Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα δολοφονίας τριών Αλβανών στη Ροτόντα

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα δολοφονίας τριών Αλβανών στη Ροτόντα

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε ομοεθνείς των θυμάτων της απόπειρας- Ένας συνελήφθη, ένας εκτίει ποινή για άλλο αδίκημα και τρεις διαφεύγουν

peripoliko
Την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών Αλβανών, η οποία έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2016 είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Αλβανοί ηλικίας από 24 έως 27 ετών, ένας εκ των οποίων συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος, ενώ συνεργός του βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι, βραδινές ώρες της 11-11-2016 οι προαναφερόμενοι δράστες έχοντας προαποφασίσει επίθεση εναντίον τριών ομοεθνών τους, τους εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, όπου έβαλλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος δύο εξ’ αυτών και κατάφεραν πλήγμα με μαχαίρι στον τρίτο.

Οι τραυματίες διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύτηκαν.

Σημειώνεται ότι, ο ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για παρόμοιο αδίκημα.

ΠΗΓΗ: thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης