Δύο κρούσματα ομαδικής απελευθέρωσης βιζόν

Δύο κρούσματα ομαδικής απελευθέρωσης βιζόν

Στη δράση οργανωμένων οικολόγων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που στο παρελθόν έχουν υπογράψει προκηρύξεις ως «Μαύρα κοράκια», αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές τα δύο κρούσματα...

 Στη δράση οργανωμένων οικολόγων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που στο παρελθόν έχουν υπογράψει προκηρύξεις ως «Μαύρα κοράκια», αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές τα δύο κρούσματα απελευθέρωσης γουνοφόρων ζώων μέσα σε ένα 24ωρο, από εκτροφεία στην Κοζάνη και την Καστοριά.

Η πρώτη «επίσκεψη» των άγνωστων εισβολέων, είχε γίνει στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε φάρμα που βρίσκεται μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Χιλιοδέντρου, Ποριάς και Αυγής της Καστοριάς, όπου απελευθέρωσαν 50.000 γουνοφόρα ζώα μινκ! Τα ζώα, που είναι μαθημένα στην αιχμαλωσία, πλημμύρισαν την περιοχή και εκατοντάδες από αυτά έχουν ήδη πεθάνει, είτε στις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου, είτε από έλλειψη νερού και τροφής! Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, η ζημιά που υπέστη ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Ανάλογη τύχη είχαν και άλλα 2.000 βιζόν που ελευθέρωσαν οι ακτιβιστές τα ξημερώματα του Σαββάτου από το εκτροφείο ενός 39χρονου στην περιοχή της Σιάτιστας Κοζάνης. Ο ιδιοκτήτης επενέβη εγκαίρως και κατάφερε να περισυλλέξει περί τα 500 ζώα… Ωστόσο, πολλές χιλιάδες βιζόν και μινκ παραμένουν ακόμη ελεύθερα και οι αρχές ειδοποιούν τους κατοίκους -και ειδικά τα παιδιά- να μην τα πλησιάζουν καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να τα δαγκώσουν.

Την ακτιβιστική ενέργεια, που είχε επαναληφθεί τον Δεκέμβριο του 2008, καταδίκασαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που επισήμαναν ότι η απελευθέρωση πληθυσμών ξένου είδους σε ένα άλλο οικοσύστημα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vsm0

«Ο κρατούμενος υπεβλήθη και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης - Από τον «Ευαγγελισμό» επιμένουν για τραυματισμό στην περιοχή του πρωκτού, που δεν αποδίδεται σε «παρά φύσιν συνουσία»

8
alvanos_main1

Η διαπίστωση για το βιασμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς στον Ευαγγελισμό - Ποια είναι τα ιατρικά ευρήματα

247