Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Ένας σεσημασμένος διαρρήκτης και τρεις νεαροί  για τους οποίους εξετάζεται η συμμετοχή σε εκδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων- Προκαλεί εντύπωση ότι ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι υπόλοιποι, παρ'ότι τα πρόσωπά τους έχουν καταγραφεί ξεκάθαρα σε βίντεο και φωτογραφίες

Treis-Mpoutaris01-mesa
Ένας σεσημασμένος διαρρήκτης και τρεις νεαροί, η συμμετοχή των οποίων σε εκδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων εξετάζεται, είναι οι συλληφθέντες του επεισοδίου με τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των ποντίων στον Λευκό Πύργο το περασμένο Σάββατο. 

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, αφού ο τέταρτος είναι ανήλικος και ως εκ τούτου η δίκη του διαχωρίσθηκε προκειμένου να δικασθεί από δικαστήριο ανηλίκων.  Οι συλληθέντες αναγνωρίσθηκαν μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που  κατέγραψαν λεπτομερώς τόσο την επίθεση, όσο και τους πρωταγωνιστές της. Προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, το γεγονός, ότι παρ'ότι τα πρόσωπα φαίνονται ξεκάθαρα, εντούτοις η αστυνομία που κατηγορείται ότι επέδειξε ολιγωρία και δεν επενέβη την ώρα της επίθεσης, δεν κατάφερε να  ταυτοποιήσει όλους τους δράστες , στα όρια του αυτοφώρου.  Πλέον, παραπέμπει στη συνέχεια της έρευνας προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι, για τους οποίους θα σχηματισθεί δικογραφία  και η υπόθεσή τους θα πάρει κάποια στιγμή το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης. 

Το προφίλ των τεσσάρων συλληφθέντων για την επίθεση




Ο διαρρήκτης, 36χρονος ομογενής από τη Γεωργία, που στις φωτογραφίες από την επίθεση φαίνεται γυμνός από τη μέση και πάνω με τζιν βερμούδα, φαίνεται να μην έχει σχέση με τους υπόλοιπους και εντοπίστηκε αφού προηγουμένως διέρρηξε ένα κρεοπωλείο, τα ξημερώματα της Κυριακής. Δηλαδή κλώτσησε τον δήμαρχο και πολλές ώρες αργότερα έκλεψε μαζί με άλλους δύο συνεργούς του το κρεοπωλείο στην οδό Αγίας Σοφίας. Έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει σχέση, όμως αναμένεται να υπαναχωρήσει και να υποστηρίξει ότι… παρασύρθηκε. Στον λογαριασμό του στο facebook έχει φωτογραφίες ακόμη και μέσα από το κελί της φυλακής, καθώς έχει απασχολήσει για διακεκριμένες κλοπές.

Ο 17χρονος που αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, είναι ο μόνος για τον οποίο κυκλοφορεί, χωρίς επισήμως να έχει επιβεβαιωθεί, ότι έχει κάποια σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις, χωρίς πάντως οι διωκτικές αρχές να το γνωρίζουν. Είναι αυτός που εμφανίζεται με την κουκούλα να χτυπάει τόσο τον δήμαρχο όσο και το αυτοκίνητο. Δημοσιεύματα τον φέρουν να έχει μιλήσει ήδη μέχρι και με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς να είναι ούτε αυτό σε γνώση της αστυνομίας.

Η δραστηριότητα των άλλων δύο που κάθονται στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, ακόμη εξετάζεται. Μαρτυρίες που τους φέρουν να έχουν βρεθεί σε διαδηλώσεις ακροδεξιάς οργάνωσης δεν είναι γνωστές στην αστυνομία και οι ίδιοι, μέσω των δικηγόρων τους, είχαν δηλώσει ότι δεν είναι ενεργοποιημένοι πουθενά. Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης δίπλα- δίπλα . 

Κλείσιμο
Ο ένας, 20 χρόνων, δήλωσε στο Αυτόφωρο ότι είναι σπουδαστής κομμωτικής και φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη από συγγενή του, καθώς το πατρικό του είναι σε πόλη της ανατολικής Μακεδονίας. Φέρεται να γνωρίζει πολεμικές τέχνες.

Ο δεύτερος, επίσης 20 χρόνων, δήλωσε ότι είναι σπουδαστής φύλαξης δημόσιων και αρχαιολογικών χώρων. Στο επεισόδιο διακρίνεται να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον δήμαρχο. Στο προφίλ του στο facebook έχει ποστάρει φωτογραφία ενός που κρατάει ένα Καλάσνικοφ και κάθεται σε αυτοκίνητο με ρωσικές πινακίδες, ενώ υπάρχουν και δύο φωτογραφίες από επεισόδια, στη μία μάλιστα δείχνει δύο άτομα να προσπαθούν να σπάσουν μία κλούβα των ΜΑΤ.

Και οι δύο έχουν υποστηρίξει προανακριτικά, πως παρασύρθηκαν από το πλήθος και ότι μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν. Ακόμη είπαν ότι δεν έχουν σχέση με καμία οργάνωση. Ωστόσο από την πρώτη ημέρα της προσαγωγής τους μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, εμφανίστηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και ήταν ορισμένοι κοντά σε κάποιους από τους συνοδούς των συλληφθέντων, ενώ περίμεναν μέσα στο δικαστήριο μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση, όταν αναβλήθηκε.





gewrgianos_17xronos_mesa
gewrgianos_17xronos_mesa2
Οι δύο 20χρονοι κατηγορούμενοι για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης: ο ένας σε πρώτο πλάνο με το σορτς και τα λευκά παπούτσια και ελαφρώς πίσω του ο δεύτερος με το ξεθωριασμένο τζιν και τα μαύρα παπούτσια

4465872
Οι δύο εικοσάχρονοι κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια το μεσημέρι της Τετάρτης με σκυμμένα τα κεφάλια. Λίγο αργότερα ζητούσαν συγγνώμη κλαίγοντας...



boutaris_epithesi_mesa_monos
Ο 36χρονος ομογενής από τη Γεωργία, σεσημασμένος για κλοπές, γυμνός από τη μέση και πάνω πρωταγωνιστεί στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης . Σήμερα και αυτός, όπως και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του μετήχθησαν στο δικαστήριο Θεσσαλονίκης με σκυμμένο το κεφάλι. Ο ομογενής συνελήφθη ώρες μετά την επίθεση και αφού προηγουμένως είχε διαρρήξει κρεοπωλείο, μαζί με δύο συνεργούς του
boutaris_epithesi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης