ΕΕ: 1,3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό στη Λέσβο

seismos-lesvos

Το Ταμείο Αλληλεγγύης με ένα πακέτο συνολικού ύψους 104,2 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει επιπλέον την Πορτογαλία και την Ισπανία που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές, καθώς και τη Γαλλία, την οποία σάρωσαν οι τυφώνες.

Ενίσχυση της τάξης του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ στη Λέσβο για την αποκατάστηση των ζημιών από τους σεισμούς τον Ιούνιο του 2016.

Το ταμείο, με ένα πακέτο συνολικού ύψους 104,2 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει επιπλέον την Πορτογαλία και την Ισπανία που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές, καθώς και τη Γαλλία, την οποία σάρωσαν οι τυφώνες.

Η συνολική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ περιλαμβάνει: 1,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την επισκευή κατοικιών, επιχειρήσεων και υποδομών μετά το σεισμό που έπληξε το νησί της Λέσβου τον Ιούνιο του 2017, 50,6 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας Centro στην Πορτογαλία μετά από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2017, 3,2 εκατ. ευρώ στην Ισπανία για την αποκατάσταση στην περιοχή της Γαλικίας, 49 εκατ. ευρώ στη Γαλλία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι τυφώνες Irma και Maria στα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και κοινότητες του Αγίου Μαρτίνου και της Γουαδελούπης το Σεπτέμβριο του 2017.

Το σχέδιο έκθεσης του εισηγητή José Manuel Fernandes (ΕΛΚ, Πορτογαλία) εγκρίθηκε με 24 ψήφους υπέρ, 2 κατά και καμία αποχή.

Η παροχή βοήθειας θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ στις 30 Μαΐου, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί προκαταβολές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γαλλία.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ συστάθηκε το 2002 ως απάντηση στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Έκτοτε έχουν δοθεί περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε 24 χώρες της ΕΕ για την αποκατάσταση ζημιών μετά από 80 φυσικές καταστροφές.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ανένταχτος.

Αντί γι αυτό το ασήμαντο ποσό που δίνουν στη Λέσβο, σε σύγκριση με αυτά που δίνουν σε πολύ πλουσιότερες χώρες, γιατί δεν βάζουν τους χαραμοφάηδες, ρεμάλια λαθρομετανάστες που κατέστρεψαν με έ τις ευλογίες της ΕΕ και συριζοκατσαπλιάδων όλα αυτά τα νησιά, να δουλεύουν νυχθημερόν για ν αποκαταστήσουν τις ζημιές και από τους σεισμούς και αυτές που έχουν προκαλέσει αυτοί οι ίδιοι μέχρι σήμερα?????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

krit

Mετά τη γυναίκα από την Πολωνία, άλλες δύο προσήλθαν την Πέμπτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατέθεσαν ότι κι εκείνες είχαν πέσει θύματα επίθεσης -  Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες - Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του δράστη μετά τη στυγερή δολοφονία - Πώς προσπάθησε να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία - Ποιο ήταν αυτό που τον πρόδωσε 


5
Eato_again_main

«Και σ’ άλλα μέρη της Ελλάδας συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, πουθενά όμως δεν ακούστηκε ένας νέος άνθρωπος να σκοτώνει με τ’ αυτοκίνητο μια επιστήμονα για να τη βιάσει» γράφει ο δρ. Παιδαγωγικής, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας, Χάρης Στρατιδάκης

37