Παλαιστίνιος πρέσβης: Η εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ πρέπει να έχει συνέπειες

Παλαιστίνιος πρέσβης: Η εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ πρέπει να έχει συνέπειες

«Η ακεραιότητα και η αξιοπιστία του διεθνούς συστήματος εξαρτώνται από την διασφάλιση της λογοδοσίας» τόνισε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Αθήνα

19520133
Το Ισραήλ έχει την «απόλυτη ευθύνη για τη σοβαρή κλιμάκωση» των γεγονότων στα σύνορα της Γάζας τη Δευτέρα που οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 60 αμάχων και στο τραυματισμό άλλων 2.700 αμάχων, ανέφερε σε δήλωση του ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Ο πρέσβης καταδίκασε «τη συνεχιζόμενη αποτρόπαια εν ψυχρώ σφαγή αθώων Παλαιστινίων πολιτών από τις ισραηλινές δυνάμεις» και είπε ότι «αυτή η εγκληματική συμπεριφορά πρέπει να έχει συνέπειες. Η ακεραιότητα και η αξιοπιστία του διεθνούς συστήματος εξαρτώνται από την διασφάλιση της λογοδοσίας».

Ο
επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Αθήνα ευχαρίστησε την Ελλάδα για την απόφασή της να μην παρευρεθεί στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, που είπε πως ενθάρρυνε τους Ισραηλινούς να προβούν σε πράξεις βίας, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα για να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και την τάξη γύρω από το θέμα της Παλαιστίνης. Η παλαιστινιακή ηγεσία, είπε, «θα συνεχίσει να επιδιώκει όλες τις διαθέσιμες νομικές και διπλωματικές οδούς για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των ανθρώπων μας από το παγιωμένο Ισραηλινό καθεστώς της εποίκισης και της επιθετικότητας».


Ο Toubassi ευχαρίστησε την Ελλάδα για την απόφασή της να μην παρευρεθεί στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, που είπε πως ενθάρρυνε τους Ισραηλινούς να προβούν σε πράξεις βίας, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα για να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και την τάξη γύρω από το θέμα της Παλαιστίνης. Η παλαιστινιακή ηγεσία, είπε, «θα συνεχίσει να επιδιώκει όλες τις διαθέσιμες νομικές και διπλωματικές οδούς για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των ανθρώπων μας από το παγιωμένο Ισραηλινό καθεστώς της εποίκισης και της επιθετικότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης