Φρίκη χωρίς τέλος στη Λέρο: Κοινό μυστικό η κακοποίηση των παιδιών

kid0

Σοκ από την αποκάλυψη των βιασμών και της ασέλγειας από τους γονείς σε βάρος των παιδιών τους - Κανείς δεν είχε το θάρρος να μιλήσει -Τι αναφέρει γείτονας τους, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, για τις αποτρόπαιες πράξεις των γονιών σε βάρος των παιδιών

Μόνο φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους στη Λέρο. Η μικρή κοινωνία του νησιού γνώριζε τον πατέρα ως αντικοινωνικό, σκληρό άνθωπο που φερόταν βίαια στα παιδιά του. Η αποκάλυψη της σεξουαλικής τους κακοποίησης προκαλεί σοκ. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πατέρας και μητέρα, εδώ κα τέσσερα χρόνια κακοποιούσαν τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους ενώ το μικρότερο είχε προλάβει να φύγει καθώς μετά την καταγγελία, μια συγγενής τους το πήρε σπίτι της.

Ο 52χρονος πα-τερας, εργάζεται στο ψυχιατρείο του νησιού ως εργάτης γενικών καθηκόντων, οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο ακοινώνητο και πολύ σκληρό.

«Πριν ένα χρόνο έζησα το παιδί στο ψυχιατρείο που το είχαν φέρει στο νοσοκομείο με ψυχολογικά. Στο νοσοκομείο δεν μιλούσε άσχημα αλλά προσπαθούσε να δείξει ό,τι το καλύτερο. Το παιδί ήταν φοβισμένο, ερχόταν η μητέρα μια φορά την ημέρα να δει τον γιο της και του έφερνε φαγητό έτοιμο αντί για μαγειρεμένο, φαινόταν και αυτή φοβισμένη μήπως και μιλήσει το παιδί. Αυτό πριν από περίπου ένα χρόνο. Ξέρω ότι είναι άνθρωποι σκληροί απέναντι στα παιδιά τους. Τα χτυπούσαν και τους φέρονταν άσχημα. Όταν σχολούσε από την δουλειά του ο πατέρας και πήγαινε στο σπίτι ήταν φοβισμέναι» υπογραμμίζει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr συνάδελφος του 52χρονου από το ψυχιατρείο.

Οι αποκαλύψεις μετά τη σύλληψή των γονιών έχουν προκαλέσει τον αποτροπιασμό της ελληνικής κοινωνίας καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν πώς μια μικρή κοινωνία όπως η Λέρος κρατούσε κοινό μυστικό την κακοποίηση των ανυπεράσπιστων παιδιών.

«Είχαν γίνει από παλιά ιστορίες, έβαζαν το παιδί στο ψυχιατρείο πως και καλά είναι τρελό, είναι άρρωστο. Τα παιδιά ο πατέρας τα έχει τρελάνει. Ακόμα και η μάνα μαζί του ήταν σε ό,τι έκαναν στα παιδιά τους. Ο άνθρωπος πρέπει να πάει πιο βαθιά και από μέσα στη φυλακή. Όλος ο κόσμος εδώ έχει τρελαθεί, βέβαια τα ξέρανε όλοι από παλιά αλλά τι να πεις και τι να κάνεις» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης, γείτονας της οικογένειας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία και εξεταζόμενη από τους γιατρούς είδαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε από το κοριτσάκι, το κοριτσάκι είναι 12-13χρονών. Έχει τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο μεγάλος είχε φύγει από το σπίτι και μετά από ένα συμβάν τον έφεραν μέσα στο νοσοκομείο από ταλαιπωρία. Κρυφό μυστικό στην κοινωνία όλη, αλλά κανείς δεν μίλαγε. Στη γειτονιά που μένει είναι όλοι συγγενείς και από εκεί μαθεύτηκε και έγινε η καταγγελία. Τα σπίτια είναι κοντά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία πήγε στο σπίτι και με την διαδικασία του αυτοφώρου στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας οι δύο γονείς συνελήφθησαν.

Τα παιδιά κακοποιούνταν από τους γονείς, σύμφωνα την αστυνομία, εδώ και τέσσερα χρόνια και τελευταία φορά που οι δύο γονείς κακοποίησαν τα παιδιά τους ήταν στις 23 Μαΐου, όταν και η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συγγενικό της πρόσωπο.

Ο 52χρονος πατέρας και η 45χρονη μητέρα σύμφωνα με τους γείτονες τους, μεγάλωναν τα παιδιά τους αυταρχικά και χωρίς ίχνος αγάπης, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα τους να είναι ένα μαρτύριο.

