Γερμανούς με ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ παλληκαριά. Οταν το άκουσα πήγα αμέσως στον ψυχίατρο. Απίστευτα πράγματα.

ΝΕΑΡΧΟΣ

Ντροπή στον περιπλανώμενο άχρηστο Κουρουπλή και τον ανίκανο ψευτοεπαναστάτη Γενικό του που υπηρετούν τα συμφέροντα των Ιταλών με τί αντίτιμο άραγε

Κωστας

Επιτέλους να ξεβρωμίσουμε από την Ανεκ.

Ρούφα το αβγό σου!

Ζουμπερίτη, μόνο που η Μινωικη είναι πλέον ιταλική, οι σουμπερίτες δεν κατέχουν ούτε 4% πια, χαχαα, [...] [...]!!!

!!!@@@

αυτα τα περι σουμπεριτες ασχετε και οχι οπως το γραφεις αλλου.. στα χανια δεν ειχατε απο δαυτους η εισαστε ολοι καπετανεοι?ασε ρε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

petrailea3

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360ο Ενέργειες» που υλοποιεί για τη Νέα Γενιά και την ποιοτική εκπαίδευση, αναλαμβάνει τη γενικότερη υποστήριξη του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering» (Βιομηχανικά συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.