Καταγγελίες εργαζομένων για υπερεξουσίες του Συνήγορου του Πολίτη

Logo_synigoros

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη αφού κάνει λόγο «για συνθήκες που δεν εξασφαλίζουν εγγύηση αποτελεσματικού διαλόγου», τονίζει ότι με τις προωθούμενες διατάξεις θα δημιουργηθεί «ένας ογκώδης παράλληλος μηχανισμός με απεριόριστες δυνατότητες παρέμβασης»

Επιστολή στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη εκφράζοντας τη διαφωνία του για τις προωθούμενες αλλαγές στην Ανεξάρτητη Αρχή από το Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, το σύνολο του προσωπικού δηλώνει αιφνιδιασμένο από την απόφαση του κ. Ποττάκη να προωθήσει προς υπογραφή και δημοσίευση σχέδιο υπουργικής απόφασης για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό προσδίδονται υπερεξουσίες στο ιδιαίτερο γραφείου του.

«Περιλαμβάνει διατάξεις που ενισχύουν το λεγόμενο 'Γραφείο Συνηγόρου' με νέες, ασαφείς αρμοδιότητες και σε νέες, εξ ίσου ασαφείς διαστάσεις, αποκλίνοντας από τον τρόπο τέλεσης του κύριου έργου της Αρχής όπως διέπεται σήμερα από τον ν. 3094/2003 και έχει, ήδη επί εικοσαετία, διευκολύνει την καρποφόρο λειτουργία της».

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη αφού κάνει λόγο «για συνθήκες που δεν εξασφαλίζουν εγγύηση αποτελεσματικού διαλόγου», τονίζει ότι με τις προωθούμενες διατάξεις θα δημιουργηθεί «ένας ογκώδης παράλληλος μηχανισμός με απεριόριστες δυνατότητες παρέμβασης».

Σε τρεις αλλεπάλληλες έκτακτες συνεδριάσεις της (25.4,2.5&10.5.2018) «με αυτό ως μοναδικό θέμα, στη δεύτερη μάλιστα εξ αυτών με παρουσία του ίδιου του κ. Ποττάκη ο οποίος ανέπτυξε τις απόψεις του, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη εξέφρασε ομόφωνα την έκπληξή της για την έλλειψη προηγούμενης ενημέρωσης και κυρίως την έντονη ανησυχία της για τις επίμαχες διατάξεις, δυνάμει των οποίων το 'Γραφείο Συνηγόρου', πέρα από τις αυτονόητες και χρήσιμες αρμοδιότητές του, υποκαθιστά, καινοφανώς και αδιαφανώς, τις υπάρχουσες δομές και αλλοιώνει τον τρόπο λειτουργίας τους, ιδρύοντας έναν ογκώδη παράλληλο μηχανισμό με απεριόριστες δυνατότητες παρέμβασης».

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

syll01
syll02

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

opap

Το κορυφαίο φιλανθρωπικό Gala για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του, πραγματοποιεί ο ΟΠΑΠ για ένα καλό σκοπό, αφιερωμένο στα παιδιά. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα κατευθυνθούν για τη στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), δύο αναγνωρισμένων φορέων, με αποστολή τη στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη.

purros-dimas

Το «λιοντάρι της Χειμάρρας» καταγγέλλει τις «συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους» και καλεί την Αλβανία να ανακαλέσει την απόφαση που ουσιαστικά απαλλοτριώνει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών

2