Φρίκη στη Λέρο: Από το 2017 εισαγγελέας και Χαμόγελο του Παιδιού γνώριζαν για την κακοποίηση και τους βιασμούς...

leros_kakopoihsh_arthro

..ωστόσο δεν έκαναν τίποτα για τα δύο ανήλικα που βιάζονταν από τους γονείς τους - Το 13χρονο κορίτσι και ο 8χρονος αδελφός της είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική εντολή όμως το μαρτύριό τους συνεχίστηκε - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν τον Γολγοθά των παιδιών - Συγγενής της οικογένειας ζήτησε βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» όμως δεν άλλαξε τίποτα

Τα μάτια και τ' αυτιά μπροστά στην αδιανόητη κακοποίηση των παιδιών στη Λέρο έκλεισαν οι πάντες: Εισαγγελείς και κοινωνικές υπηρεσίες που είχαν ενημερωθεί, ακόμη και το Χαμόγελο του Παιδιού, που σε ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι είναι αναρμόδιο για τις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Όπως αποκαλύπτεται από ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η οργάνωση, υπήρξαν φωνές από Λέρο που σήκωσαν το τηλέφωνο και μίλησαν για την κόλαση επί γης που ζούσαν τα παιδιά στα χέρια των ανθρώπων που τα γέννησαν, ήδη από τον περασμένο Μάιο: Τότε έγινε η πρώτη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, ακολούθησε δεύτερη πέρσι τον Ιούλιο- τότε, μάλιστα, τα δύο παιδιά νοσηλεύονταν με εισαγγελική εντολή, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενδεχομένως και αυτή τη φορά τα παιδιά να έμεναν αβοήθητα, παρότι το κορίτσι εισήχθη στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία. Το πέπλο της σιωπής, αλλά κυρίως, της αδιαφορίας, φαίνεται ότι έσπασε ο υπαστυνόμος στη Λέρο που ανέλαβε την υπόθεση και είναι η δική του επιμονή που οδήγησε αφενός στην αποκάλυψη της φρικτής πραγματικότητας και αφετέρου τους γονείς- βιαστές και δυνάστες στη Δικαισύνη.

Στη λογική του Πόντιου Πιλάτου, όπως αποδεικνύεται σήμερα, τα παιδιά δεν είχαν καμία βοήθεια και το μαρτύριο παρατάθηκε. Το χρονικό των όσων συνέβησαν -αλλά και εκείνων που δεν έγιναν, αποτυπώνεται στην ανακοίνωση του εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού. Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η 14χρονη σήμερα κόρη της οικογένειας, είχε φιλοξενηθεί σε κάποιο από τα σπίτια του οργανισμού. Αφού σημειώνεται ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, το Χαμόγελο αναφέρει, αυτολεξί:

-Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.-Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.


Αφού αποκαλύπτει, λοιπόν, ότι το περιβάλλον των άγρια κακοποιημένων παιδιών είχε μιλήσει και είχε ζητήσει για λογαριασμό τους βοήθεια, χωρίς, ωστόσο, να την λάβουν, το Χαμόγελο ενημερώνει ότι «αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση προς τους πολίτες να σπάσουν τη σιωπή τους, ακόμη κι αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει. Ωστόσο, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να σωθεί ένα παιδί. Αυτό που πρέπει να αποσαφηνισθεί τώρα είναι γιατί, αν και όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν, εντούτοις τα παιδιά δεν προστατεύθηκαν και επιπλέον θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιοι κώφευσαν και έχουν ευθύνες για την παράταση του μαρτυρίου των παιδιών.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τα ανήλικα παιδιά που κακοποιούνταν βάναυσα από τους γονείς τους στη Λέρο
unnamed__1_

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο ενημερώνει ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 14χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάσουν τη σιωπή τους ακόμα κι αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει:  


Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» .

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111»

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Νανσυ

Μα γιατι τα βάζετε με το χαμογελο?ειχε ενημερωσει τον αρμοδιο εισαγγελεα δεν μπορουσε ουτε εχει την αρμοδιοτητα Να επέμβει παραπανω

Μπραβο συνειδηση

Καλα ρε παιδια, αυτο το κοινο μυστικο, που το ξερανε ολοι, γιατι δεν το κατειγγηλε ενας Λεριος πολιτης;;;;;;;;; Τρεχουμε να ριξουμε την ευθυνη αλλου, ως γνησιοι Ελληνες κι εμεις ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ γι αυτο; Ενας δεν ειχε τα αρ..ίδια να σωσει αυτα τα παιδια;

Για να καταλαβω&

Εάν γνωρίζουμε κάποια περίπτωση κακοποίησης, καλούμε τον 5ψηφιο αριθμό του χαμόγελου, για να καλέσει αυτό με τη σειρά του τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κ γιατί δεν έχουν οι κοινωνικές υπηρεσίες ένα δικό τους τηλ αριθμό για να καταγγειλουμε;;; πάντως πρέπει να διερευνηθεί το θεμα κ να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος που κωλλυσιςργησε;

Anna

Μισό για να καταλάβω... Το χαμόγελο του παιδιού είχε 1 χρόνο πριν καταγγελίες κι απλά τις έκανε πάσα σε Εισαγγελέα; Φτου σας ρε ξεφτιλες κριμα τα λεφτα που εχω χαραμισει τοσα χρονια να ενισχυουμε το εργο σας.

Β.Σ

Οι εισαγγελεις και οι κοινωνικες υπηρεσιες κανουν την ερευνα και ειναι οι αρμοδιοι και υπευθυνοι.

Γιουνανισταν

Ευτυχως φυγαμε οικογενειακως εξωτερικο. Δεν μπορουσαμε να ζουμε αναμεσα σας. Ενα τελειωμενο κρατος με τελειωμενους πολιτες που ενδιαφερονται μονο για τον εαυτουλη τους και κανενα αλλο. Ουτε για διακοπες δεν κατεβαινουμε πλεον, εχει και αλλου ηλιο και θαλασσα.

Εva

O κυριος εισαγγελεας τι εχει να πει? Το χαμογελο δεν εκανε κατι για την καθυστερηση του εισαγγελεα? Φιλικο μου προσωπο ακυρωσε τεραστια δωρεα προς το χαμογελο μετα το γεγονος, πιστευω σωστα επραξε.

thanasis

ευθυνες εισαγγελεα κ χαμογελου;

George

...το χαμόγελο του παιδιού το είχα για σοβαρή οργάνωση!

Δίκαιη τιμωρία

είναι να τιμωρηθεί ο εισαγγελέας σαν να έκανε αυτός τους βιασμούς.

Σουλα

Ντροπη στο χαμογελο του παιδιου που βγαινει κ μας κοροιδευει οτι νοιαζεται για τα παιδια οταν ψαχνει χορηγους. Αισχος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ste-eisods

Η απόφαση «δεν ήταν αναμενόμενη και δεν ήταν λογική» αφού υπήρχε η προηγούμενη απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

2
ΕΚΑΒ

Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από την πράξη απόγνωσης του ηλικιωμένου άνδρα, που φέρεται να προδόθηκε από άτομα του στενού του περιβάλλοντος - Προσοχή, πολύ σκληρή εικόνα

1
koyfo_athens

Από τις 2 Μαΐου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 60 ενέργειες, δίχως να «ανοίξει μύτη» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Πανεπιστήμια στην Αθήνα, ΜΜΕ στην Πάτρα,  το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη οι τελευταίο στόχοι