«Σαν γείτονες, ξέραμε ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος φέρεται σκληρά στα παιδιά στο σπίτι. Εδώ όταν έβρεχε και πήγαιναν στα χωράφια, τα παιδιά τα είχε πάντα στην καρότσα του φορτηγού να βρέχονται. Δεν τα άφηνε να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο. Τόσο έφτανε το μυαλό. Είναι σκληρός άνθρωπος και νόμιζε ότι με όλα αυτά που κάνει πως θα κέρδιζε κάτι από τα παιδιά. Τα παιδιά όμως ήταν σε μεγάλη ταλαιπωρία» είπε η συνάδελφος του 52χρονου.

«Ο μεγάλος τους ο γιος είναι πολύ εργατικός και ευγενικός, πολύ καλό παιδί. Δουλεύει από πολύ μικρό, στα ζώα, στις ταβέρνες και ήθελε να πάει στην Ρόδο για σεζόν. Στις 20 μέρες που νοσηλεύτηκε φαινόταν ότι του καιγόταν η ψυχή και πάντα τον είχα με τις καλύτερες μερίδες και προσπαθούσα για την φροντίδα του. Ποτέ όσο νοσηλεύτηκε δεν ανέφερε κάτι ή είπε κάτι κακό, τα κρατούσε όλα μέσα του».

Μια άλλη εργαζομένη της γυναικολογικής κλινικής του νησιού υπογράμμισε πως το 2010 όταν η 45χρονη γέννησε το μικρό γιο της που πάει δημοτικό βρισκόταν στο μαιευτήριο και είχε καταλάβει πως η οικογένεια δεν πάει καλά.

Συγκεκριμένα είπε: «Είχα καταλάβει ότι κάτι τρέχει με αυτήν την οικογένεια, το παιδί ήταν πολύ τρομοκρατημένο και φοβισμένο και οι γονείς του προσπαθούσαν να το κάνουν να φαίνεται τρελό. Εγώ είχα τύχει και στην γέννα του μικρού παιδιού στο μαιευτήριο το 2010 περίπου. Δούλευα και είχε τύχει στην βάρδια μου η γέννα. Η μητέρα ήταν απεριποίητη και ατημέλητη, δεν πρόσεχε τον εαυτό της, δεν ήταν γυναίκα η οποία φαινόταν ότι περνάει καλά στο σπίτι της. Εκείνος πολύ κλειστός και απότομος, ακοινώνητος».

«Φανταστείτε ότι ήταν σε δημόσια δουλειά και βρισκόταν μέχρι και χθες εκεί. Εργαζόταν στο Ψυχιατρείο. Φαντάσου ότι και η πεθερά του μένει δίπλα. Το παιδί το τρέλανε από το ξύλο. Και όλα τα παιδιά τα έχει κάνει να βλέπουν τον κόσμο και να φοβούνται. Αυτά τα πράγματα τα ήξερε όλη η Λέρος δεν θα τα ήξεραν οι γιατροί; Το παιδί το ξέρω από μικρό. Όποιον και να ρωτήσεις εδώ θέλουν να τον κρεμάσουν δεν είναι λογικός και θέλουν να φύγει από εδώ. Είμαστε κλειστός κόσμος εδώ» είπε ο κ. Τάσος γείτονας της οικογένειας.

ΣΧΟΛΙΑ (60)

Αθ.Ζερμπ

"""βέβαια τα ξέρανε όλοι από παλιά αλλά τι να πεις και τι να κάνεις» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης, γείτονας της οικογένειας.""" Μαζί με αυτά τα άθλια υποκείμενα στην φυλακή πρέπει να πάνε και οι "κυρ Αντώνηδες" ..για να "μάθουν" τι να λένε και τι να κάνουν όταν γνωρίζουν τέτοια γεγονότα και απλά σφυρίζουν αδιάφορα...γελοίοι!!!

Χαρα

Σωστός!!! Φτου σας ξεφτιλες όλοι γείτονες εισαγγελέας χαμόγελο του παιδιού γιατροί φτου σας όλοι άχρηστοι σε όλα σας

...

Ενα σκασμο φορους πληρωνουμε και δεν υπαρχει καμια δομη..σε χωρα του δυτικου κοσμου με την παραμικρη αναφορα παιρνουν τα παιδια και ελεγχουν μεχρι κεραιας τι χει συμβει.. εδω ειναι self service και φουλ σε περιεργες μκο τυπου χαμογελο του παιδιου κτλ

Χριστιανός ορθόδοξος

Και οι γονείς και οι κάτοικοι πιστοί στα ελληνιχριστιανικά μας ιδεώδη.

k

Η αθανατη ελληνικη λεβεντια σε ολο της το μεγαλειο. Τελικα ολοι οι ψυχοπαθεις βρισκουν καταφυγιο μεσα σε μια οικογενεια πιστευοτας οτι ετσι θα ενταχθουν στην κοινωνια. Αμ δε που θα ενταχθουν. Η οικογενεια δεν σου λυνει προβληματα. Αντιθετως τα αναδεικνυει.

Ασχετος

Πέρα από την πλάκα : ξέρει κανένας την διαδικασία για να ενεργοποιηθεί κάποιος φορέας; έχω κι εγώ στη πολυκατοικία μου παρόμοιο περιστατικό. Πιο "πολιτισμένο" μεν : μαμά που το παίζει γκόμενα, μοδάτη με λούσα, μπαμπάς εργαζόμενος αλλά και οι δυο τους άνθρωποι αμόρφωτοι, πολύ σκληροί με τα 2 αγόρια τους. Τα παιδιά τους είναι μονίμως αγέλστα και φοβισμένα, και μέσα στο σπίτι κάνουν σαν τρελλά... Όλοι στη πολυκατοικία φοβόμαστε να ασχοληθούμε με το θέμα... Εννοείται ότι η όποια ενέργεια πρέπει να είναι διακριτική (δεν τίθεται θέμα αυτόφορου εδώ, μια και νομίζω ότι δεν θα βρεθεί κάτι προφανές)

Λούλης

Εσυ προφανώς ψάχνεις τρόπο για να βρεις την ησυχία σου, παρά κάτι άλλο. Λοιπόν, τα μαζεύεις και πηγαίνεις κάπου πιο έξω σε μονοκατοικία. Αν είναι δικό σου το διαμέρισμα, το δίνεις στο ενοίκιο και με αυτά τα χρήματα (συν λίγα ακόμη) θα μένεις στην μονοκατοικία. Όσοι πληρώνουν περισσότερα για να μένουν σε μονοκατοικία, δεν είναι τα κορόιδα!

Ασχετος

Εγώ φταίω, έπρεπε να τονίσω ότι ήθελα απάντηση από σοβαρούς ανθρώπους, όχι από τρόμπες που φραπεδιάζουν όλη μέρα, μασουλώντας την αναπηρική (λόγω IQ φυσικά) τους σύνταξη...

Λούλης

Ωπα;; Τζάμπα συμβουλές; Και μάλιστα από σοβαρούς ανθρώπους; χαχαχααχαχχαα. Μα επειδή δεν είμαι σοβαρός σου τα λέω αυτά. Αν ήμουν σοβαρός, θα σου έστελνα ένα λινκ και θα σου ζητούσα λεφτά! Και θα το έκανα αυτό για να σου αποδείξω ότι πράγματι είμαι σοβαρός και δεν το κάνω αυτό για την πλάκα μου. Μάθε να τα ξεχωρίζεις.

k

Μην τον αποπαιρνεις τον Λουλη. Δεν εχεις καταλαβει οτι ειναι ιδια η περιπτωση με τα παιδια της Λερου. Κακοποιημενο παιδι ειναι. Λυπησου το.

τελειωμενα τα παιδια...

Λέρεεεες...

tre3

Στρέητ γονείς. Εγγύηση!

ftemp

Δεν μιλάει κανείς, γιατί κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στις αρχές. Κάθε φορά που τηλεφωνώ για παραβάσεις στον δρόμο, ζητούν τα στοιχεία μου. Ανώνυμα δεν γίνεται. Κάθε μέρα πηγαίνω για περπάτημα στο πάρκο. Μια φορά που με σταμάτησε η αστυνομία για εξακρίβωση, μου είπαν αμέσως ποιος τους κάλεσε, γιατί τους φάνηκα ύποπτος. Τον έδωσαν κανονικά. Υπάρχει περίπτωση να καταγγείλεις κάτι στραβό, χωρίς να βρεις τον μπελά σου λόγω τους άχρηστου δημοσίου;

Γιάννης Γ

@ ftemp 29/05/2018, 10:54 ............... Ελληνάρά μου τρισένδοξε με τις εξυπνάδες σου!!! . Δεν μπορεί ο κάθε μακκάκας που δεν του αρέσει η φάτσα του όποιου άλλου, να τον καταγγέλει με φανταστικά ανυπόστατα ή χαλκευμένα στοιχεία. Να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του των λόγων του και των πράξεών του.

Αθ.Ζερμπ

Γιάννης Γ , για να πάρεις τηλέφωνο και να καταγγείλεις ΑΝΩΝΥΜΑ , οικοδομές , καφετέριες , μπάρ κ.λ.π.. μπορείς... Για να καταγγείλεις παιδεραστή και κακοποίηση παιδιού δεν μπορείς.. Σωστό εε ??? Ελληνάραααα Γιάννη

Παναγιώτης

Την τύχη του Δουρή θα έχει κι αυτό το καθίκι της κοινωνίας. Ευτυχώς που υπάρχει ο άγραφος νόμος της φυλακής.

Nikos Stergiou

Πως μπορειτε να κοιμοσαστε ησηχα εκει στην Λερο. Οσο βρομια ερχετε απο εξω στην χωρα απο αποψη ανθροποιας αλλη τοση ειναι η δικια μας. Να τα ξερασω θελω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης