Το σπίτι της φρίκης στη Λέρο: Τα παιδάκια ζούσαν το απόλυτο μαρτύριο

child-abuse_main01

Καθημερινό το ξύλο και η ακραία σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα στον εισαγγελέα οι γονείς-τέρατα

Μία από τις πλέον αρρωστημένες υποθέσεις με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπη η ελληνική αστυνομία ξεδιπλώθηκε στο νησί της Λέρου. Πρωταγωνιστές δύο γονείς, πατέρας και μάνα, 52 και 47 ετών αντίστοιχα, που δεν ήξεραν να είναι ούτε γονείς, ούτε άνθρωποι. Θύματα, τα παιδιά τους τα οποία είχαν μετατραπεί σε φορείς ικανοποίησης των πλέον ανώμαλων επιθυμιών των ίδιων τους των γονιών.

Τα παιδιά τους ηλικίας 14 και 8 ετών καθημερινά ήταν θύματα ξυλοδαρμού και ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης. Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά ηλικίας 25 και 17 ετών, που όπως υποθέτει κανείς έζησαν και αυτά βασανιστικά χρόνια.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν το 14χρονο κορίτσι της οικογένειας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία από σεξουαλική κακοποίηση. Λίγες μέρες μετά η θεία των παιδιών πήρε μαζί της το 8χορνο αγόρι, προφανώς, για να το σώσει από όσα ζούσε.

Και όπως έμαθαν οι αστυνομικοί, τα όσα ζούσε όχι μόνο αυτό το παιδί άλλα όλα ισοδυναμούσαν με την απόλυτη φρίκη. Μάνα και πατέρας τα ανάγκαζαν συνεχώς σε σεξουαλικές πράξεις και τα κακομεταχειρίζονταν με κάθε τρόπο. Η μητέρα ανάγκαζε το μικρό αγοράκι να ικανοποιεί τον πατέρα μπροστά της, το σπίτι τους είχε μετατραπεί για τα παιδάκια στην κόλαση επί γης.

Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη, ωστόσο όλοι γνώριζαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την εν λόγω οικογένεια.

Οι γονείς κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Λέρου και ο πατέρας έχει ήδη ομολογήσει. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά πρόκειται να εξετάσει ιατροδικαστής.


Πολύ σκληρός άνθρωπος ο πατέρας


Ο 52χρονος πα-τερας, εργάζεται στο ψυχιατρείο του νησιού ως εργάτης γενικών καθηκόντων, οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο ακοινώνητο και πολύ σκληρό.

«Πριν ένα χρόνο έζησα το παιδί στο ψυχιατρείο που το είχαν φέρει στο νοσοκομείο με ψυχολογικά. Στο νοσοκομείο δεν μιλούσε άσχημα αλλά προσπαθούσε να δείξει ό,τι το καλύτερο. Το παιδί ήταν φοβισμένο, ερχόταν η μητέρα μια φορά την ημέρα να δει τον γιο της και του έφερνε φαγητό έτοιμο αντί για μαγειρεμένο, φαινόταν και αυτή φοβισμένη μήπως και μιλήσει το παιδί. Αυτό πριν από περίπου ένα χρόνο. Ξέρω ότι είναι άνθρωποι σκληροί απέναντι στα παιδιά τους. Τα χτυπούσαν και τους φέρονταν άσχημα. Όταν σχολούσε από την δουλειά του ο πατέρας και πήγαινε στο σπίτι ήταν φοβισμέναι» υπογραμμίζει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr συνάδελφος του 52χρονου από το ψυχιατρείο.

Οι αποκαλύψεις μετά τη σύλληψή των γονιών έχουν προκαλέσει τον αποτροπιασμό της ελληνικής κοινωνίας καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν πώς μια μικρή κοινωνία όπως η Λέρος κρατούσε κοινό μυστικό την κακοποίηση των ανυπεράσπιστων παιδιών.

«Είχαν γίνει από παλιά ιστορίες, έβαζαν το παιδί στο ψυχιατρείο πως και καλά είναι τρελό, είναι άρρωστο. Τα παιδιά ο πατέρας τα έχει τρελάνει. Ακόμα και η μάνα μαζί του ήταν σε ό,τι έκαναν στα παιδιά τους. Ο άνθρωπος πρέπει να πάει πιο βαθιά και από μέσα στη φυλακή. Όλος ο κόσμος εδώ έχει τρελαθεί, βέβαια τα ξέρανε όλοι από παλιά αλλά τι να πεις και τι να κάνεις» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης, γείτονας της οικογένειας.

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε από το κοριτσάκι, το κοριτσάκι είναι 12-13χρονών. Έχει τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο μεγάλος είχε φύγει από το σπίτι και μετά από ένα συμβάν τον έφεραν μέσα στο νοσοκομείο από ταλαιπωρία. Κρυφό μυστικό στην κοινωνία όλη, αλλά κανείς δεν μίλαγε. Στη γειτονιά που μένει είναι όλοι συγγενείς και από εκεί μαθεύτηκε και έγινε η καταγγελία. Τα σπίτια είναι κοντά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία πήγε στο σπίτι και με την διαδικασία του αυτοφώρου στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας οι δύο γονείς συνελήφθησαν.

Ο 52χρονος πατέρας και η 45χρονη μητέρα σύμφωνα με τους γείτονες τους, μεγάλωναν τα παιδιά τους αυταρχικά και χωρίς ίχνος αγάπης, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα τους να είναι ένα μαρτύριο.

«Σαν γείτονες, ξέραμε ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος φέρεται σκληρά στα παιδιά στο σπίτι. Εδώ όταν έβρεχε και πήγαιναν στα χωράφια, τα παιδιά τα είχε πάντα στην καρότσα του φορτηγού να βρέχονται. Δεν τα άφηνε να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο. Τόσο έφτανε το μυαλό. Είναι σκληρός άνθρωπος και νόμιζε ότι με όλα αυτά που κάνει πως θα κέρδιζε κάτι από τα παιδιά. Τα παιδιά όμως ήταν σε μεγάλη ταλαιπωρία» είπε η συνάδελφος του 52χρονου.

«Ο μεγάλος τους ο γιος είναι πολύ εργατικός και ευγενικός, πολύ καλό παιδί. Δουλεύει από πολύ μικρό, στα ζώα, στις ταβέρνες και ήθελε να πάει στην Ρόδο για σεζόν. Στις 20 μέρες που νοσηλεύτηκε φαινόταν ότι του καιγόταν η ψυχή και πάντα τον είχα με τις καλύτερες μερίδες και προσπαθούσα για την φροντίδα του. Ποτέ όσο νοσηλεύτηκε δεν ανέφερε κάτι ή είπε κάτι κακό, τα κρατούσε όλα μέσα του».

Μια άλλη εργαζομένη της γυναικολογικής κλινικής του νησιού υπογράμμισε πως το 2010 όταν η 45χρονη γέννησε το μικρό γιο της που πάει δημοτικό βρισκόταν στο μαιευτήριο και είχε καταλάβει πως η οικογένεια δεν πάει καλά.

Συγκεκριμένα είπε: «Είχα καταλάβει ότι κάτι τρέχει με αυτήν την οικογένεια, το παιδί ήταν πολύ τρομοκρατημένο και φοβισμένο και οι γονείς του προσπαθούσαν να το κάνουν να φαίνεται τρελό. Εγώ είχα τύχει και στην γέννα του μικρού παιδιού στο μαιευτήριο το 2010 περίπου. Δούλευα και είχε τύχει στην βάρδια μου η γέννα. Η μητέρα ήταν απεριποίητη και ατημέλητη, δεν πρόσεχε τον εαυτό της, δεν ήταν γυναίκα η οποία φαινόταν ότι περνάει καλά στο σπίτι της. Εκείνος πολύ κλειστός και απότομος, ακοινώνητος».

«Φανταστείτε ότι ήταν σε δημόσια δουλειά και βρισκόταν μέχρι και χθες εκεί. Εργαζόταν στο Ψυχιατρείο. Φαντάσου ότι και η πεθερά του μένει δίπλα. Το παιδί το τρέλανε από το ξύλο. Και όλα τα παιδιά τα έχει κάνει να βλέπουν τον κόσμο και να φοβούνται. Αυτά τα πράγματα τα ήξερε όλη η Λέρος δεν θα τα ήξεραν οι γιατροί; Το παιδί το ξέρω από μικρό. Όποιον και να ρωτήσεις εδώ θέλουν να τον κρεμάσουν δεν είναι λογικός και θέλουν να φύγει από εδώ. Είμαστε κλειστός κόσμος εδώ» είπε ο κ. Τάσος γείτονας της οικογένειας.

ΣΧΟΛΙΑ (46)

poso pia???

Αυτό το άθλιο υποκείμενο πότε και πως διορίσθηκε στο δημόσιο; Ποιοι τον σιγοντάριζαν τόσα χρόνια σε ένα επίσης άθλιο νοσοκομείο. Επίσης θα είχε και στατιστική χρησιμότητα με πιο κόμμα στην κυβέρνηση έγινε ο διορισμός του.

Valide

Ειναι ολοι συνενοχοι ολοι φταινε ! ..ακομα κ η πεθερα κ ολοι ..και εγιναν αυτοι γονεις; και τοαυτο ευχαριστιοταν κ η μανα;παλιοβρωμιλω βορδουλα θες κ ο αλλος ο ανδρακλας σου ..αυτες οι ψυχες ; τπτ κανεις;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πόσο μπουρδέλο είμαστε πιά?δεν βλεπει ο ψυχολογος, ο γιατρος, το σχολειο η αστυνομία η γειτονιά?? αλλά τι περιμενεις οταν δεν λειτουργούν οι νομοι με το καθε ψυχανώμαλο αναμεσά μας, ευχομαι καθε μερα να ματωνουν τα κτήνη!Θα υπάρχει κ υπερασπιστική γραμμη μετα την κτηνωδία τους,σε τετοια εγκλήματα δεν υπαρχει οικτος....

alexander

"ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ"

ένα ολόκληρο νησί

Μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων ήξερε και δεν μίλαγε! εγώ θα σταθώ εδώ και σε ένα άλλο σημείο, ότι είχε ενημερωθεί το χαμόγελο του παιδιού και ο εισαγγελέας και δεν έγινε τίποτα. Τελειωμένη χώρα από όλες τις απόψεις

Και μετα

ψαχνουμε ψευτοηθικολογικες βασεις και ψυχολογικα προβληματα απο τις αναδοχες σε ομοφυλα ζευγαρια. Οριστε τι συμβαινει γυρω μας και ποσα αλλα που δεν ακουστηκαν απο φυσικους και "φυσιολογικους" γονεις. Κατεστραμενες ψυχες να μπαινοβγαινουν σε ιδρυματα και να χαπακωνονται ολη τους την ζωη.

Αστα να πάνε....

Το νησί δεν φταίει πουθενά, απο τη στιγμη που υπάρχει προϊστορία με τα μεγαλύτερα παιδια κάποιοι αρμόδιοι φταίνε που δεν έκαναν τιποτα!!Οσο για την κοινωνία μας αυτή ειναι σε ολη την Ελλάδα, ξυπνήστε γιατι ολοι εχουμε αποβλακωθει!!

AI

Η ντροπή είναι για την κοινωνία της Λέρου. Πόσοι ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα? Κατά τα άλλα ήθελαν να αποτινάξουν τη ρετσινιά του ψυχιατρείου. Ελπίζω στη φυλακή ο πατέρας και η μάνα να "λάβουν" την απαραίτητη περιποίηση σε καθημερινή βάση. Όχι ότι αλλάζει κάτι αλλά ίσως κάποια στιγμή βιώσουν ότι έκαναν στα παιδιά τους

Jenny

Αισχος ντροπη αηδια για την κοινωνια της Λερου...για ολους παπαδες βιαζουν παιδια ..μαναδες τα εκδιδουν. Πατεραδες ανωμαλοι κυκλοφορουν αναμεσα μας.....ειμαστε υπευθηνοι ολοι..απλοι πολιτες εισαγγελεις δημαρχοι ψυχολογοι ολοι...βοηθηστε τα νεα παιδια απο αυτην την εμμετικη κοινωνια..ελεος μην κοιταμε μονο την παρτυ μας..

Οταν γνωριζεις

και δεν μιλας εισαι συνενοχος. Αν κατηγορηθουν οι γειτονες και συγγενεις και αποδειχθει στο δικαστηριο οτι ηξεραν, πανε ολοι μεσα. Παλιανθρωποι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_5619

«Πιστεύουμε ότι τελικώς το εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας θα αποτελέσει το σημείο, γύρω από το οποίο θα επαναβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί η ενότητα των αδελφών Αγίων Ορθοδόξων του Θεού Εκκλησιών» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης